Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012

Κουβέλης: Παραμένουμε στην κυβέρνηση αλλά θα πούμε όχι στα εργασιακά

- 40 λεπτά η συνάντηση με Σαμαρά
- "Θέλουμε την ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση - Δεν παίζουμε με την τύχη της χώρας", είπε ο Βενιζέλος
- Επίσκεψη - αστραπή Σαμαρά στο υπουργείο Οικονομικών
- Πληροφορίες για συνάντηση Βενιζέλου - Κουβέλη αύριο
- Ύστατες προσπάθειες του πρωθυπουργού να πείσει τους 2 εταίρους
- Νωρίτερα έκανε έκκληση στους βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να ψηφίσουν τα μέτρα
- Επιμένει στο όχι στα εργασιακά ο Κουβέλης


Χωριστές συναντήσεις με τους δυο κυβερνητικούς εταίρους είχε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση 40 λεπτών με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον ίδιο χρόνο κράτησε και η συνάντησή του με τον Φώτη Κουβέλη. Ο κ. Σαμαράς βρέθηκε για λίγο στο υπουργείο Οικονομικών. Η επίσκεψη θεωρήθηκε συμβολική για να στηρίξει την διαπραγματευτική ομάδα υπο τον Γ. Στουρνάρα.
Μήνυμα κυρίως προς το εξωτερικό έστειλε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ βγαίνοντας από την συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Ο κ. Κουβέλης είπε ότι δεν έχει πρόθεση να δημιουργήσει ρήγμα στην κυβέρνηση, αλλά τα εργασιακά είναι εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας και έτσι πρέπει να γίνει και η διαχείρισή τους. "Επανέλαβα στον πρωθυπουργό την διαφωνία της ΔΗΜΑΡ για τα εργασιακά , είπε χαρακτηριστικά.

Η δήλωση του Κουβέλη
Δραματικούς τόνους χρησιμοποίησε στην δήλωσή του μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο πρωθυπουργός θέλουν η ΔΗΜΑΡ να παραμείνει στο κυβερνητικό σχήμα και καταβάλλουν κάθε προσπάθεια γι' αυτό.
"Έχουμε διανύσει περισσότερο από τα 2/3 της διαδρομής. Δεν θα κάνουμε πίσω. Το πίσω είναι τρισχειρότερο από το μπρος. Κατεβήκαμε μαζί με την χώρα και ανέβουμε μόλις η χώρα ανέβει ξανά, είπε και συνέχισε: "Συζητήσαμε με τον πρωθυπουργό για τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Στόχος είναι να έρθουν αμέσως όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους. Η χώρα δεν αντέχει άλλα τέτοια μέτρα. Οι εταίροι μας πρέπει να καταλάβουν ότι η χώρα μας έχει φτάσει στα όρια της αντοχής της. Πρέπει να βοηθήσουν και όχι να τιμωρούν έναν ευρωπαϊκό λαό".
Πριν από την συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ ο κ. Σαμαράς είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Βενιζέλο και κλείστηκε το ραντεβού.
Όπως λένε συνεργάτες του, προσπαθεί να ψηφιστούν τα μέτρα με την μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία.
Ο κ. Σαμαράς εκφώνησε την πιο δραματική ομιλία από τότε που ανέλαβε την πρωθυπουργία. Αποδέκτες όχι μόνο τους βουλευτές του κόμματός του αλλά και των άλλων 2 κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση.
Ξεκάθαρο ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε σήμερα στην ομιλία του στην Κ.Ο. της ΝΔ ο πρωθυπουργός και προς τους βουλευτές του ευρύτερου κυβερνητικού συνασπισμού περιγράφοντας μάλιστα την ανάγκη δημιουργίας ενός φιλοευρωπαϊκού μετώπου.
«Μαζί μας είναι και άλλες πολιτικές δυνάμεις που παρά τις διαφορές και τις τριβές του παρελθόντος, παλεύουν και εκείνες για να γίνει η μεγάλη ανατροπή. Ψηφίζοντας τις επόμενες ημέρες αφήνουμε πίσω το παρελθόν. Και μαζί αφήνουμε πίσω όλους εκείνους που πρέπει να την κρατήσουν πίσω. Δημιουργούμε την αναγκαία ευρωπαϊκή συνείδηση», σημείωσε.
Χρησιμοποίησε βαρύγδουπες εκφράσεις όπως: "Ο αγώνας που δίνουμε είναι για την απελευθέρωση των Ελλήνων από τα δεσμά του παρελθόντος. Τις επόμενες ημέρες θα δείξουμε ότι και ενότητα και πείσμα έχουμε."
Είπε επίσης : "Καταλαβαίνω ότι κάποιοι από αυτούς που προχωράμε μαζί διστάζουν. Καταλαβαίνω ότι είναι μεγάλα και κρίσιμα τα βήματα. Κάνω έκκληση να προχωρήσουν μαζί μας. Είναι ο αγώνας τους έθνους μας κατά των άκρων και υπέρ των δικαιωμάτων. Κατά της δημαγωγίας και υπέρ της ευθύνης."
Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών από τις 9:30 το πρωί με τον υπουργό Εργασίας κ. Ι. Βρούτση ενημέρωσε αντιπροσωπεία του ΠαΣοΚ για το πακέτο των μέτρων.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Στουρνάρας μιλώντας στην Βουλή σε δραματικούς τόνους είπε: «Υπάρχει κυβέρνηση εθνικής ευθύνης και στηρίζεται από την Βουλή γιατί έχει ως εθνικό στόχο το άλμα προς τα εμπρός. Πολλοί λιποψυχούν γιατί θεωρούν ότι δεν θα τα καταφέρουμε και άλλοι το επιδιώκουν» και πιο κάτω πρόσθεσε «Οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες. Ένα λάθος στις επιλογές μας οδηγεί την χώρα σε άτακτη χρεοκοπία και εκτός ευρωζώνης με απρόβλεπτα δεινά για την χώρα. Δεν είναι εκβιασμός είναι πραγματικότητα αλλά είναι η ωμή πραγματικότητα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου