Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Γιώργος Φλωρίδης: Η Ελλάδα πρέπει να κυβερνηθεί

Ιδεολογική και πολιτική διακήρυξη από τον πρώην υπουργό του ΠαΣοΚ
Μ' ένα πολυσέλιδο κείμενο ο πρώην υπουργός (και παραιτηθείς από το ΠαΣοΚ) κ. Γ. Φλωρίδης παρεμβαίνει στα πολιτικά δρώμενα, διαψεύδοντας παράλληλα ότι συζητά το ενδεχόμενο επανόδου του στο ΠαΣοΚ: «Το ΠαΣοΚ δεν προχώρησε ακόμα στον απολογισμό της διετίας που κυβέρνησε και επιπλέον δεν έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής το πρόγραμμά του για την επόμενη δεκαετία», αναφέρει.
Στην ιδεολογικοπολιτική πλατφόρμα του με τίτλο «Η Ελλάδα πρέπει να κυβερνηθεί», ο κ. Φλωρίδης θέτει το θεμελιώδες κατά τον ίδιο ερώτημα «εάν η Ελλάδα θα παραμείνει στις ευρωπαϊκές δομές ή με κάποιον τρόπο (αναγκαστικά ή οικειοθελώς) θα βγει από αυτές εντασσόμενη στο τριτοκοσμικό περιβάλλον».
Κατά τον κ. Φλωρίδη «η ένταση του πολιτικού αδιεξόδου, είναι προφανές ότι θα ενισχύσει τη διάθεση αποχής ή εναντίωσης της κοινωνίας σε κάθε πρωτοβουλία εξόδου από την κρίση. Μερικές " κακομαθημένες" κοινωνικές ομάδες που παρασιτούν επί δεκαετίες στο σώμα ολόκληρης της κοινωνίας, είναι προφανές ότι θα προσπαθήσουν, μέσα σε συνθήκες συνολικής αποσύνθεσης και εντεινόμενης ανομίας να ματαιώσουν κάθε προσπάθεια εξορθολογισμού των λειτουργιών της χώρας».
Ζητεί να δεχτούμε ότι εταίροι και οι δανειστές μας πήραν σημαντικές πρωτοβουλίες και διέθεσαν χρήματα (έστω και από δικούς τους προϋπολογισμούς) για να βοηθήσουν την Ελλάδα να υπάρξει και να κερδίσει χρόνο. Για να γίνει αυτό πρέπει, όπως επισημαίνει. η«χώρα να κυβερνηθεί». Και τέσσερα είναι τα στοιχεία της νέας κατεύθυνσης:
* Η σταθεροποίηση της Ελλάδας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς
* Η βαθιά τομή στο πολιτικό σύστημα και στο κράτος, με σκοπό την ενίσχυση της ποιότητας της Δημοκρατίας και της διακυβέρνησης
*Η ριζική αλλαγή του οικονομικού μοντέλου, από παρασιτικό σε παραγωγικό, και,
*Η δημιουργία ενός νέου, υγιούς κοινωνικού κράτους.
Το δημοκρατικό σύστημα χρειάζεται να γίνει πιο δημοκρατικό, διαφανές και αποτελεσματικό και να αναλάβει επιτέλους το σημαντικό μερίδιο ευθύνης αλλά και του πόνου, όπως αναφέρει, που του αναλογεί.
Προτείνει:* Ενίσχυση του Κοινοβουλίου, ή ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε η Δημοκρατία αν αποκτήσει θεσμικά αντίβαρα.
* Να μειωθεί στο μισό η οικονομική ενίσχυση των πολιτικών κομμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ο έλεγχος των οικονομικών των κομμάτων να ανατεθεί σε Ανεξάρτητη Αρχή.
* Νέος εκλογικός νόμος, πιο αναλογικός και με σαφώς μικρότερες εκλογικές περιφέρειες.
* Σοβαρή λιτότητα και βαθύ «κούρεμα» στο πολιτικό σύστημα: «δεν μπορεί το πολιτικό προσωπικό της χώρας να σφυρίζει αδιάφορα για τις αποδοχές του και τις άλλες διευκολύνσεις που του παρασχέθηκαν σε καιρούς ευημερίας, έστω δανειακής», σημειώνει.
* Όλοι οι τομείς παραγωγής να συμβάλλουν άμεσα στην ανάπτυξη. Οι παραγωγικές πρωτοβουλίες πρέπει να ενισχυθούν άμεσα και να βρουν πολλαπλασιαστές.
*Οι τομείς της ενέργειας και του τουρισμού πρέπει να αποτελέσουν την αιχμή της αναπτυξιακής προσπάθειας.
*Ο ορυκτός πλούτος να αξιοποιηθεί με την επιβαλλόμενη περιβαλλοντική φροντίδα. Στην προσπάθεια αυτή πρέπει να αποκαλυφθούν στο ελληνικό λαό διάφοροι επαγγελματίες «οικολόγοι», κάτοικοι συνήθως πλουσίων προαστίων, που προβάλλουν κάθε είδους εμπόδια_ σε βάρος της ανάπτυξης της χώρας και, κυρίως σε βάρος της απασχόλησης.
* Για το κρίσιμο 2012 η ανάγκη είναι να ενισχυθούν άμεσα εκείνες οι λειτουργούσες παραγωγικές δραστηριότητες στη χώρα που μπορούν τώρα να δώσουν αποτέλεσμα.
* Απλό, λειτουργικό και διαφανές φορολογικό σύστημα.
*Άρση όλων των γραφειοκρατικών εμποδίων απέναντι στην επιχειρηματικότητα:«Κανένας δεν θα επενδύσει αν δεν γνωρίζει καθαρά σε ποιο οικονομικό περιβάλλον επενδύει και σε ποιό νόμισμα», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Κατά τον κ. Φλωρίδη οι επερχόμενες εκλογές δεν θα κρίνουν κομματικά ζητήματα, αλλά στρατηγικά θέματα για την πορεία του εθνικού ζητήματος και της χώρας. Και για να καταφέρει η χώρα να παραμείνει στην Ευρώπη πρέπει, όπως υπογραμμαίζει, να κυβερνηθεί από τη συμμαχία εκείνων που αναλαμβάνουν ευθύνες και διαθέτουν σχέδιο και αποφασιστικότητα για την υλοποίηση του και καταλήγει: «τα θεμελιώδη ζητήματα θα κριθούν ξανά στο πεδίο της υπεύθυνης διακυβέρνησης και όχι στο πεδίο μιας ανεύθυνης και καταστροφικής αντιπολίτευσης».
http://www.tovima.gr

