Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Την "είπε" ο Ψωμιάδης στο Σαμαρά


Επιστολή στον Πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά έστειλε ο Π. Ψωμιάδης σχετικά με τις δυσχέρειες στη λειτουργία των υπηρεσιών και των απαραίτητων ελέγχων, λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό και του μέτρου της διαθεσιμότητας.
Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στους Υπουργό Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδη, στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκη, στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρη και στον υπουργό Επικρατείας Δ. Σταμάτη. «Στις αιρετές Περιφέρειες όχι μόνο δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, αλλά αντίθετα αντιμετωπίζουμε σοβαρότατες ελλείψεις που δυσχεραίνουν το έργο μας, υποβαθμίζουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και εντέλει αποδεκατίζουν την περιφερειακή Αυτοδιοίκηση» τονίζεται στην επιστολή.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής: «Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Με πρόσφατη απόφαση του, το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησε την εξαίρεση των εργαζομένων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των υπολοίπων 12 αιρετών Περιφερειών, που υπάγονται στις διατάξεις περί διαθεσιμότητας του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Προσαρμογής 2013-2016.

Η πρωτοβουλία αυτή εδράζεται στο δεδομένο, ότι στις αιρετές Περιφέρειες όχι μόνο δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, αλλά αντίθετα αντιμετωπίζουμε σοβαρότατες ελλείψεις που δυσχεραίνουν το έργο μας, υποβαθμίζουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και εντέλει αποδεκατίζουν την περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

Σας υπενθυμίζω, πως παρά τα σοβαρότατα διοικητικά και λειτουργικά προβλήματα του «Καλλικράτη», οι αιρετές Περιφέρειες σε δύο, μόλις, χρόνια ζωής, έχουν συνεισφέρει ουσιαστικά στη δημοσιονομική προσπάθεια εξυγίανσης της χώρας, μειώνοντας τα λειτουργικά τους έξοδα ως και 40%. Την ίδια ώρα, είναι γνωστό ότι τα έσοδα των αιρετών Περιφερειών από τον κρατικό προϋπολογισμό έχουν περικοπεί κατά 60%.

Οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουν βρεθεί από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των συναδέλφων τους που τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Αποτέλεσμα των διαρκών κινητοποιήσεων είναι η αναστολή της λειτουργίας όλων των υπηρεσιών της ΠΚΜ επί σειρά ημερών, και κατ’ επέκταση η δυσχέρεια πραγματοποίησης των απαραίτητων ελέγχων σε εξαγωγές νωπών και μεταποιημένων τροφίμων, σε κτηνιατρικούς ελέγχους κτλ.

Κύριε Πρωθυπουργέ, αξιοποιείστε τις αιρετές Περιφέρειες και τη δυναμική τους, μην τις καταργείτε στην πράξη. Σημειώνω πως η ΠΚΜ σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, πρωταγωνιστεί ενεργά στις εθνικές εξαγωγές με μερίδιο 22%, παρουσιάζοντας βαθμό επικάλυψης των εισαγωγών από τις εξαγωγές που αγγίζει το 95%.

Μπορούμε να βοηθήσουμε στην κοινή προσπάθεια για εξωστρέφεια και ανάπτυξη. Χρειαζόμαστε, όμως, και τα ανάλογα εργαλεία, τους υπαλλήλους, τους συνεργάτες μας στον καθημερινό αγώνα που δίνουμε. Το «γκρέμισμα» των Περιφερειών, η διαρκής αποψίλωση τους, οδηγεί στην πλήρη αποδιοργάνωση κ. Πρωθυπουργέ.
Με εκτίμηση,
Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης»

1 σχόλιο:

  1. Ο Ζορρό ξαναχτυπάει.!!!Κρύβεται και χτυπάει για να βοηθήσει το λαό ο άμεμπτος Ζορρό...

    ΜΠΑΤΜΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.