Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Κατά των μεταλλείων οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Κιλκίς

Είναι διαπίστωση πια πως όλοι οι φορείς και πολίτες του Νομού μας έχουν εκφράσει την άποψή τους πάνω στο θέμα των μεταλλείων και οι περισσότεροι, όπως φαίνεται, είναι αρνητικοί στην έναρξη οποιασδήποτε μεταλλευτικής δραστηριότητας στην περιοχή μας. 
Οι θέσεις που έχουν διατυπωθεί σε τοπικό επίπεδο που αφορά τη δημιουργία μεταλλείων είναι γνωστές, αρνητικές και αδιαπραγμάτευτες. Και μόνο το γεγονός ότι δεν ζητείται άδεια από τις τοπικές κοινωνίες και την τοπική αυτοδιοίκηση και εκπορεύονται όλες οι ενέργειες από το κεντρικό κράτος χωρίς ουσιαστικά να μπορεί κανείς να αρνηθεί ή να αντιδράσει έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αρχές της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Η μεταλλευτική δραστηριότητα δρα καταστροφικά σε οποιαδήποτε μορφή ανάπτυξης άλλων τομέων της οικονομίας (αγροτικό, κτηνοτροφικό, τουριστικό) και με την εφαρμογή του υπάρχοντος μεταλλευτικού κώδικα τα οφέλη στην τοπική κοινωνία αλλά και την ελληνική πολιτεία είναι ανύπαρκτα. Η διεθνής εμπειρία έχει δείξει ότι όπου αναπτύχθηκαν παρόμοιες μεταλλευτικές δραστηριότητες καταστράφηκε το περιβάλλον,( τεράστιοι λάκκοι εξόρυξης, δέσμευση μεγάλων ποσοτήτων νερού, μόλυνση του αέρα με τοξικά κατάλοιπα, όξινη απορροή κ.λ.π.), διαλύθηκαν επίσης οι κοινωνικές και οικονομικές δομές της περιοχής και υπήρξαν δυσμενείς συνέπειες στην υγεία των ανθρώπων που ζούσαν ή εργαζόταν στις περιοχές αυτές.

Σαν σύλλογος εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς βρισκόμαστε δίπλα σε όλους αυτούς και κυρίως στο Μέτωπο αγώνα ενάντια στα Μεταλλεία που αγωνίζονται για να προστατέψουν και να διαφυλάξουν την πατρίδα μας από αυτούς που την βλέπουν απλά ως ευκαιρία γρήγορου πλουτισμού με την έννοια της «ανάπτυξης» ώστε να παραδοθεί και στις επόμενες γενιές παραγωγικά ανασυγκροτημένη και ζωντανή.


1 σχόλιο:

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.