Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Καταργείται η φυλάκιση για ληξιπρόθεσμα

Την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τη φυλάκιση για όσους βαρύνονται με ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης. Απαντώντας στη Βουλή σε σχετική ερώτηση έκανε γνωστό ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει δει το πρόβλημα για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, θεωρεί ότι πρέπει να διαχωριστεί το αδίκημα της φοροδιαφυγής από το αντίστοιχο των χρεών προς το Δημόσιο και ότι σε συνεννόηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αντώνη Ρουπακιώτη πρόκειται σύντομα να αλλάξει το καθεστώς: «Αλλο η συστηματική φοροδιαφυγή και άλλο τα χρέη προς το Δημόσιο. Αυτό δεν μπορεί να οδηγεί στη φυλακή, θα αλλάξουμε τον νόμο, έχουμε ήδη μιλήσει με τον υπουργό Δικαιοσύνης, περιμένετε και θα αλλάξουν τα πράγματα...».
Ο ίδιος, όταν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ του επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρξουν κίνητρα για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού και ότι ο έλεγχος του πόθεν έσχες για τους καταθέτες του εξωτερικού είναι πολύ μεγάλο ζήτημα, δήλωσε ότι το υπουργείο Οικονομικών διερευνά ήδη τρόπους επαναπατρισμού κεφαλαίων στο πνεύμα της αυτοτελούς φορολόγησης και σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει έλεγχος για αυτούς που έχουν στείλει κεφάλαια στο εξωτερικό.
Και όταν ο Β. Κεγκέρογλου υποστήριξε ότι πρέπει να θεσμοθετηθούν αντικίνητρα για όσους έλληνες πολίτες διατηρούν κεφάλαια στο εξωτερικό, ο υφυπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι τα απαγορεύει η Αρχή της Ελευθερίας Κίνησης Κεφαλαίων που λειτουργεί στο πλαίσιο της ΕΕ.

Περισσότερες δόσεις. 
Παράλληλα ο Γ. Μαυραγάνης αναφέρθηκε στην παράταση που δόθηκε μέχρι τις 31 Ιουλίου 2012 και ρυθμίζει ληξιπρόθεσμες οφειλές με όριο υπαγωγής 10.000 έως 75.000 ευρώ, παραδέχθηκε πως «υπάρχει θέμα» και ότι οι επιχειρήσεις αλλά και τα φυσικά πρόσωπα θέλουν παραπάνω δόσεις και τόνισε ότι το ζήτημα ψάχνεται από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για να μπορέσουμε να φθάσουμε σε μια απόφαση, πρέπει να δούμε και τον αριθμό των δηλώσεων, τα προϋπολογισμένα έσοδα που υπάρχουν με τις δηλώσεις των φυσικών προσώπων. Υπάρχουν σκέψεις και σχέδια...».
Ετσι επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι στα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών είναι να προχωρήσει σε μια νέα ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο σε περισσότερες δόσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.