Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Τα "Omorfa Taxidia" στο εντυπωσιακό "μπακάλικο" Eliseevskiy στη Μόσχα!


Αν επισκεφτείτε ποτέ τη Μόσχα, είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιαστείτε από την πολυτέλεια και την ποικιλία των αρχιτεκτονικών στοιχείων της πόλης. Ένα από αυτά είναι και το διάσημο μπακάλικο "Eliseevsky", το οποίο άνοιξε το 1901, ωστόσο ξεκίνησε να χτιζεται ως παλάτι τον 18ο αιώνα. 

Η Οκτωβριανή επανάσταση δεν επηρέασε τη λειτουργία του. Τα "Omorfa Taxidia" επισκέφτηκαν αυτό το -μικρό σχετικά σε έκταση- κατάστημα, αλλά η ποικιλία των προϊόντων του ήταν όντως τεράστια και με σπάνια τρόφιμα, που ίσως δεν βρείτε αλλού. Πήρε το όνομά του, από τον ιδιοκτήτη και εκατομμυριούχο Grigory Eliseev. Από τα πρώτα χρόνια έγινε διάσημο, όχι μόνο για τη μεγάλη ποικιλία των προϊόντων του, αλλά και για την πολυτελή διακόσμησή του, η οποία ήταν σε στυλ νεο-μπαρόκ. 

Τεράστιοι κρυστάλλινοι πολυέλαιοι, που θυμίζουν τσαμπιά από σταφύλια, διακοσμούν την οροφή, ανάγλυφες κολώνες, τοιχογραφίες κτλ συνθέτουν έναν πανέμορφο χώρο κατανάλωσης. Η ποιο σοβαρή αποκατάσταση και ανακαίνιση του χώρου έγινε το 2004. Θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από ψωμιά, πίτες, φανταχτερά κέικ και γλυκά, χειροποίητες σοκολάτες, έτοιμα φαγητά, κρασιά, και φυσικά ρωσικά πιάτα: όπως το borsch ( οι Πόντιοι το γνωρίζουν καλά), σαλάτες Boyarsky, αλλά και χαβιάρι, φρέσκα ή παστά ψάρια και κρέατα κτλ.

 Αξίζει να το επισκεφτείτε, όχι μόνο σαν τουριστική βόλτα, αλλά και για να κάνετε τα ψώνια σας, τόσο για εσάς, όσο και για τους φίλους σας στην Ελλάδα. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Μόσχας, στην οδό Tverskaya, 14. Σήμερα υπάρχουν δύο παρόμοια καταστήματα. Το ένα στη Μόσχα και το άλλο στην Αγία Πετρούπολη.

Πηγή: Omorfa Taxidia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.