Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε το Πανηγύρι του Αγίου Τρύφωνα στο Κιλκίς

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε το Πανηγύρι του Αγίου Τρύφωνος στην Ενορία του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς σε συνεργασία με τον Σύλλογο Στενημαχιτών Κιλκίς «Ο ΑΓΙΟΣ ΤΡΥΦΩΝ».  Η μνήμη του Αγίου Τρύφωνος εορτάζεται, με ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Εμμανουήλ, την πρώτη Κυριακή του Φεβρουαρίου. Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου τελέσθηκε Αγιασμός μετά τον οποίο ο Εφημέριος του Ναού άναψε τα καζάνια και αγίασε τα μέλη του Συλλόγου που ετοίμαζαν το Κουρμπάνι. Αμέσως μετά τελέσθηκε ο Εσπερινόςμετά το πέρας του οποίου όλοι πέρασαν στην αίθουσα του Ναού για να ανακατέψουν το Κουρμπάνι στα καζάνια και να κερασθούν κρασί και τσίπουρο, προσφορά των οινοποιών Στενημαχιτών καθώς και παραδοσιακούς μεζέδες όπως τα «γιαπράκια». Η ετοιμασία του Κουρμπανιού κράτησε μέχρι τα μεσάνυκτα.
Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου (Τελώνου και Φαρισαίου) τελέσθηκε πανηγυρικός Όρθρος και αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Εμμανουήλ. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης μας κήρυξε το θείο λόγο αναφερόμενος στην παραβολή του Τελώνου και του Φαρισαίου, ευλόγησε το Κουρμπάνι, τα σταφύλια και τους άρτους και τα διαμοίρασε στους πιστούς. Ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα του Ναού.
Το απόγευμα της Κυριακής η Χορωδία της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου πραγματοποίησε μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στην «ΜΑΝΑ» λόγω της εορτής της Υπαπαντής αλλά και της εορτής των Αγίων Μητέρων των Τριών Ιεραρχών Εμμέλειας, Νόνας και Ανθούσης στο κατάμεστο από κόσμο, παρά την βροχή και το κρύο, Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.
Η Εκδήλωση περιελάμβανε ομιλία, ποιήματα και παραδοσιακά τραγούδια αφιερωμένα στην «ΜΑΝΑ».











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.