Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Εργαζόμενοι ΑΓΝΟ: Νέα κινητοποίηση σήμερα στο Πολύκαστρο

Σε νέα κινητοποίηση βρίσκονται από σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στη γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ, οι οποίοι με δυναμικές κινητοποιήσεις απαιτούν τα δεδουλευμένα τριών και πλέον μηνών και αρνούνται τις τρίμηνες διαθεσιμότητες για 110 συναδέλφους τους που ανακοίνωσε η εργοδοσία - ο όμιλος «ΚΟΛΙΟΣ» - την περασμένη Τετάρτη.
Η κινητοποίηση γίνεται στο Πολύκαστρο Κιλκίς, όπου είναι το εργοστάσιο του ομίλου «ΚΟΛΙΟΣ». Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, όπου οι εργαζόμενοι είναι και αυτοί απλήρωτοι εδώ και τέσσερις μήνες και δεν υπάρχει σωματείο και οι εργαζόμενοι είναι αντιμέτωποι με τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία της εργοδοσίας, το Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας (μέλος της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών) έχει κηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία. Από τα χαράματα έξω από το εργοστάσιο βρέθηκαν μέλη του σωματείου και δυνάμεις του ΠΑΜΕ, καλώντας τους εργάτες να συμμετάσχουν στην απεργία.

Όταν στο εργοστάσιο έφτασε ο ιδιοκτήτης του Ομίλου Ν. Κολιός, ζήτησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν εκεί να συλληφθεί για μη καταβολή δεδουλευμένων. Ο επιχειρηματίας μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Πολυκάστρου, απ' όπου όμως αφέθηκε ελεύθερος, με εντολή του εισαγγελέα.

Οι εργαζόμενοι στην ΑΓΝΟ συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί στο Λαγκαδά και από εκεί μετέβησαν στο Πολύκαστρο. Έκαναν συγκέντρωση έξω από το Αστυνομικό Τμήμα όπου βρισκόταν ο Ν. Κολιός και αμέσως μετά έξω από το Δημαρχείο όπου εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν με το δήμαρχο, ζητώντας στήριξη στον αγώνα τους. Στη συνέχεια πήγαν έξω από το εργοστάσιο «ΚΟΛΙΟΣ», όπου καλούν τους εκεί συναδέλφους τους σε κοινό αγώνα για τα κοινά τους προβλήματα.

Την περασμένη Τετάρτη, όταν ανακοινώθηκαν από την εργοδοσία οι διαθεσιμότητες, οι εργαζόμενοι στην ΑΓΝΟ έκαναν μαζική γενική συνέλευση και αποφάσισαν να αντιδράσουν δυναμικά με κινητοποιήσεις. Έτσι την Πέμπτη έκαναν συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο Λαγκαδά, σήμερα διοργάνωσαν την κινητοποίηση έξω από το εργοστάσιο στο Πολύκαστρο και την ερχόμενη Δευτέρα 11 Μάρτη θα προχωρήσουν σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αυτή τη φορά έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Θυμίζουμε ότι η εργοδοσία θέλει να οδηγήσει σε πτώχευση την ΑΓΝΟ και ήδη συζητήθηκε η αίτηση για την υπαγωγή της στο άρθρο 99.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.