Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Ερώτηση ΚΚΕ για τις ζημιές στο ν. Κιλκίς εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων και την απουσία αντιπλημμυρικών έργων

"Σοβαρά ήταν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην περιοχή της Π.Ε. Κιλκίς, εξαιτίας έντονων βροχών, καταιγίδων και χαλαζοπτώσεων, που διήρκησαν περίπου δέκα μέρες στα τέλη του Φλεβάρη 2013. 
Λόγω της απουσίας των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων, «γέμισαν» νερό τα ποτάμια, οι παραπόταμοι και τα ρέματα, αρκετά μάλιστα υπερχείλισαν προκαλώντας ζημιές σε έργα υποδομής (γέφυρες, αναχώματα, κράσπεδα), αγροτική οδοποιία, καλλιέργειες και κτίρια. Επίσης κινδύνεψαν και ανθρώπινες ζωές από τα πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ παρουσιάστηκε δυσκολία πρόσβασης σε ορισμένες περιοχές.

Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι εξαιτίας της υπερχείλισης του Γαλλικού ποταμού, διακόπηκε η συγκοινωνία στην επαρχιακή οδό Κιλκίς – Λαοδικινού, όπου η Άνω και Κάτω Ποταμιά δεν επικοινωνούσαν επειδή καλύφθηκε από νερά η χαμηλή γέφυρα μεταξύ τους. Το ίδιο συνέβη και στη χαμηλή γέφυρα του παραπόταμου του Γαλλικού, στο δρόμο Ευκαρπίας – Γερακαριού.

Λόγω της υπερχείλισης του ίδιου παραπόταμου όλο το μήκος της διαδρομής γέμισε νερά, προκαλώντας προβλήματα σε ένα σημείο της «ζεύξης» του Κεντρικού με την επαρχιακή οδό Κιλκίς – Μαυροπλαγιάς – Θεοδωρίου Σερρών.

Η παραπάνω κατάσταση αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες διαχρονικά όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και της σημερινής τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ όπως και της Τοπικής Διοίκησης. Παρά τις υποσχέσεις, που έχουν κατά καιρούς δώσει, δεν έχει γίνει κανένα ουσιαστικό έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής, ενώ αρκούνται σε κάποιες επιμέρους αποκαταστάσεις, για τις οποίες πληρώνουν αδρά οι κάτοικοι της περιοχής, μέχρι να έρθει η επόμενη βροχόπτωση.

Επειδή τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία των ανθρώπων, των καλλιεργειών, των δασών και του περιβάλλοντος,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:
· Την έγκαιρη και ολοκληρωμένη καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν.

· Να αποζημιωθούν άμεσα για το σύνολο των ζημιών, όλοι όσοι επλήγησαν καθώς και για την άμεση και πλήρη αποκατάσταση όλων των καταστροφών

· Να κατασκευαστούν και να συντηρηθούν όλα τα απαιτούμενα αντιπλημμυρικά έργα ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα."

Οι βουλευτές
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Ελένη Γερασιμίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.