Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Πρωτάθλημα Ανδρών: Αριδαία - "ΑΕΤΟΣ" 86 - 78

Δεν τα κατάφερε τελικά η Ανδρική μας ομάδα και έχασε με 78-86 στην Αριδαία αφού δυσκολεύτηκε πάρα πολύ να επιβληθεί εναντίον των 7 αντιπάλων παικτών (όχι δεν άλλαξαν οι κανονισμοί 5 παίκτες και 2 διαιτητές) και τελικά να υποκύψει στην παράταση καθώς το εμπόδιο των δύο διαιτητών και κυρίως του Β΄ Διαιτητή ΚΑΠΟΥΡΤΙΔΗ (?) ήταν όπως αποδείχτηκε αξεπέραστο.
Ο Α΄ Διαιτητής του αγώνα κ. Ντόγκας δεν προλάβαινε να σφυρίξει γιατί ο συνάδελφός του ήταν πολύ πιο γρήγορος στις αποφάσεις του καθώς το παιχνίδι σταματούσε από τα σφυρίγματά του κάθε 10 δευτερόλεπτα περίπου και σχεδόν πάντα -τυχαία και χωρίς δόλο- εις βάρος της ομάδας μας,
Παίχτης της ομάδας μας δέχτηκε τεχνική ποινή για "ειρωνεία" όταν του είπε σε μια φάση μπρός πίσω (που γελάσαμε όλοι όταν δόθηκε) κ. Διαιτητά ο κανονισμός έχει αλλάξει.!
Γελάσαμε επίσης με τα 3 αντιαθλητικά φάουλ που δόθηκαν στους παίκτες μας σε διεκδικήσεις της μπάλας χωρίς καν να υπάρχει υποψία φάουλ σε καμία από αυτές.!
Επίσης θα ήταν καλό να αναφερθούμε και στις ελεύθερες βολές που τελικά έκριναν και το παιχνίδι αφού στο δεύτερο ημίχρονο παρακολουθούσαμε τους αντιπάλους μας να είναι πραγματικά πολύ εύστοχοι από την γραμμή των βολών με τις 28 εύστοχες από τις 38 που συνολικά δόθηκαν στους αντιπάλους μας απέναντι στις 17 εύστοχες από τις 26 που δόθηκαν στην δικιά μας ομάδα..
Το γέλιο όλων μας βέβαια συνεχίστηκε και όταν μπήκε ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της γηπεδούχου ομάδας και χτύπησε απλά τον εν λόγω διαιτητή στην πλάτη ενώ το παιχνίδι παιζότανε γιατί και εκείνος διαφώνησε για κάποια απόφαση.
Και φτάνοντας στο τέλος αφού έδωσε αντιαθλητικό φάουλ σε προσπάθεια παίχτη μας να κλέψει την μπάλα κάνοντας όμως απλό φάουλ, δεν έδωσε τεχνική ποινή -παράξενο ?-στον αντίπαλο προπονητή που μπήκε μέσα στο γήπεδο και την "έπεσε " στον παίχτη μας που έκανε το φάουλ. Μάλλον ο συγκεκριμένος κανονισμός έχει καταργηθεί για να μην έδωσε την τεχνική ποινή ο αλάνθαστος κος ΚΑΠΟΥΡΤΙΔΗΣ.
Θα θέλαμε να συγχαρούμε λοιπόν τον εν λόγω διαιτητή κ.ΚΑΠΟΥΡΤΙΔΗ και να του ζητήσουμε συγνώμη για την μεγάλη προσπάθεια και αντίσταση που φέραμε στην αντίπαλη ομάδα και τον υποχρεώσαμε να συνεχίσει το διαιτητικό του έργο και στην παράταση και επίσης να του ζητήσουμε συγνώμη γιατί παρατείναμε την αγωνία και στην παράταση για τον τελικό νικητή.
Θα θέλαμε επίσης να του ευχηθούμε τα καλύτερα για την καριέρα του που είμαστε σίγουροι ότι θα πραγματοποιήσει καθώς έδειξε με την εμφάνιση του ότι είναι πολύ ελπιδοφόρος για την Ελληνική Διαιτησία και θα πρέπει οπωσδήποτε να προωθηθεί από τα αρμόδια όργανα της στις αμέσως μεγαλύτερες κατηγορίες γιατί πραγματικά νιώθουμε ότι αδικείται παράφορα εδώ.
Εφόσον λοιπόν δεν υπάρχει από κανέναν έλεγχος που να μπορεί να κρίνει τους διαιτητές και την διαιτησία τους θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με αυτούς τους κανονισμούς στο άθλημα που αγαπάμε και που θα συνεχίζει να δέχεται πισώπλατες μαχαιριές (υπάρχει άραγε ακόμη χώρος σ΄ αυτή την πλάτη?) και σ΄ αυτά τα τόσο δύσκολα χρόνια για τον αθλητισμό γενικά και όχι μόνο, από ανθρώπους που δεν έχουν παίξει ποτέ μπάσκετ και δεν το έχουν αγαπήσει πραγματικά για να το βοηθήσουν.
Δυστυχώς δεν μπορούμε να γράψουμε και πολλά πράγματα για το παιχνίδι που παρά τα τραγελαφικά που έγιναν από το 1ο λεπτό, ο εκνευρισμός και η κρισιμότητα του αγώνα παρασύρθηκαν από τα λάθη των δύο διατητών που ήταν και οι πραγματικοί πρωταγωνιστές.
Να συγχαρούμε εδώ τους αθλητές μας για την μεγάλη προσπάθεια και την ανατροπή που καταφέρανε γυρνώντας από μια διαφορά 13 πόντων στις αρχές του 3ου δεκαλέπτου να πάνε με όλες αυτές τις αντίξοες συνθήκες το παιχνίδι στην παράταση.
Να ευχηθούμε τέλος περαστικά στον αθλητή της ομάδας μας ΤΑΣΟ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟ που χτύπησε σε φάουλ που έκανε ο ίδιος (!) και χρειάστηκαν 4 ράμματα στα χείλη από την αγκωνιά που δέχτηκε από τον αντίπαλο παίχτη..!
Τα δεκάλεπτα ήταν : 23-17, 38-27, 54-50, 72-72 (παρ.) 86-78
"ΑΕΤΟΣ" : (Παπαδόπουλος Δημ.) Δαρνάκας, Παπαδόπουλος Γ. 12 (2), Ημερίδης 31(4), Κούτουλας 13, Ξανθόπουλος 12, Σιώπκας 3, Παπαδόπουλος Σ., Τσάτσης 2, Πατσούρης 5 (1), Μουρζίδης, Μπολυμένης, Λιάπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.