Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Θετικές οι εντυπώσεις των ευρωπαϊκών χωρών για το Κιλκίς και τις δράσεις του ΟΠΟΝΓΑ

Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (ΟΠΟΝΓΑ) ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ είχε την χαρά να φιλοξενήσει -ως συμμετέχων εταίρος οργανισμός στο πρόγραμμα GRUNDTVIG-Learning Partnerships- εκπροσώπους εκπαιδευτικών φορέων και μη κυβερνητικών οργανισμών ευρωπαϊκών χωρών, για τις ανάγκες υλοποίησης της 2ης εκπαιδευτικής συνάντησης στο πρόγραμμα με τίτλο «Συνεργασία για την Προαγωγή της Μάθησης μεταξύ των Γενεών». 

Στο Κιλκίς διέμειναν 14 εκπρόσωποι από ευρωπαϊκούς φορείς: Κιβωτός Ελπίδα (Κύπρος), e-Junior (Γαλλία) και Colegiul Tehnic (Ρουμανία) και εκπαιδεύτηκαν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗΣ ΚΙΛΚΙΣ.

Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΟΝΓΑ, κος Αναστάσιος Αμανατίδης, η νέα Πρόεδρος του ΟΠΟΝΓΑ κα Μαρία Τσιραμπίδου και ο κος Παναγιώτης Αμοιρίδης Διευθυντής της Επιμορφωτικής Κιλκίς -με πολυετή εμπειρία στα ευρωπαϊκά προγράμματα, καλωσόρισαν την εκπαιδευτική ομάδα αναφέροντας ο καθένας από την πλευρά του τα σημαντικά σημεία που αφορούν στην εκπαίδευση και τη Δια Βίου Μάθηση.

Η εκπαιδευτική συνάντηση διήρκεσε 4 ημέρες και στο διάστημα αυτό δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν θέματα που αφορούν στη Διαγενεακή Μάθηση και Επικοινωνία. Στις συζητήσεις μεταξύ των εταίρων αναλύθηκαν μέθοδοι και καινοτόμες ιδέες για εκπαίδευση όλων των γενεών με σκοπό να χρησιμοποιηθούν στην πορεία του προγράμματος από κάθε συμμετέχοντα φορέα. Σκοπός ήταν αναζητηθούν τα αδύναμα σημεία της Διαγενεακής Μάθησης και Επικοινωνίας και να εντοπιστούν καινοτόμες μέθοδοι εκπαίδευσης μέσα από τις οποίες τα παιδιά και οι νέοι μπορούν να εκπαιδευτούν από τους μεγαλύτερους σε ηλικία αλλά και το αντίστροφο.

Πέρα από τα εκπαιδευτικά ζητήματα που αναλύθηκαν οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο Κιλκίς, να γνωρίσουν τις ομορφιές του και να κινηθούν στην τοπική αγορά. Στη διάρκεια της παραμονής τους στο Κιλκίς οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν το Δήμο Κιλκίς και τον ΟΠΟΝΓΑ όπου τους υποδέχθηκαν θερμά και τους ενημέρωσαν ο Δήμαρχος και η Πρόεδρος του ΟΠΟΝΓΑ.

Ακολούθησε διήμερη εκπαίδευση στο ΚΕΚ Επιμορφωτική Κιλκίς, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις σύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας και να ενημερωθούν για την αξία των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων από τον Διευθυντή κο Παναγιώτη Αμοιρίδη. Στη συνέχεια ενημερωτικές & ψυχαγωγικές επισκέψεις υλοποιήθηκαν:

στην Πινακοθήκη της Τέχνης (περιοχή Μεταλλικού) όπου έλαβαν πλήρη ενημέρωση από την Πρόεδρο κα Κική Παπαδοπούλου-Πάγκου, στο Σπήλαιο του Κιλκίς όπου ξεναγήθηκαν από τον υπεύθυνο κο Βασίλη Μακρίδη και στη λίμνη ΔοΪράνη.

Κλείνοντας το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών επισκέψεων η διακρατική αποστολή επισκέφθηκε τα τμήματα Κεραμικής και Κρουστών του ΟΠΟΝΓΑ και είχαν την ευκαιρία να κατασκευάσουν τα δικά τους κεραμικά και να έλθουν σε επαφή με τους ήχους των κρουστώνυπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτών.

Οι συμμετέχοντες του προγράμματος εξέφρασαν στην Πρόεδρο του ΟΠΟΝΓΑ και τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής ομάδας τις θετικές εντυπώσεις που απεκόμισαν όχι μόνο από την οργάνωση της εκπαιδευτικής συνάντησης αλλά και από την ελληνική φιλοξενία, τις ομορφιές και την αναπτυξιακή πορεία του τόπου.

Για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος ο ΟΠΟΝΓΑ θα υλοποιήσει άμεσα διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες με άτυπη μορφή εκπαίδευσης, όπου θα μπορούν να συμμετάσχουν μικρά και μεγάλα παιδιά, έφηβοι/νέοι, ενήλικες και υπερήλικες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφθείτε το site του προγράμματος: http://www.e-seniors.asso.fr/FCIGL/index.php






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.