28 σχόλια:

  1. Ας κυβερνηθεί από όποιον θέλει η χώρα, εσύ κ. Φλωρίδη να είσαι μακριά από την ενεργό πολιτική και να συγγράφεις μανιφέστα. Είσαι από κείνους που ευθύνονται για την κατάντια μας και που τα φορτώνουν σε άλλους. Αλήθεια, δεν σ' ακούσαμε να λες τίποτα για το αν ήταν σωστό ή λάθος να ψηφίσουμε το μνημόνιο 2.Από υπεκφυγές και γενικολογίες μας χόρτασες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσένα περιμέναμε, άσε και έχεις κουπί τώρα που ούτε και διαμεσολαβήσεις σε εργοστάσια δε μπορείς να κάνεις για να βολεύεις τον κόσμο και να παίρνεις ψηφαλάκια.Μας κυβέρνησες και εσύ χρόνια πολλά.Έλεος φτάνει.Θα φας και το κομπόδεμά σου...(άλλο αν έχεις να παίρνεις). ΣΑΣ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ! Κάντε και κανά μπαξέ,να φατε απ΄τον ιδρώτα σας, να πάρουμε και μεις καθαρό αέρα! μεγααάλος ο εθισμός της εξουσίας...Τί να πεις;;

    Α! και μη ξεχάσω, τόπε καιτο γκαρντάσι σου στο ραδιοφωνο,(μαχητης Παρασκευή 2/3 την ίδια φράση ακριβώς : Οι τομείς της ενέργειας και του τουρισμού πρέπει να αποτελέσουν την αιχμή της αναπτυξιακής προσπάθειας.
    *Ο ορυκτός πλούτος να αξιοποιηθεί με την επιβαλλόμενη περιβαλλοντική φροντίδα. Στην προσπάθεια αυτή πρέπει να αποκαλυφθούν στο ελληνικό λαό διάφοροι επαγγελματίες «οικολόγοι»..., ποιός τα γράφει; επαγγελματίας Δημόσιος υπάλληλος είναι ο αδερφός σου και όλο σου το σόι που καλοβόλεψες.Πες ένα όνομα από εδώ τους τοπικούς που αντιστέκονται που να είναι επαγγελματίας οικολόγος. Δε θα βρεις γιατί δεν υπάρχει.(αλητεία;)Επαγγελματίας πολιτικός κατάντησες. Και πες του Παναή την γλύτωσε.Την Παρασκευή ήθελα να τον μηνυσω για συκοφαντικη δυσφήμιση όταν προσπάθησε να διαβάλλει την αξιοπιστία γνωστού ομιλητη , αλλά θα με ταραξει στις αναβολές και δεν είμαι και ¨κατέχων¨Ας είναι πιο προσεκτικό το παιδί, δεν ξέρεις;Μην το εκλάβεις σαν απειλή, αλλά εδώ παίξατε και χάσατε, δε νκήσαμε, και δεν είναι αργά όσον αφορά τα μεταλλεία δε χωράει κουβέντα. ΟΧΙ Δε θα γίνουν.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 0308 ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΗΘΕΙΕΣ. ΟΤΑΝ ΣΤΡΕΦΕΣΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΣ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΠΩΝΥΜΟΥ ΜΕ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ.
      ΚΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Ο ΦΛΩΡΙΔΗΣ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΟΥ ΜΕ ΛΑΪΚΙΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΕΚΑΝΕ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ, ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΕΝΝΑΙΟ ΚΑΙ ΧΑΝΕΙΣ ΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΠΙΤΙΘΕΣΑΙ ΜΕ ΤΟΣΟ ΧΥΔΑΙΟ ΤΡΟΠΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΣΩΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ ΤΟΥ ΕΦΥΓΕ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ..

