Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Τονικίδης: "Με την αδιανόητη συμπεριφορά τους δηλητηριάζουν το καλό κλίμα"

"Από την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου είναι γνωστοί οι συνδυασμοί που διεκδικούν την ψήφο των μελών του Επιμελητηρίου για την ανάδειξη της νέας του Διοίκησης. Οι συνδυασμοί είναι τρεις και απαρτίζονται από συμπολίτες μας αναγνωρίσιμους, αποδεκτούς με όρεξη και ιδέες για την όσο το δυνατόν καλύτερη παρουσία και απόδοση του Επιμελητηρίου προς όφελος των μελών του και της περιοχής γενικότερα. Αυτοί οι συμπολίτες μας είναι επιφορτισμένοι με την διεκδίκηση της προτίμησης των συναδέλφων τους σε πλαίσια συναδελφικότητας και πολιτικού πολιτισμού.
Οι ίδιοι το πράττουν σε βαθμό εξαιρετικά ικανοποιητικό. Κάποιοι άλλοι όμως, ξεκίνησαν μια διαδικασία ανοίκεια σε εκλογές ενός τέτοιου φορέα όπως το Επιμελητήριο με τα χιλιάδες μέλη όλων των επαγγελματικών – επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Με την αδιανόητη συμπεριφορά τους δηλητηριάζουν ένα κλίμα και υπονομεύουν μια δραστηριότητα εξ ‘ ορισμού υπερκομματική, χωρίς πολιτικές ετικέτες και οπωσδήποτε ενωτική. Η συμπεριφορά τους δε, γίνεται ευρέως αντιληπτή, αφού ο τόπος μας είναι μικρός και η αντίθεση στις απαράδεκτες πρακτικές τους είναι σχεδόν καθολική.
Προκαλεί θλίψη και οργή σε όλους τους συναδέλφους η απόπειρα του επικεφαλής του ψηφοδελτίου «Επιχειρηματική Ενότητα» και, ευτυχώς, ελαχίστων συνεργατών του, να τάζουν διορισμούς (!) στο Επιμελητήριο. Προκαλεί θλίψη και οργή η τακτική τους να υπόσχονται συμμετοχή ή και ανάθεση Προγραμμάτων ταυτόχρονα σε πλήθος συναδέλφων με ομοειδείς δραστηριότητες. Οι πρακτικές και οι απόπειρες αυτές έχουν ήδη γίνει γνωστές και προκαλούν αναστάτωση στο εκλογικό σώμα. Σε βαθμό μάλιστα που έγινε γνωστή και μια άγνωστη μέχρι σήμερα πτυχή της πολιτείας του επικεφαλής του συνδυασμού, όταν υπηρετούσε στην προεδρία του Εμπορικού Συλλόγου, και που αφορούσε σε δεσμεύσεις απέναντι σε στενό του συνεργάτη στο Διοικητικό Συμβούλιο.
Ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση όμως προκαλεί η στάση και συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής του δήμου Παιονίας. Ενώ δηλαδή, η απόπειρα κομματικοποίησης των εκλογών έχει πέσει στο κενό και έχει εγκαταλειφθεί, η Δημοτική Αρχή Παιονίας εξακολουθεί να συμπεριφέρεται ως κομματάρχης παλαιοτέρων δεκαετιών. Ο δήμαρχος και ευτυχώς, ελάχιστοι συνεργάτες του έχουν αποδυθεί σε έναν πρωτοφανή αγώνα για την επικράτηση του συνδυασμού «Επιχειρηματική Ενότητα». Λειτουργούν ως εάν τα φλέγοντα προβλήματα του νέου μεγάλου δήμου να έχουν επιλυθεί πλήρως μέσα σε λίγους μόλις μήνες. Οι καταγγελίες για υποσχέσεις τακτοποίησης οφειλών του δήμου προς επαγγελματίες- επιχειρηματίες μέλη του Επιμελητηρίου, διαρκώς αυξάνονται προκαλώντας την οργή και την αγανάκτηση των υπολοίπων επαγγελματιών που περιμένουν υπομονετικά την εξόφληση των απαιτήσεων τους.
Σε όλα τα παραπάνω μπορούν να προστεθούν, πολλά ακόμη, εξ ίσου θλιβερά περιστατικά. Επισημαίνουμε μόνο αυτά τα χαρακτηριστικά, δηλώνοντας την πλήρη αντίθεση μας σε τέτοιου είδους απαράδεκτες και ιστορικά καταδικασμένες πρακτικές.
Η παράταξη «Επιμελητήριο- Πρωταγωνιστής» της οποίας έχω την τιμή να ηγούμαι, επιλέγει την οδό της σοβαρότητας, της ηρεμίας και πάνω απ’ όλα του σεβασμού της δουλειάς και της προσωπικότητας όλων των συναδέλφων. Αυτών δηλαδή, που θα έχουν τον τελικό λόγο στις 4- 5 Δεκεμβρίου."
Παύλος Τονικίδης
«Επιμελητήριο Πρωταγωνιστής»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.