Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Μέχρι τις 19 Οκτωβρίου απέχουν οι δικηγόροι του Κιλκίς

Ως τις 19 Οκτωβρίου θ` απέχουν απ` τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι του Κιλκίς, όπως κι οι συνάδελφοί τους σ` όλη τη χώρα. Η απόφαση πάρθηκε στην έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη. Σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου τονίζονται τα εξής:

"Οι Δικηγόροι του Κιλκίς έχουν υποστεί σειρά από σκληρά μέτρα που επιβλήθηκαν χωρίς ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης σε βάρος τους, όπως βέβαια και στη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και μη συμπατριωτών μας.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς για μια ακόμη φορά αισθάνεται την ανάγκη να καταγγείλει την κυβέρνηση διότι δήθεν προωθεί διαδικασίες «ταχείας» απονομής της δικαιοσύνης.
Αλήθεια για ποια δικαιοσύνη μιλάτε κ Υπουργέ;
Αυτήν που απονέμεται σε ακατάλληλα και επικίνδυνα Δικαστικά Μέγαρα;
Αυτήν στην οποία θα μπορούν να απευθύνονται μόνο οι έχοντες και κατέχοντες ενώ οι φτωχοί θα αποκλείονται διότι δε θα έχουν τη δύναμη να αντέξουν το κόστος της προσφυγής τους σε αυτήν;
Αυτήν στην οποία δεν μπορεί να έχει εν έτη 2011 πρόσβαση ένα άτομο με ειδικές ανάγκες;
Αυτήν στην οποία οι εργαζόμενοι Δικαστικοί Υπάλληλοι πρέπει να φέρουν από το σπίτι τους και από το υστέρημά τους στυλό και τετράδια για να γράφουν πρακτικά;
Αυτήν που οι Δικηγόροι προσπαθούν να συνδράμουν ενισχύοντας με κάθε είδους γραφική ύλη αφού το κράτος απουσιάζει;
Εάν πραγματικά η κυβέρνηση επεδίωκε την αποσυμφόρηση των Δικαστηρίων και την ταχύτερη εκδίκαση των υποθέσεων θα έπρεπε πολύ απλά να κάνει πέντε κινήσεις.
1. Άμεσα να προβεί σε διορισμό Δικαστών και Δικαστικών Υπαλλήλων καλύπτοντας τα κενά που υπάρχουν.
2. Στην Ελλάδα του 2011 να υπάρξει επιτέλους μηχανοργάνωση στα δικαστήρια και στις Δικαστικές Υπηρεσίες με ελευθερία πρόσβασης σε αυτές από τους Δικηγόρους και τους Δικαστές.
3. Να υπάρχει πλέον η δυνατότητα ηλεκτρονικής κατάθεσης δικογράφων, εκδόσεως αποφάσεων, μαρτυρικών καταθέσεων κλπ.
4. Αύξηση του ωραρίου διεξαγωγής δικών.
5. Μείωση των δικαστικών διακοπών.
Αντί λοιπόν να γίνουν όλα τα προηγούμενα, εξαγγέλλονται μέτρα αμφίβολης συνταγματικότητας, με σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των τραπεζών, των πολυεθνικών και γενικότερα των μεγάλων συμφερόντων μαζί με την εξόντωση των μισθωτών, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων και των μικρομεσαίων ελεύθερων επαγγελματιών.
Οι πρόσφατες κυβερνητικές αποφάσεις για μεταφορά δικαστηριακής ύλης σε πρόσωπα που δεν έχουν τη συνταγματική νομιμοποίηση αποτελούν τον προπομπό των νέων μέτρων που έρχονται σε βάρος και των Δικηγόρων.
Η κυβέρνηση αφού επέβαλε ΦΠΑ 23 % στις Δικηγορικές Υπηρεσίες παρά την αντίθετη Νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και αφού καθιέρωσε ακριβά παράβολα προσφυγής στη δικαιοσύνη καταστώντας την δικαιοσύνη των πλουσίων, με το νέο πολυνομοσχέδιο σχεδιάζει να καταφέρει καίριο πλήγμα στον θεσμό του Δικηγόρου ως υπερασπιστή των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των Ελλήνων πολιτών.
Προχώρησε δήθεν στην απελευθέρωση του Δικηγορικού Λειτουργήματος όχι προς όφελος των πολιτών αλλά προς όφελος των τραπεζών, των ασφαλιστικών εταιριών, των πολυεθνικών και των μεγάλων εταιριών.
Σχεδιάζει ακόμη πέρα από τις αστικές Δικηγορικές Εταιρίες που θα μπορούν να συνιστώνται όχι μόνο από Δικηγόρους, και κεφαλαιουχικές και πολυεπαγγελματικές εταιρίες οι οποίες θα επιτρέπεται να ανήκουν σε επιχειρηματίες, τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρίες ή μεγαλοεργολάβους που με όπλο τη διαφήμιση θα μπορούν να επιβάλλουν τους όρους τους.
Στόχος είναι η δημιουργία δικηγόρων-υπαλλήλων των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων χωρίς ανεξάρτητη βούληση, δύναμη και αξιοπρεπή παρουσία για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών του πολίτη.
Στόχος είναι μόνο το επιχειρηματικό κέρδος σε βάρος της κοινωνικής διάστασης του δικηγορικού λειτουργήματος. και της απονομής της δικαιοσύνης.
Οι δικηγόροι του Κιλκίς Αντιστεκόμαστε, προβάλλοντας τις αξίες της κοινωνικής αλληλεγγύης. Κουραστήκαμε από τα αλλεπάλληλα σχέδια σωτηρίας που κάθε φορά αντί να μας σώζουν, μας βυθίζουν ακόμη περισσότερο.
Είμαστε αποφασισμένοι να διαφυλάξουμε το θεσμικό μας ρόλο και να μην μετατραπούμε σε εμπόρους-επιχειρηματίες που εξυπηρετούν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα με στόχο τη μονομανία του κέρδους, αλλά να παραμείνουμε ανεξάρτητοι, μάχιμοι στο πλευρό των συμπολιτών μας, υπερασπιζόμενοι δικαιώματα και ατομικές ελευθερίες που καθημερινά τίθενται σε αμφισβήτηση.
Είμαστε εδώ και δηλώνουμε παρόντες καθημερινά σε πείσμα των φερόμενων «σωτήρων» που μας κυβερνούν."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.