      Διαγραφή
  3. Tί εννοεΙτε εγκαΙρως έφυγε απ΄το ΠΑΣΟΚ; Ο Φλωριδης Ηταν υπουργός αυτων των κυβερνησεων που μας εφεραν σ΄αυτά τα χάλια! Και δεν κατάλαβα, ποια ηταν η κακοήθεια! οταν οι επώνυμοι βγαίνουν στον αέρα και εκθέτουν την υπαρξη τους,διασπειροντας στρεβλές ειδήσεις και μιλούν για επαγγελματίες οικολόγους; Δε διεπραξε χυδαιότητα αυτος που λες, ή το παραβλέπουμε;Ετσι που λες και συ ανώνυμε.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γρανάζι του συστήματος είσαι κ. Φλωρίδη. Εξάρτημα μιας μηχανής που ο λαός τη στέλνει σε απόσυρση . Για ανακύκλωση πολιτική ούτε να το σκεφτείς !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τώρα κε Φλωρίδη τι θα κάνεις θα κατεβάσεις τον αδερφό σου για βουλευτή ή το Σάββα τον Τσολάκη τον αγροτοσυνταξιούχο τον ακάματο που χρωστάει όλο τον κοσμο. Ή μήπως τον Ζώτο τον ανήθικο χρηματιστή που τον έκανες περιφερειάρχη του ΕΣΥ?
    Ή μήπως θα κατεβάσεις τον Μάλγαρη τον απατεωνίσκο λογιστή ?
    Ή μήπως τον τερζή το γαμπρό του καραγιώργη που τον έβαλες πρόεδρο του νοσκομείου.
    Είσαι καμμένο χαρτί για το Κιλκίς όποιον και να στηρίξεις και να κατεβάσεις. Ο κόσμος σε μησεί γιατί είσαι λερωμένος από πάνω ως κάτω και συ και τα άτομα που πλούτησαν δίπλα σου με άδειες προπο.
    Γιατί όποιος ήταν ΠΑΣΟΚ τον κυνηγούσες και ευθύνεσαι που επεσε ο Τερζίδης και έγινε δήμαρχος ο υπόδικος.
    ΟΥΣΤ και να μας γράφεις αληταριό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tha xanakatebei o idios. Xerei pws o parastatidis den tha katebei kai pws o fraggidis einai tou xeriou toy.
      Omws logariazei xwris ton xenodoxo pou einai o laos tou kilkis.
      Tha gamithei an tolmisei na katebei

      Διαγραφή
  6. Ante apo de re teliomene. Na pas na exaskiseis ti dikigoria re axrie. Exeis bgalei ekatomiria eurv kai mas kaneis ton laiko

