Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Προχωρεί η υλοποίηση του LEADER – Προετοιμάζεται το νέο

Προτάσεις και λύσεις για τη δραστική μείωση της γραφειοκρατίας, τη βελτίωση και απλοποίηση του κανονιστικού πλαισίου και την άμεση επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης του προγράμματος LEADER είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν τα στελέχη της ΑΝ.ΚΙ. κ.κ. Παναγιώτης Κωνσταντινίδης (Συντονιστής LEADER) και Σταύρος Τριανταφυλλίδης (οικονομολόγος) κατά την τεχνική σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν στην Αθήνα μετά από πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του υφιστάμενου πλαισίου του Άξονα 4.
Οι ρεαλιστικές προτάσεις των στελεχών της εταιρείας, ως προϊόν της πολύχρονης εμπειρίας τους, αναμένεται να αξιολογηθούν θετικά από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων καθόσον συμβάλλουν απόλυτα στην επίτευξη του κοινού στόχου που δεν είναι άλλος από την ενίσχυση της λειτουργικότητας αλλά και της ελκυστικότητας του πλέον αποκεντρωμένου διαχειριστικά προγράμματος της ελληνικής υπαίθρου, ιδιαίτερα σήμερα που, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και αβεβαιότητας, το επενδυτικό ενδιαφέρον έχει ατονήσει σημαντικά.
Την Τρίτη 11 Οκτωβρίου ο Γεν. Διευθυντής κ. Παύλος Πασσαλίδης συμμετείχε στην 2η συνάντηση της ομάδας εργασίας με θέμα: «Η πολιτική για την Αγροτική Ανάπτυξη στο πλαίσιο της Περιφερειακής Ανάπτυξης». Συζητήθηκε το πρόβλημα της νέας τυπολογίας του Αγροτικού Χώρου της Ελλάδας, καθώς και οι στόχοι για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.
Ο κ. Παύλος Πασσαλίδης υποστήριξε ότι είναι διαφορετικά τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του αγροτικού χώρου της Ελλάδας και ότι υπάρχουν νέες παράμετροι για την αγροτική ανάπτυξη:
Οι αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον γεωργικό και κτηνοτροφικό τομέα που παραχωρήθηκαν με τον Καλλικράτη.
Το ανθρώπινο δυναμικό της υπαίθρου που διαφοροποιείται και με την παρουσία νέων που επιστρέφουν στα χωριά-εστίες τους.
Η ανταγωνιστικότητα των προϊόντων στον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση στις νέες συνθήκες που βρίσκεται η χώρα.
Πρότεινε ακόμη την αποκέντρωση της έρευνας, τεχνολογίας και οικονομίας και σε επίπεδο νομού. Η εμπέδωση της αναγκαιότητας και των αρχών της καινοτομίας οδηγεί σε νέες νοοτροπίες, τρόπους σκέψης και δράσης που θα διαπερνούν φορείς, οργανώσεις αγροτών, γεωργούς-κτηνοτρόφους-επενδυτές.
Ένα τοπικό κέντρο καινοτομίας ενισχύει την επιχειρηματικότητα, δίνει απαντήσεις στα παραδοσιακά και νέα προβλήματα του αγροτικού χώρου. Χρειάζεται ενθάρρυνση και τοπικές πρωτοβουλίες.

5 σχόλια:

  1. Ας μας εξηγήσει κάποιος, κάποτε, τι ρόλο παίζει αυτή η ΑΝΚΙ, από που χρηματοδοτείται και τι έχει προσφέρει στα χρόνια που υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημιουργήθηκε για να βολευτούν κάποιοι...Όλο τα ίδια πρόσωπα βρίσκονται στην ΑΝΚΙ...Ξέρουν που θα στείλουν τους ενδιαφερόμενους για τα επενδυτικά προγράμματα που ανακοινώνονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΑΝΚΙ το μόνο ρόλο που παίζει είναι για να τρώνε μερικοί φίλοι του προέδρου της. Είναι γεγονός ότι τη στελεχώνουν με συνεχώς ανανεούμενες συμβάσεις άνθρωποι άσχετοι με την ανάπτυξη.
    Γίνεται μεγάλο φαγοπότι εκεί παιδιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα δημιουργήσουν και άλλες θέσεις για να βολέψουν το σόι τους λόγω ανεργίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας μας απαντήσει ο κος Παύλος με πιο δικαίωμα συντηρεί όλους αυτούς τους ανάξιους σε θέσεις τις ΑΝΚΙ?
    Νομίζει είναι το τσοφλίκι του εκεί?
    Το ξέρετε ότι ο επικεφαλής της ανάπτυξης του νομού είναι ένας...γυμναστής?
    Πως είναι δυνατόν να ανανεώνονται συνεχώς οι ίδιοι ανύπαρκτοι αδαείς στις θέσεις των συμβούλων της ΑΝΚΙ?
    Πόσα πέρνουν ας μας πει.
    Επίσης μήπως γνωρίζετε κύριοι ότι ο ένας από αυτούς της ΑΝΚΙ ο οποίος μάλιστα είναι και αυτός που εγκρίνει ή απορρίπτει τις επενδυτικές προτάσεις είναι και ο ίδιος μελετητής?
    Ο ίδιος λοιπόν πληρώνεται από ιδιώτες για να υποβάλλει μελέτες και ο ίδιος πληρώνεται από την ΑΝΚΙ και το υπουργείο γεωργίας για να τις αξιολογεί!!!
    Ήμαρτον.
    Μαζί τα φάγαμε κε Παύλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.