Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Πάμε στο Κιλκίς για ποδήλατο;

Πάνος Γεωργιάδης
Πηγή: facebook Omorfa Taxidia

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Ποδηλάτου Κιλκίς την 2 Σεπ 2012. Με αφετηρία και τερματισμό το Λόφο του Αγίου Γεωργίου, όπου στις παρυφές του είναι χτισμένη η πόλη του Κιλκίς, θα διεξαχθεί αγώνας ορεινής ποδηλασίας (Mountain Bike). Η διαδρομή θα είναι κυκλική (2) γύρων των 19 χλμ (38 χλμ συνολικά) και θα κινείται σε δασικούς δρόμους πευκοδάσους και πανέμορφα μονοπάτια. Σημείο συνάντησης το Θερινό Σινεμά του Δήμου Κιλκίς "Δημήτρης Ζωηρός" με ώρα εκκίνησης την 11:00. Το κόστος συμμετοχής είναι 10 ευρώ. Μετά τον αγώνα θα προσφερθούν εδέσματα στους αθλητές, προσφορά των χορηγών.
Η πόλη του Κιλκίς απέχει 50 χιλ από τη Θεσσαλονίκη και ο μέσος χρόνος διαδρομής είναι τα 45΄. Αν και δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σαν τουριστικός προορισμός, υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα μέρη που θα σας εκπλήξουν ευχάριστα. Επισκεφτείτε το περίφημο σπήλαιο (μέσα στα 10 καλύτερα της Ελλάδας), το οποίο βρίσκεται λίγα μέτρα από το σημείο εκκίνησης του ποδηλατικού αγώνα, αλλά και την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου (1830) χτισμένη στην κορυφή του ομόνυμου λόφου. Αξίζει την επίσκεψή σας επίσης και το Πολεμικό Μουσείο στην είσοδο της πόλης. Η Μάχη του Κιλκίς (21 Ιουνίου 1913) και η περήφανη νίκη των Ελλήνων κατά των Βουλγάρων, ήταν ίσως από τις σημαντικότερες και ποιο θανατηφόρες (8.500 νεκροί σε 3 ημέρες μάχης) για τις πολιτικές εξελίξεις που ακολούθησαν. Στην πόλη θα βρείτε ολοκαίνουργια ξενοδοχεία σε τιμές που θα τρίβετε τα μάτια σας και όχι την τσέπη σας, και εξαιρετικές ταβέρνες και εστιατόρια με νοστιμότατη ντόπια αλλά και διεθνή κουζίνα. Αν έχετε χρόνο, σε απόσταση 25 χλμ βρίσκεται η λίμνη Δοϊράνη για ρομαντική βόλτα και ψαράκι, σε 40 χλμ η γραφική Γουμμένισα με τα περίφημα κρασιά της, τους εξωτικούς καταράκτες Σκρα, αλλά και στην ίδια απόσταση τα παρθένα δάση των Κρουσσών, όπου υπάρχει και ξενοδοχείο με δυνατότητα παροχής παραδοσιακής κουζίνας. Είναι ευκαιρία να ανακαλύψετε μια άλλη Ελλάδα. Αυθεντική, γνήσια, που δεν παραδόθηκε στη λαίλαπα του μαζικού τουρισμού, με φτηνές τιμές και φιλόξενη συμπεριφορά των κατοίκων.
Για περισσότερες πληροφορίες του αγώνα και δηλώσεις συμμετοχής μπείτε στο: http://mtbracekilkis.wordpress.com/mtb-race-kilkis-2012/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.