Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ και ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ: Οδηγία για την εκλογή Προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Βάσει της Απόφασης του Εθνικού Συμβουλίου της 14-15.01.12, της Απόφασης του Πολιτικού Συμβουλίου της 02-03-12 και της Εγκυκλίου του Γραμματέα Ε.Σ. της 05-03-12, η Ε.ΚΑ.Π. αποφασίζει τα ακόλουθα:
1. Ποιοι ψηφίζουν Στις εκλογικές διαδικασίες συμμετέχουν:
α) Τα Μέλη, τα οποία είναι εγγεγραμμένα μέχρι την 05-03-12 στα Μητρώα Μελών, με αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας (Δ.Α.Τ.) ή το διαβατήριο.
β) Οι Φίλοι, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Φίλων μέχρι την 05-03-12, με αποδεικτικό στοιχείο το Δ.Α.Τ. ή το διαβατήριο.
γ) Τα νεοεγγραφόμενα Μέλη στις 18-03-12, με αποδεικτικό στοιχείο το Δ.Α.Τ. ή το διαβατήριο.
δ) Οι νεοεγγραφόμενοι Φίλοι στις 18-03-12, με αποδεικτικό στοιχείο το Δ.Α.Τ. ή το διαβατήριο.
ε) Οι νέοι ηλικίας 16-18 ετών ως εγγεγραμμένα ή νεοεγγραφόμενα Μέλη, με αποδεικτικό στοιχείο το Δ.Α.Τ. ή το διαβατήριο.
στ) Οι νέοι ηλικίας 16-18 ετών ως εγγεγραμμένοι ή νεοεγγραφόμενοι Φίλοι με αποδεικτικό στοιχείο το Δ.Α.Τ. ή το διαβατήριο.
ζ) Οι Μετανάστες Μέλη και Φίλοι, που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στα Μητρώα με το διαβατήριό τους ή την άδεια παραμονής .
η) Οι Μετανάστες Μέλη και Φίλοι, οι οποίοι θα εγγραφούν στις 18-03-12, με αποδεικτικό στοιχείο το διαβατήριο ή την άδεια παραμονής και αποδεικτικό έγγραφο δημόσιας αρχής ή ΔΕΚΟ, από το οποίο να προκύπτει η διαμονή τους στο Δήμο της Οργάνωσης που ψηφίζουν.
θ) Οι Έλληνες της διασποράς, με αποδεικτικό στοιχείο το διαβατήριο ή το Δ.Α.Τ.
ι) Οι Πολίτες κρατών- μελών της Ε.Ε. που ζουν στην Ελλάδα, με αποδεικτικό στοιχείο το διαβατήριό τους.
Στόχος μας είναι να ψηφίσουν όσο γίνεται περισσότεροι πολίτες.

2. Μητρώα Μελών και Φίλων Σύμφωνα με το άρθρο 41 του Καταστατικού «ο Πρόεδρος εκλέγεται άμεσα από τα Μέλη και τους Φίλους του Κινήματος». Επίσης σύμφωνα με το άρθρο 21 «κάθε Μέλος ή Φίλος εγγράφεται σε μια Οργάνωση Βάσης, επιλέγοντας για την κύρια συμμετοχή, είτε την Τοπική Οργάνωση (ΤΟ) όπου ζει, είτε την Οργάνωση Εργασίας (ΟΕ) όπου εργάζεται».
Το ΠΑΣΟΚ σήμερα είναι το μόνο κόμμα, το οποίο διαθέτει Μητρώα Μελών και Φίλων με ηλεκτρονική ιδιωτική διασύνδεση ( CRM ) μέσω των 63 Ν.Ε. της χώρας, με ευθύνη του Τμήματος Πληροφορικής, Διαδικτύου και Νέων Τεχνολογιών, υπό την εποπτεία της Ε.ΚΑ.Π., βάσει του άρθρου 55 του Καταστατικού. Ανεξαρτήτως τυχόν λαθών, τα Μητρώα του ΠΑΣΟΚ ταυτοποιούνται με τον ενιαίο εκλογικό αριθμό των εκλογικών καταλόγων του Υπ. Εσωτερικών, έτσι ώστε να κατοχυρώνεται το αδιάβλητο των εκλογικών διαδικασιών.

