Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012

Ερώτηση Κατερίνας Παπακώστα για τον τρόπο εισαγωγής πολυτέκνων και τριτέκνων αποφοίτων του 2011 στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα

Ερώτηση, σχετικά με τον τρόπο εισαγωγής πολυτέκνων και τριτέκνων αποφοίτων του 2011 στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, κατέθεσε η Βουλευτής Β’ Αθήνας και Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου. Η Βουλευτής ζητά να πληροφορηθεί αν προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να τροποποιήσει τη ρύθμιση που έφερε η προηγούμενη Κυβέρνηση με τροπολογία τον Απρίλιο του 2012 (ν. 4071/2012), σύμφωνα με την οποία οι πολύτεκνοι και τρίτεκνοι απόφοιτοι του 2011 οφείλουν να επανακαταθέσουν μηχανογραφικό δελτίο – παρότι είχαν εισαχθεί σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα- για να διεκδικήσουν εκ νέου την εισαγωγή τους σε κάποια από τις σχολές προτίμησής τους, με ποσόστωση.
Όπως επισημαίνει η Κ. Παπακώστα -επικαλούμενη μάλιστα δυο τελεσίδικες αποφάσεις από Διοικητικά Εφετεία της χώρας που ακυρώνουν τη διαγραφή των παιδιών και διατάσσουν την επανεγγραφή τους στις σχολές- με την εν λόγω διάταξη υπάρχει άνιση μεταχείριση μεταξύ των πολυτέκνων και τριτέκνων αποφοίτων του 2012, και των αποφοίτων του 2011 και καλεί το Υπουργείο να την επανεξετάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου