Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Ρατσιστικό tweet κοστίζει τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς (και) σε Ελβετό αθλητή

Η ελβετική αποστολή στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου απέπεμψε τον Μισέλ Μοργκανέλα, μέλος της ομάδας ποδοσφαίρου, από τη διοργάνωση επειδή ο αθλητής έγραψε ρατσιστικό μήνυμα στο λογαριασμό του στο Twitter. Το επίμαχο «τιτίβισμα» στρεφόταν εναντίον των Νοτιοκορεατών και ακολούθησε την ήττα της Ελβετίας από τη Νότιο Κορέα.   Ο Μοργκανέλα, ανέφερε ο επικεφαλής της ελβετικής αποστολής Τζιαν Τζίλι ανακοινώνοντας την αποπομπή του αθλητή, «προσέβαλε και έθιξε την αξιοπρέπεια τόσο της ομάδας της Νοτίου Κορέας όσο και του λαού της χώρας».
Στο tweet στο λογαριασμό του, ο οποίος έχει εν τω μεταξύ απενεργοποιηθεί, ο Μοργκανέλα έγραφε: «Σπάω όλους τους Κορεάτες. Να πάτε να καείτε. Χα, χα, χα συμμορία καθυστερημένων».
Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό στο οποίο αθλητής μένει εκτός της διοργάνωσης μετά τη γνωστή υπόθεση της Παπαχρήστου. Και στις δύο περιπτώσεις, η απόφαση ελήφθη από τις εθνικές αποστολές.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.