3. Εγγραφή Νέων Μελών και Φίλων Την ημέρα και τις ώρες της ψηφοφορίας μπορεί να εγγράφονται νέα μέλη ή φίλοι, που προσέρχονται στα Εκλογικά Κέντρα προκειμένου να ψηφίσουν.
Για την Εγγραφή νέου Μέλους ή Φίλου απαιτείται η συμπλήρωση Αίτησης Εγγραφής με πλήρη στοιχεία.
Οι αιτήσεις κατατίθενται αυτοπροσώπως με την επίδειξη της Δ.Α.Τ. ή του διαβατηρίου. Δεν γίνονται αποδεκτές ομαδικές εγγραφές ή εγγραφές μέσω fax. Επίσης δεν γίνονται δεκτές Μετεγγραφές..
Η έντυπη (δισέλιδη) Αίτηση Μέλους ή Φίλου για εγγραφή, βρίσκεται στον ιστοχώρο της Ε.ΚΑ.Π. (Κεντρική Ιστοσελίδα ΠΑΣΟΚ www.pasok.gr )

4. Οικονομικές προϋποθέσεις συμμετοχής στην ψηφοφορία Όλα τα Μέλη και οι Φίλοι, που θα ψηφίσουν στις 18-03-12, θα καταβάλουν σε καθορισμένο μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής, το ποσό των 2 ευρώ. Τα χρήματα αυτά θα κατατεθούν αμέσως μετά τη διαδικασία στο λογαριασμό της Ν.Ε. και θα ενημερωθεί για το εισπραχθέν ποσό η Ε.ΚΑ.Π. και η Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου.

5 Εκλογικά Κέντρα Η εκλογική διαδικασία θα γίνει σε επίπεδο Δημοτικών Ενοτήτων.
Στις 08 Μαρτίου οι Νομαρχιακές Εκλογικές Επιτροπές (ΝΕΕ) θα υποβάλουν στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή (Κ.Ε.Ε.) τον προτεινόμενο τελικό αριθμό εκλογικών κέντρων, καθώς και τον αριθμό των καλπών ανά Εκλογικό Κέντρο.
Στις 12 Μαρτίου, γίνεται οριστικοποίηση του πίνακα εκλογικών κέντρων και καλπών.
Στις 15 Μαρτίου η Ε.ΚΑ.Π. πιστοποιεί τον οριστικό κατάλογο Ε.Κ. και καλπών.
Στις 16 Μαρτίου, ανακοινώνονται στους πολίτες τα εκλογικά κέντρα.
Οι χώροι που θα επιλεγούν πρέπει να επιδιωχθεί να βρίσκονται σε δημοτικά ή δημόσια κτίρια, να είναι εύκολα προσβάσιμοι και να διαθέτουν τηλεπικοινωνιακές συνδέσεις για PC, fax, τηλέφωνα.

6 . Εφορευτικές Επιτροπές Με ευθύνη των Ν.Ε.Ε. συγκροτούνται ανά Εκλογικό Κέντρο επταμελείς Εφορευτικές Επιτροπές (ΕΕ) οι οποίες αποτελούνται η κάθε μια από έξη (6) μέλη των ΣΕ των ΤΟ του Δήμου, υπό την προεδρία μέλους της ΝΕΕ και με τη συμμετοχή εκπροσώπων των υποψηφίων ως παρατηρητών.
Κάθε υποψήφιος μπορεί να ορίζει έναν εκπρόσωπό του σε κάθε εφορευτική επιτροπή εκλογικού κέντρου.
Όπου υπάρχουν δυσλειτουργίες, την ευθύνη συγκρότησης των ΕΕ αναλαμβάνει η ΚΕΕ σε συνεννόηση με τις ΝΕΕ.
Οι ΝΕΕ κοινοποιούν τα πλήρη στοιχεία των ΕΕ στην ΚΕΕ και την Ε.ΚΑ.Π. για πιστοποίηση.
Τυχόν ενστάσεις για τη συγκρότηση των ΕΕ εξετάζονται από την Ε.ΚΑ.Π..
Η ΝΕΕ είναι υπεύθυνη και για τις επιμέρους Εφορευτικές Επιτροπές Κάλπης, όταν πρόκειται να στηθούν περισσότερες από τρεις κάλπες ανά ΕΚ.
Όπου δεν υπάρχει Σ.Ε. ή όπου η σύνθεσή της είναι ελλιπής, η Ν.Ε.Ε. θα ορίσει εκ των αναπληρωματικών μελών ή άλλων μελών της Οργάνωσης, τα μέλη της εφορευτικής, σε συνεννόηση με την Κ.Ε.Ε..
Στις 13 Μαρτίου, οι Ν.Ε.Ε. στέλνουν τους καταλόγους με τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών στην Ε.ΚΑ.Π..
Στις 13 Μαρτίου, οι υποψήφιοι πρόεδροι στέλνουν κατάσταση με τους εκπροσώπους τους για τις εφορευτικές επιτροπές στην Κ.Ε.Ε. και την Ε.ΚΑ.Π..
Στις 15 Μαρτίου, η Ε.ΚΑ.Π. ταυτοποιεί, πιστοποιεί και ανακοινώνει το σύνολο των εφορευτικών επιτροπών των εκλογικών κέντρων.
Δεν μπορούν να είναι μέλη εφορευτικών επιτροπών: Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Μέλη Εθνικού Συμβουλίου, Μέλη άλλων Ν.Ε..
Η Ε.ΚΑ.Π. θα εκδώσει ειδική κατευθυντήρια οδηγία για τη λειτουργία και τις διαδικασίες των εφορευτικών επιτροπών και των εκλογικών διαδικασιών (Κανονισμός Ψηφοφορίας) σε συνεργασία με το Τμήμα Πληροφορικής.

