Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Βράβευση του περιπτέρου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με το ειδικό βραβείο διοργανωτή και οργανωμένης παρουσίας στην 24η AGROTICA

Το Ειδικό Βραβείο Διοργανωτή και Οργανωμένης παρουσίας απέσπασε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το περίπτερό της στην 24η Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων, που πραγματοποιήθηκε από 1 έως 5 Φεβρουαρίου 2012 στη Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις της HELEXPO.
Το βραβείο παρέλαβε, παρουσία του Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Δημήτριος Ευθυμιάδης, ο οποίος στην ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την τελευταία ημέρα της 24ης ΑGROTICA, στην αίθουσα 6 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», με θέμα «Διαδρομές ανάπτυξης στη Γεωργοκτηνοτροφία» τόνισε ότι «Επιδίωξή μας είναι, η εκδήλωση αυτή να γίνει η αρχή μιας προσπάθειας με στόχο τη δημιουργία σύγχρονων αλλά και ανταγωνιστικών γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, στην κατεύθυνση της παραγωγής προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας».
Ο κ. Ευθυμιάδης υπογράμμισε ακόμη: «Πιστεύουμε ότι υπάρχει μεγάλη δυναμική στην ελληνική ύπαιθρο. Έχουμε τις δυνατότητες να παράγουμε προϊόντα μοναδικά με ποιοτικά χαρακτηριστικά τέτοια που να καθιστούν δυνατή τη βιωσιμότητα του κλάδου. Επιδίωξη και στόχος της στρατηγικής της Π.Κ.Μ. είναι τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα να διατίθενται στην αγορά και να εξάγονται τυποποιημένα, πιστοποιημένα, με υψηλή προστιθέμενη αξία και όπου είναι δυνατό, με ονομασία προέλευσης»
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής προσέθεσε ότι «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διαθέτει πλούσιο καλάθι αγροτικών προϊόντων και λόγω της γεωγραφικής θέσης, υποδομής αλλά και ανθρώπινου δυναμικού έχει δυνατότητες να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης σχολιάζοντας τη βράβευση του περιπτέρου της Π.Κ.Μ. δήλωσε τα εξής: «Η βράβευση αυτή είναι μια μικρή δικαίωση της προσπάθειας που καταβάλουμε, ώστε να δώσουμε προτεραιότητα στη στήριξη του αγροτικού κόσμου. Έχω δηλώσει και παλαιότερα, πως αν δεν υπάρξει αύριο για την ελληνική γεωργία, δεν υπάρχει αύριο για την ελληνική περιφέρεια. Ιδιαίτερα τώρα, σε μια κρίσιμη περίοδο για την Ελλάδα, η αγροτική ανάπτυξη μπορεί να μας δώσει πολύτιμες ανάσες, να συμβάλει αποφασιστικά στην τόνωση της τοπικής οικονομίας και στην καταπολέμηση της ανεργίας.
Το μεγάλο στοίχημα είναι, να ανταποκριθούμε με επάρκεια στις νέες προκλήσεις των αγορών, στηριζόμενοι στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που παρουσιάζουν τα αγροτικά μας προϊόντα, τα οποία είναι και ασφαλή και ποιοτικά.
Απαιτείται, όμως συστηματική και οργανωμένη δουλειά, για την εξασφάλιση της παραγωγής, για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων μας στις αγορές του εξωτερικού, με προσεκτικό σχεδιασμό, με σωστή διαφήμιση, με την ενεργό συμμετοχή όλων των παραγωγικών φορέων, με το «πάντρεμα» των τοπικών μας προϊόντων με τη «βαριά» μας βιομηχανία, τον τουρισμό».
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στην 24η ΑGROTICA 2012, με ένα κεντρικό περίπτερο με στόχο την προβολή των δραστηριοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και των επιχειρήσεων της περιοχής που δραστηριοποιούνται στον κλάδο αυτό.
Στο περίπτερο 7 της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προβλήθηκαν παραδοσιακά προϊόντα από τις επτά περιφερειακές ενότητες, ενώ διανεμήθηκε και έντυπο υλικό.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, πλήθος επισκεπτών από Ελλάδα και εξωτερικό επισκέφθηκαν το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλα τα προγράμματα και τις δράσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, να γευτούν παραδοσιακά εδέσματα και να απολαύσουν το χορευτικό συγκρότημα «Ακρίτες Επταλόφου Κιλκίς», αντιπροσωπευτικό της πλούσιας πολιτισμικής κληρονομιάς των περιοχών της ΠΚΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.