Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Παρέα με τρουφόσκυλα σε ημερίδα στη Γουμένισσα

Στην όμορφη Γουμένισσα του Ν. Κιλκίς, μια γραφική κωμόπολη κτισμένη στους πρόποδες του πανέμορφου όρους Πάϊκου, θα ταξιδέψουμε παρέα με τα τρουφόσκυλα μας για την επόμενη ημερίδα μας. Ο παραδοσιακός ξενώνας «Δημοσθένης», σε συνεργασία με την Παυλίνα Κλαδοπούλου (Χημικός ΑΠΘ - ειδικός καλλιέργειας τρούφας - εμπόριο τρούφας) και τον Παναγιώτη Παναγιωτίδη (τεχνικός σύμβουλος καλλιέργειας τρούφας), αναλαμβάνουν να μας ταξιδέψουν στα μονοπάτια της γνώσης αλλά και της γεύσης του υπόγειου αυτού θησαυρού!
Ο συνδυασμός της Μακεδονικής φιλοξενίας στον παραδοσιακό ξενώνα, με την εμπειρία των ειδικών στη τρούφα, υπόσχονται ένα συναρπαστικό τριήμερο.
Το μενού της γευσιγνωσίας θα επιμεληθεί ο chef Μανόλης Σπυριδόπουλος, βάζοντας στοίχημα ότι θα καταφέρει να ενθουσιάσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης Παρασκευή 30 Μαρτίου
· 18:00 Προσέλευση στον ξενώνα και μια πρώτη γνωριμία με τους συμμετέχοντες.
· 19.30 έναρξη σεμιναρίου.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη πλούσιου οπτικού υλικό. Θα σερβίρεται καφές με τοπικά εδέσματα σε όλη τη διάρκειά του.

Πρόγραμμα ομιλητών
Κλαδοπούλου Παυλίνα Τι είναι οι τρούφες;
Ιστορικές αναφορές
Οι ποικιλίες της τρούφας (γένη, είδη, κλπ)
Εμπορεύσιμα είδη
Οικονομικά στοιχεία
Παναγιωτίδης Παναγιώτης Η καλλιέργεια της τρούφας
Εκτίμηση της καταλληλότητας του χωραφιού
Επιλογή είδους μύκητα και φυτό ξενιστή
Η φύτευση
Τα στάδια της καλλιέργειας
Κλαδοπούλου Παυλίνα Φυσικοχημικές αναλύσεις εδάφους
Παναγιωτίδης Παναγιώτης Η συλλογή
Τρουφόσκυλα
Κλαδοπούλου Παυλίνα Τυποποίηση
Προϊόντα Τρούφας
Χρήσεις
Χρόνος προς διατύπωση ερωτήσεων από το κοινό
Σάββατο 31 Μαρτίου
• 08:00 σερβίρεται πρωινό στον ξενώνα
• 11.00 προσέλευση
• 11.30 Με τα αυτοκίνητα μας αναχωρούμε για το κυνήγι της τρούφας με ειδικά εκπαιδευμένα τρουφόσκυλα σε πανοραμικό τοπίο της περιοχής
• 15.00 Γευσιγνωσία με εκλεκτά εδέσματα και κυρίαρχο υλικό την τρούφα.

ΜΕΝΟΥ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ
ΟΡΕΚΤΙΚΟ
Βελουτέ πατάτας με λάδι τρούφας και τσιπς σέλινου
1ο ΠΙΑΤΟ
Πράσινη σαλάτα με μέλι τρούφας
2ο ΠΙΑΤΟ
Ταλιατέλλες ή ριζόττο με βούτυρο τρούφας και παρμεζάνα
ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ
Μοσχαράκι κόντρα ή φιλέτο με άγρια σπαράγγια, πουρέ σελινόριζας και ζωμό τρούφας
ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
Μους λωτού σως
ΚΡΑΣΙ
Λευκό και κόκκινο από τους αμπελώνες της Γουμένισσας
• Ξεκούραση και ελεύθερο πρόγραμμα για το υπόλοιπο της ημέρας
Κυριακή 1 Απριλίου
Όσοι από τους συμμετέχοντες έχουν επιλέξει το πλήρες πακέτο των 2 διανυκτερεύσεων, θα συμμετάσχουν σε ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα που θα ξεκινήσει με περίπατο σε ειδυλλιακά μονοπάτια της περιοχής και με δραστηριότητα έκπληξη!
Κόστος συμμετοχής
Πολλές οι επιλογές σας:
- αν επιλέξετε το πλήρες πακέτο (2 διανυκτερεύσεις με πρωινό) €210.00
- αν επιλέξετε 1 διανυκτέρευση με πρωινό €180,00
Τα δωμάτια είναι δίκλινα και η τιμή αφορά κόστος ανά άτομο. Στην περίπτωση που απαιτηθεί μονόκλινο θα καταβληθεί επιπλέον ποσό ανά διανυκτέρευση €10 . (οι τιμές περιλαμβάνουν την διανυκτέρευση με πρωινό, το σεμινάριο, το κυνήγι άγριας τρούφας και την γευσιγνωσία).
- αν επιλέξετε μόνο την διημερίδα, χωρίς διανυκτερεύσεις €145.00
(οι τιμές περιλαμβάνουν το σεμινάριο, το κυνήγι άγριας τρούφας και την γευσιγνωσία).
Λόγω των περιορισμένων θέσεων, θα σας παρακαλούσαμε να κάνετε εγκαίρως την κράτησή σας, ενημερώνοντάς μας με mail στο info@dimosthenis.gr ή στα τηλέφωνα 23430 41302 και 6979112663
Σας υποσχόμαστε μια αξέχαστη εμπειρία !
Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση ! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.