Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

Ο σύλλογος εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς για το κλείσιμο της ΕΡΤ λέει...

"Ο σύλλογος εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς καταδικάζει την πραξικοπηματική έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία οι Υπουργοί της Κυβέρνησης θα μπορούν να προχωρούν σε συγχωνεύσεις φορέων ή να αποφασίζουν για το κλείσιμό τους, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις συμφωνίες τους με την Τρόικα. Ο στόχος είναι προφανής και αφορά στην άμεση διάλυση των δημοσίων φορέων, το ξεπούλημα κοινωφελών υπηρεσιών σε "περίεργα" συμφέροντα και τις άμεσες ή έμμεσες απολύσεις 14.500 υπαλλήλων μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Χθες η Κυβέρνηση αποφάσισε την "άμεση εκτέλεση" της ΕΡΤ. Με αυτόν τον πρωτοφανή και προκλητικό τρόπο βάζει "λουκέτο" στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, στην αντικειμενική ενημέρωση και στον πλουραλισμό των ειδήσεων καταφέρνοντας ένα βαρύτατο πλήγμα στην ίδια τη Δημοκρατία και τον πολιτισμό.

Ο σύλλογός μας έχοντας ήδη "ματώσει" από την απομάκρυνση πέντε συναδέλφων μας, με την επαίσχυντη διαδικασία της εφεδρείας, κατανοεί την απελπιστική κατάσταση που έχουν οδηγηθεί οι 2656 εργαζόμενοι της ΕΡΤ από την εφαρμογή στην πράξη του πολυδιαφημιζόμενου "Greek success story", τους συμπαραστέκεται ολόψυχα και καλεί όλους τους εργαζόμενους, τα εργατικά σωματεία, αλλά και κάθε πολίτη, να αποτρέψουν τα σχέδια Κυβέρνησης και Τρόικας, που επιδιώκουν με συνοπτικές διαδικασίες να διαλύσουν τους δημόσιους φορείς, να συρρικνώσουν τα δημόσια αγαθά και να προσθέσουν χιλιάδες εργαζόμενους στις λίστες των ανέργων."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου