Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Κομισιόν: Παραβιάζονται τα όρια ηλικίας για δικαστικούς, δικηγόρους, αστυνομικούς

Θέμα με τα ανώτερα ηλικιακά όρια προσλήψεων δικαστών, εισαγγελέων αλλά και για την άσκηση των δικηγορικού επαγγέλματος, ενώ η προκήρυξη διαγωνισμού της αστυνομίας παραβιάζει την οδηγία 2000/78 περί αποφυγής διακρίσεων λόγω ηλικίας, αναφέρει απάντηση της Κομισιόν στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Χουντή.
Σε ερώτηση του ευρωβουλευτή σχετικά με την προκήρυξη (αριθ. 6015/28/20-α, 24.11.2011) για την πρόσληψη 100 Αξιωματικών Ειδικών Καθηκόντων στην ελληνική αστυνομία σύμφωνα με την οποία «οι ιδιώτες που θέλουν να υποβάλουν αίτηση για τις ειδικότητες διοικητικών, νομικών, εγκληματολογικών εργαστηρίων και τεχνικών πληροφορικής πρέπει να είναι μέχρι 32 ετών, ενώ για ήδη αστυνομικούς αλλά και για υποψηφίους σε θέσεις υγειονομικού προσωπικού, το όριο ηλικίας είναι μέχρι 40 ετών» απάντησε η επίτροπος δικαιοσύνης και θεμελιωδών δικαιωμάτων κα.Reding.
Η απάντηση της αρμοδίας επιτρόπου στο συγκεκριμένο ερώτημα ήταν απολύτως κατηγορηματική: «Το ανώτατο όριο ηλικίας για πρόσληψη που περιλαμβάνεται στην εν λόγω προκήρυξη συνιστά παραβίαση της αρχής περί αποφυγής διακρίσεων λόγω ηλικίας η οποία προβλέπεται από την οδηγία 2000/78/ΕΚ.
Εξάλλου στη συνέχεια της απάντησής της, η κα. Reding χωρίς μάλιστα να έχει ερωτηθεί σχετικά, σπεύδει να ανακοινώσει ότι υπάρχει θέμα με τα ηλικιακά όρια προσλήψεων δικαστών, εισαγγελέων αλλά και δικηγόρων τονίζοντας ότι «ΗΕπιτροπή είναι πλήρως ενημερωμένη για την ύπαρξη στην ελληνική νομοθεσία σειράς απαιτήσεων σχετικά με ανώτατο όριο ηλικίας για πρόσληψη σε αρκετά νομοθετικώς κατοχυρωμένα επαγγέλματα (όπως εκείνα των δικηγόρων, των δικαστών και των εισαγγελέων), οι οποίες αντιβαίνουν στη νομοθεσία της ΕΕ. Η Επιτροπή διερευνά επί του παρόντος τις ενδεχόμενες αυτές παραβιάσεις και θα επικοινωνήσει με τις ελληνικές αρχές για περαιτέρω διευκρινίσεις.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.