Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012

Επιστολή Δ. Ψωμιάδη σχετικά με το παιδο-ογκολογικό τμήμα του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

Επιστολή στον Υπουργό Υγείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας Α. Λυκουρέντζο με κοινοποίηση στον Υφυπουργό Υγείας Μ. Σαλμά έστειλε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης σχετικά με το παιδο-ογκολογικό τμήμα του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.
«Δεν είναι δυνατόν η Πολιτεία να δείχνει έντονη αναλγησία για μια ακόμη φορά στερώντας τις υπηρεσίες του παιδο-ογκολογικού τμήματος από ένα ευαίσθητο κομμάτι του πληθυσμού, από τα παιδιά μας. Είναι επιεικώς απαράδεκτο και απάνθρωπο να υποχρεωθούν τα παιδιά – ασθενείς, οι γονείς και οι συγγενείς τους να πηγαίνουν πλέον στην Αθήνα, στο αντίστοιχο τμήμα, καθώς δεν υπάρχει πλησιέστερο» τονίζει στην επιστολή του ο Δ. Ψωμιάδης και ζητά από τον Υπουργό να επανεξετάσει το ζήτημα και να άρει την προηγούμενη απόφαση εντάσσοντας στο Νέο Οργανισμό Λειτουργίας το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Δ. Ψωμιάδη έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Έλαβα επιστολή του Συλλόγου Καρκινοπαθών Έδεσσας και Περιχώρων σχετικά με επικείμενη κατάργηση του παιδο-ογκολογικού τμήματος του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για μια μονάδα υγείας μεγάλης κοινωνικής προσφοράς. Δεν είναι δυνατόν η Πολιτεία να δείχνει έντονη αναλγησία για μια ακόμη φορά στερώντας τις υπηρεσίες του παιδοογκολογικού τμήματος από ένα ευαίσθητο κομμάτι του πληθυσμού, από τα παιδιά μας. Είναι επιεικώς απαράδεκτο και απάνθρωπο να υποχρεωθούν τα παιδιά – ασθενείς, οι γονείς και οι συγγενείς τους να πηγαίνουν πλέον στην Αθήνα, στο αντίστοιχο τμήμα, καθώς δεν υπάρχει πλησιέστερο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο τμήμα ανακαινίστηκε και εκσυγχρονίστηκε πρόσφατα χάρη στην προσφορά του ιδρύματος Σ. Νιάρχος και εξοπλίσθηκε με σύγχρονο ιατρικό μηχάνημα με προσφορά του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας – Θράκης.
Κατόπιν τούτων, σας ζητώ να επανεξετάσετε το ζήτημα και να άρετε την προηγούμενη απόφαση εντάσσοντας στο Νέο Οργανισμό Λειτουργίας το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου