Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

Όταν η δημοκρατία αντιμετωπίζεται ως εταιρεία...

Υπογράφει η Κοινωνία Πολιτών Ν. Κιλκίς - Κ.Π.Κ.
"Ας προσπαθήσουμε να ξεχωρίσουμε τα ασήμαντα από τα σημαντικά. Η ΕΡΤ Α. Ε. ήταν ( και μάλλον θα συνεχίσει να είναι) μία εταιρεία αδιαφανής και αναξιοκρατική, σπάταλη, κομματικά κατευθυνόμενη και απρόθυμα χρηματοδοτούμενη από τον ελληνικό λαό. Όπως όλες οι εταιρείες είχε διοικητικά συμβούλια, προϋπολογισμό, ισολογισμό, λογιστές κ.λ.π.


Τι από όλα αυτά δεν μπορεί να διορθωθεί ή θα μας λείψει αν χαθεί; 


Η δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση είναι πολιτιστικό και πνευματικό αγαθό, συνταγματικά κατοχυρωμένο, υποχρέωση του κράτους προς τους πολίτες του. Είναι επίσης αναπόσπαστο κομμάτι της δημοκρατίας.
Τι από όλα αυτά μπορούν να λείψουν έστω και για μία ώρα;

Η χθεσινή κατάργηση της ΕΡΤ Α. Ε. ίσως να λύσει τα εταιρικά της θέματα. Σταματά προσωρινά η σπατάλη, το φαγοπότι, οι κομματικές τοποθετήσεις. Απολύονται όλοι οι (δικαίως ή αδίκως) εργαζόμενοι, ξεκινά η αναδιάρθρωση.

Η χθεσινή κατάργηση της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης σίγουρα δημιουργεί θέματα. Ουσιαστικά καταργείται η δυνατότητα για ποιότητα, για ελεύθερη, αντικειμενική και πολύπλευρη πληροφόρηση, για δημοκρατία.

Τι είναι σημαντικότερο;

Μην βιαστείτε να απαντήσετε. Σκεφτείτε, για λίγο έστω, την ζωή σας χωρίς δημοκρατία. Όχι την ζωή των άλλων, σκεφτείτε την δική σας ζωή.

Σκεφτείτε τι θα συμβεί όταν η δημοκρατία θα αντιμετωπίζεται ως εταιρεία.

Σας καλούμε να κάνετε πράξη τις σκέψεις σας.

Ως απλοί πολίτες, ως συλλογικότητες.

Σήμερα, στις 18.30, στην πλατεία Ειρήνης, στο Κιλκίς.

Διαμαρτυρία για την κατάργηση της δημοκρατίας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου