Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Ψαλίδι 50% στους εισακτέους σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, λόγω κρίσης, ζητούν οι πρυτάνεις

Επιπτώσεις και στον αριθμό των εισακτέων στα πανεπιστήμια ενδέχεται να έχει η κρίση και η γενικότερη οικονομική στενότητα. Συγκεκριμένα, οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων και οι πρόεδροι των τεχνολογικών ιδρυμάτων ζητούν να μειωθεί κατά 50% ο αριθμός των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ φέτος σε σχέση με πέρσι λόγω… κρίσης. Όπως λένε, είναι αδύνατον να απορροφήσουν περισσότερους φοιτητές και προειδοποιούν ότι εάν δεν εισακουστούν, θα υπάρχουν επιπτώσεις στην ποιότητα των σπουδών.Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Έθνος, οι διοικήσεις των ΑΕΙ και ΤΕΙ έχουν αρχίσει αυτές τις ημέρες να αποστέλλουν τις προτάσεις τους προς το υπουργείο Παιδείας για το φετινό αριθμό εισακτέων και μέχρι στιγμής φαίνεται πως τα μεγαλύτερα ιδρύματα της χώρας ζητούν να απορροφήσουν τους μισούς φοιτητές σε σχέση με πέρσι.
Παράλληλα, όπως ορίζεται από το νέο Μνημόνιο, μικρότερος θα είναι και ο αριθμός των εισακτέων στις αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές.
Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας δήλωσε στην εφημερίδα ότι η τελική απόφαση για τον αριθμό των εισακτέων θα ανακοινωθεί τον Μάιο, δηλαδή λίγο πριν από την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.