Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κιλκίς: «Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα και τα δίκαια αιτήματα της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Ν. Κιλκίς»

"Σήμερα 2/8/2012 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ένστολων αστυνομικών στο Αστυνομικό Μέγαρο Κιλκίς με αφορμή την εκδοθείσα διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στη βάση της οποίας καλούνται 1881 αστυνομικοί από 21 αστυνομικές διευθύνσεις όλης της χώρας να «ενισχύσουν» της αστυνομικές διευθύνσεις του Έβρου. Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας παρευρέθη αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς με επικεφαλή τον Γραμματέα ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κιλκίς Λάζαρο Λαζαρίδη.
Η σημερινή κυβέρνηση, στο πνεύμα του δόγματος «Αποφασίζουμε και διατάζουμε», εξέδωσε την εν λόγω απόφαση, χωρίς καμία ουσιαστική προεργασία αναφορικά τόσο με την σκοπιμότητά της όσο και με σοβαρά διαδικαστικά θέματα που προκύπτουν εξαιτίας της. Η «τυχαία» επιλογή των 1881 ατόμων περιλαμβάνει πάνω από 150 αστυνομικούς που υπηρετούν σε αστυνομικά τμήματα του νομού Κιλκίς χωρίς να συνυπολογίζεται κανένα κοινωνικό ή οικονομικό κριτήριο (πολύτεκνες μητέρες, γονείς με παιδιά με αναπηρία, μονογονεϊκές οικογένειες κλπ.). Είναι απολύτως αντιληπτό ότι η εν λόγω απόφαση θέτει σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία τόσο των οικογενειών όσων αποσπώνται όσο και των Α.Τ. του νομού μας, σε μια περίοδο κατά την οποία, στην ολοένα επιδεινούμενη εξαιτίας των κυβερνητικών πολιτικών οικονομική ύφεση, προστίθεται η εμβάθυνση της διάρρηξης της κοινωνικής συνοχής, ενώ επιχειρείται ταυτόχρονα η διόγκωση του αισθήματος ανασφάλειας των πολιτών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κιλκίς είναι αντίθετος στην απόφασή αυτή και στηρίζει τον δίκαιο αγώνα και τα δίκαια αιτήματα της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Ν. Κιλκίς, καθώς και των λοιπών 20 ενώσεων πανελληνίως. Ο ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς εκφράζει την αντίθεσή του στις κυβερνητικές επικοινωνιακές πολιτικές, στο πλαίσιο των οποίων οι εργαζόμενοι αστυνομικοί κατανοούνται μονομερώς ως πειθήνια και άβουλα όργανα εκτέλεσης αντικοινωνικών, αντεργατικών και αντιδημοκρατικών αποφάσεων, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι λοιπές κοινωνικές ιδιότητες και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των ίδιων. Ο ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς θα προβεί στην κατάθεση ερώτησης στη βουλή, προκειμένου να μας διευκρινίσει το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη:
1. κάτω από ποιες συνθήκες εργασίας, διαβίωσης και ασφάλειας θα τοποθετηθούν οι αστυνομικοί στον Έβρο;
2. Ποίο θα είναι το αντικείμενο εργασίας τους εκεί;
3. Θα λάβει έστω και την ύστατη στιγμή το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας υπόψη του κοινωνικά αντικειμενικά κριτήρια στην επιλογή των αποσπασμένων;
4.Τι θα γίνει με τα Α.Τ. από τα οποία θα αποσπαστούν οι αστυνομικοί και δεν θα έχουν προσωπικό ούτε για τις κατ’ ελάχιστο ανάγκες τους;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.