Τρίτη, 16 Απριλίου 2013

“Ο τρόπος που «χτίζονται» οι συσχετισμοί στο συνδικαλιστικό κίνημα»

Υπογράφει το ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ – Γραμματεία Θεσσαλονίκης
"Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη ΠΑΣΚΕ του ΕΚΘ γιατί για μια ακόμα φορά – κατά τη συνήθη πρακτική της – «έστησε» νοθείες σε αρχαιρεσίες σωματείου.

Συγκεκριμένα στο σωματείο Προπονητών Ποδοσφαίρου, που δεν έπρεπε καν να είναι μέλος του ΕΚΘ (γιατί τα περισσότερα μέλη του, με την κύρια επαγγελματική ιδιότητα τους, είναι και μέλη σε άλλα Α’ βάθμια σωματεία και ψηφίζουν από αυτά για το ΕΚΘ) προέτρεπαν τα μέλη να ψηφίσουν (ΠΑΡΑΝΟΜΑ) και για 2η φορά για το ΕΚΘ, 


Την επιχείρηση καθοδηγούσε με τη προσωπική παρουσία του στις αρχαιρεσίες ο Πασκίτης Πρόεδρος του ΕΚΘ, Τσαραμπουλίδης ενώ ο Πασκίτης Ταμίας του ΕΚΘ, Παγώνης και το στέλεχος στην ΠΑΣΚΕ – ΕΛΤΑ, Σταμπουλίδης «πιάστηκαν» επ’ αυτοφώρω να έχουν στα χέρια τους φάκελο ψηφοφορίας, σφραγισμένο από την εφορευτική επιτροπή και να είναι μπροστά στη κάλπη, έτοιμοι να ψηφίσουν.

Στην παρέμβαση που έκαναν τα στελέχη του ΠΑΜΕ, Ζαριανόπουλος (Γεν. Γραμματέας του ΕΚΘ) και Καλαντίδου (μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ) προς τον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής για τις παρανομίες, δέχθηκαν την επίθεση από Χρυσαυγίτες τραμπούκους (γροθιές, κλωτσιές κ.λ.π.) που φώναζαν «κουμμούνια θα πεθάνετε», «θα δέρνουμε κάθε εκλεγμένο», «θα κάνουμε όσες νοθείες θέλουμε».

Αποδεικνύεται ότι η ΠΑΣΚΕ, γενικότερα ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός δεν έχει κανένα όριο για να ελέγξει τα συνδικάτα, εκτός από την άμεση συνεργασία με τους εργοδότες, επεκτείνει τη συνεργασία και με τα «σκυλιά» της εργοδοσίας, τη Χρυσή Αυγή.

Έχει μάλιστα το θράσος η ΠΑΣΚΕ να προσυπογράφει σαν Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης το κάλεσμα σε «αντιφασιστική» συγκέντρωση στις 21 Απρίλη.

Τελικά, κάτω από τη παρέμβαση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, η νοθεία δεν πήρε την έκταση που σχεδίαζαν οι οργανωτές της.

Προειδοποιούμε, τα τσιράκια της εργοδοσίας, οποιουδήποτε χρώματος ότι αν ξανατολμήσουν να φέρουν Χρυσαυγίτες στο ΕΚΘ θα πεταχτούν κι’ αυτοί έξω απ’ από το ΕΚΘ από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ : Αλήθεια, το Εργατικό Κέντρο θα πει κουβέντα για τον Χρυσαυγίτη οδηγό του ΟΑΣΘ που κατέβασε από το λεωφορείο μετανάστες και απειλούσε τους άλλους επιβάτες, ή θα το θάψει κι’ αυτό για να μη χάσει τη ψήφο του στις εκλογές;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου