Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Περίπατος στο Κάστρο του Π. Γυναικοκάστρου από μαθητές του Βαπτιστή

Την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε περίπατος στο Π. Γυναικόκαστρο που απέχει 7,5 χλμ από το Γυμνάσιο Βαπτιστή. Το διαδίκτυο μας βοήθησε να βρούμε την διαδρομή που έπρεπε να ακολουθήσουμε καθώς και την πρόγνωση του καιρού. Σημαντική ήταν η συμβολή και των καθηγητών που μας συμβούλεψαν για τον απαραίτητο εξοπλισμό που έπρεπε να έχουμε μαζί μας.

Η πορεία δεν είχε ιδιαίτερη δυσκολία, γιατί το μονοπάτι που ακολουθήσαμε ήταν βατό. Με πειράγματα, γέλια και κάποια παράπονα φτάσαμε μιάμιση ώρα μετά στο Π. Γυναικόκαστρο. Εκεί καθίσαμε να ξεκουραστούμε για λίγο και στη συνέχεια ανεβήκαμε στο κάστρο όπου μας ξενάγησε ένας κάτοικος του χωριού και μας μίλησε για την ιστορία του τόπου. Η ανάβαση στο κάστρο ήταν λίγο κοπιώδης αλλά μας αποζημίωσαν τα κτίσματα εκείνης της εποχής και η υπέροχη θέα.
Κατά την επιστροφή με το λεωφορείο συζητούσαμε για τις εντυπώσεις μας αλλά και για το καλό που μας έκανε η επαφή με τη φύση και με την ιστορία του τόπου. Επιπλέον, ήταν πολύ σημαντικό για εμάς τα παιδιά το ότι ήρθαμε σε επαφή με τους συμμαθητές μας αλλά και τους καθηγητές μας σε μια δραστηριότητα εκτός σχολείου.
Καλό θα ήταν να επισημάνουμε ότι σε μια περίοδο καταλήψεων και γενικότερης κρίσης αντιπροτείναμε κάτι που άρεσε στην πλειοψηφία και όχι στην μειοψηφία των μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.