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πες αμουστακο αγορι καποτε γυρω στο 1977 που εκανες αφισοκολληση για το ιστορικο πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έτσι μπραβο, να τα λέμε γιατί είχε πέσει ομερτα σ΄αυτόν τον τόπο. Και μην αδικήσουμε τα άλλα καρναβάλια, Γουντενούδη (υπέγραψε το καλοκαίρι θετικά για τα μεταλλεία, και έκανε την πάπια), τον Ανθρακίδη, τον Καραμπίδη, την μεγάλη κ......α τον Φραγγίδη, τον Παραστατίδη, τον υπόδικο και όλους όσους ξεχνάω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. xaxaxaxaxa, ομαδικό χέσιμο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Φλωρίδης θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη γι αυτά που έχει κάνει. Αν τολμα ας κατεβαι στι εκλογές θα φάει καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βαριέμαι απίστευτα τα "πολυσέλιδα κείμενα" γι' αυτό αρνούμαι να διαβάσω και αυτό!
    Ας διαβάσει ο Φλωρίδης το δικό μου που είναι και σύντομο!
    Πόσο γελίοι μπορεί να ήταν (κάποιοι εξακολουθούν να είναι) οι πολιτικοί όλα αυτά τα χρόνια, με το υφάκι του "αρχηγόπουλου"!
    Ελάχιστοι από αυτούς ευφυείς (για την πάρτη τους και σε κρίσεις καλοσύνης για τους αυλικούς τους), κάποιοι κομπλεξικοί, άλλοι ανόητοι ή άρρωστοι ... διάφορες κατηγορίες, ο Κιλτίδης αποτελεί κατηγορία από μόνος του!!! Μετά τη κατηγορία "βλήματα" ... η κατηγορία "Κιλτίδης"! Αμέσως μετά ο "διάδοχός του"!!!
    Και εμείς ... ?? Χειραψίες, χαμόγελα, ευγένειες, ...
    Η συνέχεια στο επόμενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κάποιοι μοστράρουν στη διπλάνή στήλη των διαφημίσεων την φωτογραφία τους ...
    Θα ξεράσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αληθεια δεν διαβαζω κανενα σχολιο για την εξαετια ΝΔ και Κωστακη,την τριετια ΝΔ και γκαντεμη,μονο το ΠΑΣΟΚ εχει κυβερνησει αυτη την χωρα,μονο το ΠΑΣΟΚ βολεψε κοσμο,μονο το ΠΑΣΟΚ χρεωσε την χωρα,μονο το ΠΑΣΟΚ εκλεψε,τοΠΑΣΟΚ εβαλε χερι στα ομολογα των ταμειων,το ΠΑΣΟΚ ειχε λαδωθει μονο απο την SIEMENS και τις λοιπες πολυεθνικες???χωρις να θελω να δικαιολογησω καμμια πολιτικη κατασταση,αναφερω ολα αυτα για να μην...
    ΞΕΧΝΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν ξεχνάμε ...! Τα ίδια σκάτα ήταν κι αυτοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ντίνος Χριστιανόπουλος: Όλοι το ίδιο σκατό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΛΟΓΙΑ, ΛΟΓΙΑ. ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΤΡΕΧΕΤΕ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ας τους ψηφίσουν! Αρκεί μετά να το βουλώσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Επιτρέψαμε να γίνουν εξουσία οι λίγοι, οι ανέντιμοι, οι πολιτικάντηδες και τα λαμόγια. Ή θα συγκρουστούμε με τις πολιτικές που εκπροσωπουν ή θα γράφουμε και έπειτα από καιρό τα ίδια. Να συστρατευτούν οι αντιμνημονιακές δυνάμεις για δημιουργία προσωρινής κυβέρνησης,έξοδο από το ΔΝΤ, κάθαρση, Στην παρούσα φάση αν και διαφωνούμε σε ζητήματα ουσιαστικά πρέπει να μπει τέλος στην εξαθλίωση του λαού και στο ξεπούλημα του τόπου μας. Αν δεν υπάρξουν συνεργασίες τέτοιες που να διώξουν ΠΑΣΟΚ_ΝΔ_ΛΑΟΣ_ και τα συναφή τότε στο μέλλον θα μας κλαιν κι οι ρεγγες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Βρε καλώς το, το παιδί. Από που να πρωτοξεκινήσουμε;

    Από το πριόνισμα όσων από το ΠΑΣΟΚ είχαν ανοδική πορεία;

    Από επιλογές και τοποθέτηση σε θέσεις ευθύνης παραγόντων με κομματικά κριτήρια που πέρα από την κομματική τους ταυτότητα δεν έχουν να δείξουν κάτι άλλο ως προσφορά στην κοινωνία;

    Από το βόλεμα συγγενικών προσώπων σε θέσεις δημοσίων υπαλλήλων, ακόμα και όσων έχουν σταθερή σχέση με το αλκοόλ;

    Και τέλος. Να θυμηθούμε λίγο την καταγωγή; Αν δεν κάνω λάθος Φλωρίδης ήταν κοινοτάρχης Σταυροχωρίου σε περίοδο...ταραγμένη για το ελληνικό πολιτικό σύστημα ή μάλλον δεν υπήρχε πολιτικό σύστημα τότε.

