Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Ψήφισμα του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Κιλκίς-Παιονίας, για τα αποθεματικά του ΤΥΔΚΥ

"Από την 1 Ιανουαρίου 2012 πού ξεκίνησε την λειτουργία του ο ΕΟΠΥΥ εκτός από τα λειτουργικά του προβλήματα, αμέσως φάνηκε η ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης του σε συνδυασμό με την κακή οικονομική κατάσταση των υπόλοιπων εντασσόμενων φορέων ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ στρέφει το ενδιαφέρον της πολιτικής ηγεσίας του ΕΟΠΥΥ στον μόνο φορέα που διαθέτει άμεσα χρήματα, τον ΟΠΑΔ ΤΥΔΚΥ. Το <<ενδιαφέρον>> αυτό εκφράστηκε ήδη με την έκδοση ΚΥΑ/ΦΕΚ 96Β/31-1-2012 που επιμερίζει τις ασφαλιστικές εισφορές που θα εισπράττονται, σε ποσοστό 8% για τον ΟΠΑΔ ΤΥΔΚΥ και 92% για τον ΕΟΠΥΥ, ενώ για τους συνταξιούχους θα αποδίδεται το 100% των εισφορών τους στον ΕΟΠΥΥ. Μεγιστοποιήθηκε όμως με την έκδοση νέας ΚΥΑ/15-2-2012 που αποφασίζει τη μεταφορά κεφαλαίων σε ποσοστό 50% από τα διαθέσιμα 686 εκατομμύρια Ευρώ του ΤΥΔΚΥ που βρίσκονται στην Τράπεζα της Ελλάδας σε λογαριασμό του ΕΟΠΥΥ.
Ήδη τις τελευταίες μέρες ασκούνται ασφυκτικές πιέσεις στον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΟΠΑΔ να δώσει εντολή μεταφοράς στον ΕΟΠΥΥ 200 εκατομμυρίων ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδας χωρίς απόφαση του Δ.Σ.
Ο συγκεκριμένος επιμερισμός των εισφορών καθιστά προβληματική την λειτουργιά του νέου ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ ενώ για τον επιμερισμό της περιουσίας θα πρέπει να αναφέρουμε ότι είναι πρωτοφανής η ρύθμιση και αγγίζει τα όρια της κατάσχεσης. Η σημερινή περιουσία των 686 εκατομμυρίων ευρώ του ΤΥΔΚΥ έχει σημερινή τρέχουσα άξια 260 εκατομμύρια όπως αναφέρεται σε έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος. Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς ότι η απαίτηση για μεταφορά 200 εκατομμυρίων στον ΕΟΠΥΥ οδηγεί στην οικειοποίηση του μεγαλύτερου μέρους της περιουσίας μας προσπαθώντας να προλάβει το κούρεμα.
Ο ασφαλισμένος του ΤΥΔΚΥ σήμερα καλείται να χάσει την περιουσία του, ενώ την ίδια στιγμή δεν γνωρίζει πότε και από που θα πληρωθεί για μια σειρά παροχές και ταυτόχρονα εισπράττει ολοένα και πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες.
Εμείς οι εργαζόμενοι στους Δήμους και τα Ν.Π. των Δήμων Κιλκίς και Παιονίας , δηλώνουμε ότι θα είμαστε απέναντι σε αυτές τις πρακτικές της αφαίμαξης και καταλήστευσης των ταμειακών αποθεμάτων του ΤΥΔΚΥ και γενικά των ασφαλιστικών ταμείων και μαζί με την ΠΟΕ ΟΤΑ και όλο το συνδικαλιστικό κίνημα θα αγωνιστούμε για να αποτρέψουμε την κατάσχεση της περιουσίας μας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.