Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Απειλή απόλυσης για 68.000 υπαλλήλους σε ΔΕΚΟ και Τράπεζες - Τέλος η μονιμότητα – μειώνουν μισθούς και ... βάζουν αγγελία πώλησης

- Παγώνουν αυξήσεις - κόβουν επιδόματα
- Ανοίγει ο δρόμος και για μετακινήσεις προσωπικου
- Πλήρη ανατροπή των κανονισμών εργασίας απαίτησε η τρόικα
- 83 δημόσιες επιχειρήσεις στο στόχαστρο των δανειστών

Το μεγάλο πρόβλημα για τους εταίρους και δανειστές είναι η σπατάλη του κράτους. Το μισθολογικό κόστος θεωρείται από αυτούς σπατάλη και θέλουν να “κόψουν” από όλους. Τώρα μπήκαν στο στόχαστρο εισηγμένες και μη ΔΕΚΟ και τράπεζες υπό κρατικό έλεγχο. Μπαίνει τέλος στο καθεστώς μονιμότητας για 68.000 υπαλλήλους καθώς η κυβέρνηση προχωρά σύμφωνα με πληροφορίες σε νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να αλλάξουν οι κανονισμοί εργασίας (με νόμο του 2005 είχε ήδη αρθεί το καθεστώς μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους στις ΔΕΚΟ.)
Ουσιαστικά για τους υπαλλήλους 83 επιχειρήσεων και τραπεζών υπό κρατικό έλεγχο πλέον θα διευκολύνονται οι απολύσεις αλλά και οι μετακινήσεις προσωπικού, θα μειωθεί το μισθολογικό κόστος με “πάγωμα” ωριμάνσεων και κόψιμο πρόσθετων παροχών. Πολλοί πίσω από αυτή την κίνηση δεν βλέπουν τίποτε άλλο από την πώληση των επιχειρήσεων όμως αυτό θα πρέπει να θεωρείται, λένε άλλοι, και το πρώτο βήμα της άρσης μονιμότητας σε ολόκληρο τον Δημόσιο Τομέα.
Ως προς τις πωλήσεις η τρόικα έχει ζητήσει ήδη την πώληση δύο ή τριών μεγάλων εισηγμένων εταιρειών μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του έτους.
Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ που έχουν συμβάσεις αορίστου χρόνου, μπορούν να απολυθούν εάν η εταιρεία καταγγείλει τη σύμβαση. Τώρα η τρόικα ζητάει να αναθεωρηθούν και οι κανονισμοί στα εργασιακά που δημιουργούν καθεστώς “μονιμότητας” ώστε όλοι οι υπάλληλοι να εργάζονται σε καθεστώς ανάλογο του ιδιωτικού τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.