Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη προς τον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης για τα προβλήματα λειτουργίας Διασυνδεομένων Νοσοκομείων Κιλκίς - Γουμένισσας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χρ. Γκουντενούδης υλοποιώντας τις αποφάσεις στις οποίες κατέληξε η πρόσφατη σύσκεψη των υγειονομικών παραγόντων του νομού, απέστειλε προς τον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης, επιστολή, που αφορά στην στελέχωση των Νοσοκομείων Κιλκίς και Γουμένισσας.
“Κύριε Διοικητή
Από 21/2/2012 σας έχει αποσταλεί υπόμνημα της Διοίκησης των διασυνδεομένων Νοσοκομείων Κιλκίς – Γουμένισσας τα οποία καλύπτουν υγειονομικά στο σύνολο του το ν. Κιλκίς.
Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς προσυπογράφει το υπόμνημα της Διοίκησης των Νοσοκομείων για την διατήρηση της απαραίτητης στελέχωσης ειδικά σε ιατρικό προσωπικό. Επικεντρώνει στο ζήτημα της συνέχισης του θεσμού των επικουρικών ιατρών, η παρουσία των οποίων έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα πολύτιμη και προϋπόθεση λειτουργίας των Υγειονομικών Μονάδων του νομού.
Κύριε Διοικητή
Επί πλέον σας θέτουμε μιαν άλλη παράμετρο, η ικανοποίηση της οποίας, θα αναβαθμίσει την υγειονομική κατάσταση του νομού με αμελητέο οικονομικό κόστος: Στο Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Γουμένισσας υπάρχουν δυο θάλαμοι οι οποίοι θα μπορούσαν άμεσα να χρησιμοποιηθούν για την περίθαλψη πασχόντων από χρόνια νοσήματα χρηζόντων μακράς θεραπείας. Η κατάλληλη διευθέτηση των θαλάμων αυτών μπορεί να επιτευχθεί άμεσα με παρέμβαση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου.
Οι χώροι αυτοί θεωρούνται απαραίτητοι για μια υγειονομική παράμετρο η οποία λείπει χαρακτηριστικά από το νομό. Για τους παραπάνω λόγους, η κατασκευή της υπό ίδρυση ενδονοσοκομειακής μονάδας μπορεί να γίνει εκ των ενόντων και δεν προκαλεί όπως προαναφέραμε επιπλέον οικονομικό κόστος. Απομένει η στελέχωσή της με ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό από τις υπηρεσίες του Υπουργείου.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.