7. Ενστάσεις Όλες οι διαδικασίες υποβολής κι εξέτασης ενστάσεων θα συμπεριληφθούν στον Κανονισμό Ψηφοφορίας.

8. Διαδικασίες ψηφοφορίας Η ψηφοφορία θα υποστηριχθεί με δύο συστήματα:
α. χειρόγραφο σύστημα μέσω πιστοποιημένων εντύπων της Ε.ΚΑ.Π. και
β. Με δίκτυο υπολογιστών.
Το δεύτερο θα υποστηριχθεί από το Τμήμα Πληροφορικής βάσει των τεχνικών όρων, τους οποίους επεξεργάζεται η ειδική επιτροπή επιστημόνων πληροφορικής υπό την εποπτεία της Κ.Ε.Ε. και της Ε.ΚΑ.Π.
Σε κάθε περίπτωση το σύστημα θα είναι διπλό, ώστε να αποφευχθεί τυχόν τεχνική δυσλειτουργία.

9. Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων Το τελικό αποτέλεσμα θα εκδοθεί από την Ε.ΚΑ.Π. μετά την παραλαβή όλων των πρακτικών εκλογής από τις εφορευτικές επιτροπές. Τα αποτελέσματα θα ανακοινώνονται μέχρι την έκδοση του τελικού ανά 25% των καταμετρημένων ψηφοδελτίων.

10. Εκλογές Οι εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 από 09.00 έως 17.00.
Παράταση της ψηφοφορίας για εξαιρετικά σπουδαίους λόγους, μπορεί να υπάρξει με απόφαση της εφορευτικής επιτροπής, ύστερα από συνεννόηση με την ΕΚΑΠ, μέχρι δύο το πολύ ώρες (19.00). Το fax της Ε.ΚΑ.Π. είναι : 211- 5555 916.

11. Οργανώσεις Εργασίας, Οργανώσεις Εξωτερικού, Νεολαία Για τις εκλογικές διαδικασίες στις Οργανώσεις Εργασίας και τις Οργανώσεις Εξωτερικού θα ακολουθήσει νέα οδηγία.
Τα μέλη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν στις ΤΟ ή στις ΟΕ του κόμματος, όπου είναι εγγεγραμμένα.

12. Δεοντολογία Ευθύνη όλων μας είναι να διοργανώσουμε άριστες διαδικασίες με διασφάλιση του αδιάβλητου της εκλογής. Μέλος ή Φίλος, ο οποίος θα παραβιάσει τις δημοκρατικές αρχές και τους Καταστατικούς Κανόνες κατά την προεκλογική και εκλογική διαδικασία, θα παραπέμπεται άμεσα βάσει του Κώδικα Δεοντολογίας, για αναστολή της κομματικής ιδιότητάς τους, η δε απόφαση της Ε.ΚΑ.Π. θα αναρτάται στο διαδίκτυο.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. πέρα από τις άψογες διαδικασίες για την εκλογή του Προέδρου του, θα αποδείξει ότι ως κόμμα εξουσίας είναι θεσμικά θωρακισμένο και ότι τα οργανωμένα μέλη και φίλοι του έχουν βαθιά συναίσθηση των ευθυνών τους.

Για την Ε.ΚΑ.Π.
Ο Πρόεδρος
Γιώργος Ανωμερίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.