Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Εκδήλωση στον Ακρίτα προς τιμήν του Κυπρίου ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου

Εκδήλωση προς τιμήν του Κυπρίου ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου διοργανώνει ο Δήμος Κιλκίς και η Δημοτική Ενότητα Δοϊράνης την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012, στον οικισμό του Ακρίτα στις 12 το μεσημέρι.  Η εκδήλωση, που θα λάβει χώρα στην πλατεία που έχει στηθεί η προτομή του ήρωα, περιλαμβάνει: Επιμνημόσυνη δέηση. Ομιλία με θέμα “Ο ήρωας Γρηγόριος Αυξεντίου”. Κατάθεση στεφανιών. Τήρηση ενός λεπτού σιγής. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
Ο Γρηγόρης Αυξεντίου γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 1928 στο χωριό Λύση της Κύπρου. Εισήχθη στη σχολή Έφεδρων αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού και αφού αποφοίτησε έκανε τη στρατιωτική του θητεία στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και ειδικότερα στο σημερινό χωριό Ακρίτας του νομού Κιλκίς. Γυρνώντας στην Κύπρο γίνεται αγωνιστής της ΕΟΚΑ, ο αρχηγός της οποίας Γεώργιος Γρίβας Διγενής, σε αναγνώριση του ήθους και του πατριωτικού του ζήλου του δίνει τη θέση του υπαρχηγού της Οργάνωσης. Το 1957 καίγεται ζωντανός σε ηλικία μόλις 29 ετών από τους Άγγλους, αγωνιζόμενος στα ελεύθερα βουνά της Κύπρου.
Σημειώνεται τέλος ότι, στην εκδήλωση της Κυριακής θα παρευρίσκεται και πενταμελής εκπροσωπεία από τον Δήμο Λύσης της Κύπρου, με τον οποίο αδελφοποιήθηκε το 2002 ο τότε Δήμος Δοϊράνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.