    Οπότε αγοράκι, άντε να ασκήσεις τη δικηγορία μπας και ησυχάσει αυτός ο τόπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σήμερα έδωσε τα ρέστα του στο ράδιο Μαχητής.Στο τελευταίο τέταρτο που άκουσα είπε για το θέμα των μεταλλείων δεν έχει προσωπική άποψη αλλά έχει θέση! που τη έχει διαμορφωσει από τους έγκριτους επιστήμοτες συμπατριώτες του Τσογγίδη, Τσιραμπίδη και Τσαμαντουρίδη (ΤΣ ΤΣ ΤΣ δηλ), και με άμεση επαφή λέει που έχει με τον δήμαρχο Αριστοτέλη κύριο αρΠάχτα! Τόσο καλά, κι όσο για τους φορείς που πήραν θέση με ψηφίσματα, ¨αυτοί δεν βλέπουν την τύφλα τους¨... Και για όλους εμας, να περιμένουμε λέει να δούμε πως θα παν οι εξορύξεις στη Χαλκιδική και αφού περάσουν δέκα χρόνια, να διαμορφώσουμε άποψη! Έχουμε επηρεαστεί, τρομοκρατηθεί από επαγγελματίες οικολόγους, που ζουν στο Πανοραμα που μόλις βγαίνει στην επιφάνεια ένα θέμα ξεσηκώνουν την κοινή γνώμη αλλά στην πορεία τ΄αρπάζουν απ΄τις εταιρείες και αποχωρούν. Αυτά είπε ο απίθανος τύπος αλλά καλύτερα είναι να τ΄ακούσετε από τον ίδιο αν μπορείτε να βρείτε ηχογραφημένη τη συνέντευξη του στο ραδιοφωνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτοί είναι οι ΤΣ ΤΣ ΤΣ και εσείς γίνατε οι ΤσαΤσάδες αυτού του τόπου !

    Υπάρχει και ένας άλλος Κιλκισιώτης ακόμη πιο εξειδικευμένος στο θέμα που μίλησε και στη διαρκή Επιτροπή της Βουλής ο Ανθιμος ο Ξενίδης από τα Αποστολάρια, Μεταλλειολόγος Μηχανικός, καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ο οποίος αν δεν κάνω λάθος (δεν είμαι σίγουρος) έκανε τη διδακτορική του διατριβή επάνω στη διαχείριση των υπολειμμάτων από τη μεταλλευτική δραστηριότητα και θα έπρεπε όσοι ψάχνουν την αλήθεια και όχι αυτοί που θέλουν απλώς την αναταραχή στον τόπο να τον ρωτήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΑΨΟΓΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Ο ΦΛΩΡΙΔΗΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΜΑΧΗΤΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΟΥ Ν.ΚΙΛΚΙΣ. ΕΔΕΙΞΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΤΩΡΑ ΑΝ ΤΟΝ ΒΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΙ ΚΙΛΚΙΣΙΩΤΕΣ ΝΑ ΣΥΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΟΥΣ.
    ΚΙΛΚΙΣΙΩΤΕΣ ΑΡΚΕΤΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΘΗΚΑΤΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΕΡΓΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αψογος κλέφτης ο Φλωρίδης.
    Μοιρασε άδειες ΠΡΟΠΟ σε κολλητούς.
    Διόρισε τα αδέλφια του στο δημόσιο.
    Μοιρασε επιδοτήσεις.
    Έβαλε τον Τσολάκη υποδιοικητή στο νοσοκομείο.
    Τον Ζώτο στην υγεία.
    Έβαλε σε τράπεζες παιδιά κολλητών του.
    Τι άλλο να κάνει ο αγύρτης για να τον ψηφίσουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ειδικά το επιχείρημα για τον Πάχτα είναι όλα τα λεφτά. Μάλλον τα έχασε ο άνθρωπος. Εκτός αν ισχύει ότι "λανθάνουσα γλώσσα τα αληθή λέγει" και αποφάσισε να πει ανοιχτά πως συμφωνεί με τους διαπλεκόμενους. Εκτάσεις στο Πόρτο Καρράς ο Πάχτας, εκτάσεις στο Κιλκίς ο Φλωρίδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Γενναίες επιχορηγησεις στο Βατοπεδι ο αρΠαχτας λες και ταχαν αναγκη οι τυχοδιωκτες, άφθονα παραθυρα του Μπομπολα στο Φλωριδη... Το παιδι έχει υποχρεωσεις, να μας κυβερνησει γιατι αυτός ξερει. Έστησε τοσα χρονια μηχανισμους ρεμουλας και βολεματος και τώρα σε καιρο οικονομικής κρίσης έχει αναγκη απο εσοδα. Να ναι καλα ο Μπομπολας και όλοι οι Μπομπολες που επάξια εκπροσωπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.