Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

Κανονικά οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου, αλλά με ενισχυμένη περιφρούρηση

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις για την 25η Μαρτίου, ενώ το «παρών» θα δώσουν κανονικά όλα τα μέλη της κυβέρνησης. Ωστόσο, προβλέπεται διακριτική ενίσχυση της περιφρούρησης για αποτραπούν έκτροπα και προπηλακισμοί πολιτικών. Αυτό αποφασίστηκε στην ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί.
Κατά πληροφορίες, αποφασίστηκε η διακριτική ενίσχυση της περιφρούρησης των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου, αλλά και η ενθάρρυνση μίας πολιτικής έμμεσης αποτροπής φαινομένων βίας και προπηλακισμών διά της ενίσχυσης της εγρήγορσης πολιτών και πολιτικών δυνάμεων.
Όλοι συμφώνησαν ότι το μήνυμα που πρέπει να στείλουν σήμερα είναι ότι «το κράτος δεν φοβάται», αλλά και ότι δεν θα υπάρξει ανοχή σε συμπεριφορές που είναι ενάντια στο νόμο.
Επίσης, υπογραμμίστηκε, μεταξύ άλλων η αναγκαιότητα καταδίκης των εκδηλώσεων βίας από τα κόμματα, τις κοινωνικές οργανώσεις και τα ΜΜΕ, καθώς όπως τονίστηκε τα φαινόμενα αυτά υποβαθμίζουν τη Δημοκρατία.
Στη σύσκεψη τονίστηκε, επίσης, η ανάγκη ενωτικού χαρακτήρα των εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο.
Τα μέτρα που θα ληφθούν για την ασφάλεια θα συζητηθούν σε νέα σύσκεψη.
Συγκεκριμένα, στην κυβερνητική σύσκεψη έλαβαν μέρος οι υπουργοί Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, Άμυνας Δ.Αβραμόπουλος, Παιδείας Γ.Μπαμπινιώτης, Δικαιοσύνης Μ.Παπαϊωάννου, Προστασίας του Πολίτη Μ.Χρυσοχοΐδης και Επικρατείας Γ.Σταυρόπουλος και Π.Καψής.
Στο θέμα αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ. «Πρέπει να αστυνομευθεί αποτελεσματικά» τόνισε σχετικά με την κεντρική στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα.
Ο ίδιος απέδωσε τα επεισόδια στις παρελάσεις στις δυνάμεις της Αριστεράς και σε ορισμένους, όπως είπε, εξτρεμιστές της δεξιάς.
Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, στην οποία μετείχε και ο υπουργός Παιδείας, ακολούθησε σύντομη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Γιώργο Μπαμπινιώτη.
«Εμείς λέμε στους πολίτες προκαταβολικά ότι έχουν κάθε δίκιο να εκφράζουν την διαμαρτυρία, την απόγνωση τους, το θυμό τους για την κυβερνητική πολιτική, το μνημόνιο, αλλά πρέπει να προφυλαχτούν από ενέργειες προπηλακισμών και βίας, οι οποίες το μόνο που κάνουν είναι να επιτρέπουν στους θύτες αυτής της πολιτικής να μετατρέπονται σε θύματα» είπε, μιλώντας στο Ράδιο 9, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Παπαδημούλης.
Και πρόσθεσε: «Επειδή ήδη διάφοροι διαμορφώνουν 15 μέρες πριν ένα κλίμα ότι ό,τι συμβεί θα φταίει ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς, δηλώνω απερίφραστα ότι: Εμείς είμαστε υπέρ των μαζικών, ειρηνικών, ενωτικών αγώνων εναντίον της βίας και των προπηλακισμών που το μόνο που κάνουν είναι να αποπροσανατολίζουν και να διχάζουν».
Newsroom ΔΟΛ

1 σχόλιο:

  1. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΕΚΤΡΟΠΑ!!ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ.ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΦΥΣΟΥΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΚΟΜΗ ΣΗΜΕΙΟ!!ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η "ΨΗΦΟΣ" ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή