Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Σύσκεψη στο δήμο Παιονίας για την αντιμετώπιση των κουνουπιών


Σύσκεψη με θέμα την αντιμετώπιση και καταπολέμηση των κουνουπιών πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2013 στο γραφείο του Δημάρχου Παιονίας παρουσία του γεωπόνου και σύμβουλο της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας κ. Λάζαρο Παρασκευαΐδη. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Κουλίνας, κ. Αριζάνης, κα Παλάνη, ο δημ. Σύμβουλος κ. Καραθόδωρος, ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Μπερμπερίδης και ο γεωπόνος του Δήμου κ. Δουμπιώτης, ήταν η αντιμετώπιση και καταπολέμηση των κουνουπιών. 

Οι έντονες βροχοπτώσεις και οι υψηλές θερμοκρασίες κατά διαστήματα,σε συνάρτηση με την μορφολογία του εδάφους (Αξιός ποταμός, ρέματα, λίμνη Μεταλλείου, λίμνη Αρτζάν, κανάλια) έχουν ήδη δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος στην περιοχή για το συγκεκριμένο επικίνδυνο είδος κουνουπιών. Για το λόγο αυτό ο Δήμος Παιονίας διοργανώνει σχέδιο δράσης και ενημερώσεις προκειμένου να ξεκινήσουν από νωρίς ψεκασμοί μικρής κλίμακας από εδάφους για τον περιορισμό των κουνουπιών.

Ο γεωπόνος και αρμόδιος σύμβουλος της ΠΕΔ σε θέματα καταπολέμησης κουνουπιών, ανέλυσε τις νομικές και οικονομικές δυνατότητες, ζήτησε να ιεραρχηθούν και να καταγραφούν τα προβλήματα ώστε να αρχίσουν άμεσα οι ψεκασμοί. Μετά την κατατοπιστική ενημέρωση του κ. Παρασκευαΐδη, συμφωνήθηκε νέα σύσκεψη την άλλη Τρίτη 23-4-2013 με την παρουσία του κ.Αντιπεριφερειάρχη και του Δήμου Κιλκίς ώστε να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες ψεκασμού για την αποφυγή δυσάρεστων συνεπειών από τα κουνούπια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.