Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

2ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης

Υπογράφουν:
HOMOphonia – Thessaloniki Pride www.thessalonikipride.com.gr
Good as You(th) www.goodasyouth.com 
Λεσβιακή Ομάδα Θεσσαλονίκης http://lothess.weebly.com/ 
Σύμπραξη για το κοινωνικό φύλο 
Πρωτοβουλία Γυναικών ενάντια στο χρέος και τα μέτρα λιτότητας
lgbt/Κόκκινο www.kokkino.org

"Είμαστε υπερήφανοι/-ες, γιατί κατορθώσαμε να αποδεχτούμε τον εαυτό μας, παρά την καταστολή που μας εξασκεί η κυρίαρχη ιδεολογία. Με σκέψη απελευθερωμένη από τις δεσποτικές ιδεολογίες, διεκδικούμε και διαδηλώνουμε στους δρόμους της πόλης. Με τη σκέψη, το σώμα και τα συναισθήματά μας, γιορτάζουμε και συμμετέχουμε στη διεθνή εξέλιξη: 

- των 14 κρατών που παρέχουν ισότιμο δικαίωμα γάμου σε ομόφυλα ζευγάρια.

- των χωρών που επιτρέπουν την υιοθεσία σε ομόφυλα ζευγάρια

- της Ινδίας του 1,25 δισ κατοίκων που σταμάτησε η τιμωρία της ομοφυλοφιλίας

- των κοινωνιών που διδάσκουν για τις έμφυλες ταυτότητες και τον ερωτικό προσανατολισμό

Διεκδικούμε:

- Το σταμάτημα του χλευασμού

- Τη θέσπιση συμβίωσης / γάμου / υιοθεσίας

- Τη στήριξη της πολιτείας και τις κοινωνίας προς τις/τους λεσβίες - ομοφυλόφιλους - αμφιφυλόφιλους/ες, τρανς (ΛΟΑΤ) και τις οργανώσεις τους

- Την κατάργηση κάθε αρνητικής διάκρισης στους νόμους

- Την παροχή γνώσης και ενημέρωσης στο σχολείο και στα ΑΕΙ - ΤΕΙ

Οι δυνάμεις του μίσους μαζεύουν υπογραφές για να απαγορευτεί ο δημόσιος, ελεύθερος λόγος και έκφρασή μας. Μαζί τους συμβαδίζει η ναζιστική προπαγάνδα που αποπροσανατολίζει και συκοφαντεί, ότι δήθεν εμείς φταίμε για τη διαφθορά των εξουσιαστικών πολιτικών και των ληστρικών επιχειρηματιών.

Όμως, χιλιάδες κόσμου με ανθρωπιστικά ιδανικά βαδίζουν μαζί μας, κοινωνικές οργανώσεις και πολιτικές δυνάμεις μάς συμπαραστέκονται.

Γι' αυτό είμαστε αισιόδοξοι/-ες, αγωνιζόμαστε για τα όνειρά μας, για μια κοινωνία χωρίς προκατάληψη και μίσος για το διαφορετικό, αγωνιζόμαστε και γιορτάζουμε για τη χαρά και τη ζωή.

Προσκαλούμε κάθε κάτοικο της πόλης μας που πιστεύει: στην ελευθερία της σκέψης, στο δικαίωμα της ελεύθερης κοινωνικής δράσης, στην ουσιαστική δημοκρατία και στη μη εμπορευματοποίηση των συναισθημάτων και της σκέψης μας, να πορευτεί μαζί μας και με το παγκόσμιο κίνημα."


ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΩΜΑΤΑ!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.