Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2012

«Σώζονται» οι αγροτικές συντάξεις

«Σώζονται» την τελευταία στιγμή οι αγροτικές συντάξεις, μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι συντάξεις των αγροτών δεν θα είναι θύμα των οριζόντιων περικοπών.
Η μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ, ακόμα και της βασικής των 350 ευρώ μηνιαίως αποτέλεσε ένα από τα σενάρια που εξέτασε το οικονομικό επιτελείο προκειμένου να εξασφαλίσει το πολυπόθητο «ναι» των δανειστών για την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Ωστόσο, η πρόταση εξαρχής συνάντησε έντονες αντιδράσεις και εντός της κυβέρνησης, ενώ το δημοσιονομικό όφελος θα φτάσει τα 24 εκατ. ευρώ.
Όπως ανακοινώθηκε, με απόφαση του πρωθυπουργού δεν θα τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα, το θέμα της περικοπής της κατώτατης σύνταξης του ΟΓΑ, κατά 30 ευρώ.

1 σχόλιο:

  1. Βρε τον ...μεγαλοπρωθυπουργό- προστάτευσε τους συνταξιούχους των 350 ευρώ- με παρέμβασή του.....ΑΝΕΤΡΕΨΕ ΤΑ ΚΥΟΦΟΡΟΥΜΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ- και δεν θα είναι θύματα οριζόντιων περικοπών...... ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή