Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Λυκείων Ελληνίδων

Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του κεντρικού Λυκείου Ελληνίδων Αθηνών και συμμετείχε στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Λυκείων Ελληνίδων (3 – 6 Νοεμβρίου, Αθήνα) που αυτή τη χρονιά είχε πανηγυρικό χαρακτήρα, λόγω του ότι συνέπεσε με τον εορτασμό των 100 χρόνων του θεσμού του Λυκείου Ελληνίδων. Το συνέδριο αυτό δεν ήταν απλά ένα συνέδριο. Ήταν μία μάζωξη των μελών μίας οικογένειας. Της οικογένειας του Λυκείου Ελληνίδων! Στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκαν όλα τα μέλη της «οικογένειας» αυτής. Στην Ελλάδα, από Νότο προς Βορρά, από Δύση προς Ανατολή, η Κύπρος μας και στο εξωτερικό από το Σύδνεϊ μέχρι την Αμερική και από το Γιοχάνεσμπουργκ μέχρι το Λονδίνο. Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς συμμετείχε σε συζητήσεις τόσο με εκπροσώπους των Λυκείων Ελληνίδων του εσωτερικού όσο και με εκπροσώπους των Γραφείων Εξωτερικού. Πρώτη επαφή; Πρόεδρος και ιδρύτρια του Γραφείου Εξωτερικού (Λυκείου Ελληνίδων) του Σουδάν στο Χαρτούμ κ. Μιτάκη Δανάη. Μας μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετώπισε κατά την προσπάθεια ιδρύσεως του Λυκείου Ελληνίδων στον τόπο αυτό. Την απαγόρευση από τις τοπικές αρχές και τις επανειλημμένες προσπάθειές της μέχρι την επίτευξη του στόχου της. Τελικά ιδρύθηκε το 1982 και προσέφερε μεγάλης αξίας κοινωνικό έργο στις γυναίκες της περιοχής και όχι μόνο. Την ίδρυση των Γραφείων Εξωτερικού υποστήριξε ενθέρμως η αείμνηστη Χρυσούλα Καλλία.
Στο συνέδριο αυτό, όλοι οι εισηγητές κατέληγαν σε ένα μοναδικό συμπέρασμα. Πριν από 100 χρόνια ιδρύθηκε από την Καλλιρόη Παρρέν το Λύκειο Ελληνίδων με συγκεκριμένο σκοπό και ύστερα από 100 χρόνια…ύστερα από τόσα προβλήματα που αντιμετώπισαν όλα τα Λύκεια των Ελληνίδων, ο σκοπός και το έργο παραμένουν ίδια. Η προσφορά του Λυκείου παραμένει σπουδαία στο πέρασμα των χρόνων. Γιατί εμείς στο Λύκειο δεν χορεύουμε απλά κάτι χορούς, όπως πολύ σωστά διατυπώθηκε από την Αντιπρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων Αθηνών. Ναι! Χορεύουμε! Αλλά όχι μόνο αυτό! Μαθαίνουμε για τις ρίζες μας, μελετούμε την παράδοση, τραγουδάμε και προσφέρουμε! Οι τομείς που δραστηριοποιείται κάθε Λύκειο είναι οι εξής: α) Ερευνητικός, β) Εκπαιδευτικός και γ) Κοινωνικός. Οι δραστηριότητες του Λυκείου είναι μία ηθική πράξη. Το Λύκειο Ελληνίδων ήταν και θα είναι ένας καταπληκτικός φορέας του Πολιτισμού. Γιατί εμείς στο Λύκειο Ελληνίδων σε καιρούς κρίσης απαντάμε με Πολιτισμό…
Στο κλείσιμο του συνεδρίου η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Αθηνών, κ. Τσαλδάρη Ελένη ευχαρίστησε όλα τα Λύκεια Ελληνίδων για τη θερμή ανταπόκριση στο κάλεσμά της και υπερήφανη για την επιτυχημένη διεξαγωγή αυτού του Συνεδρίου έδωσε ραντεβού με όλα τα Λύκεια στο επόμενο, 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Λυκείων Ελληνίδων που θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης το 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.