Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Οι κανονισμοί λειτουργίας κοιμητηρίων και γυμναστηρίων στο ΔΣ Κιλκίς

Με 47 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης 12 Οκτωβρίου  το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου. Μεταξύ άλλων, το σώμα συζήτησε και έλαβε απόφαση για ένα από τα πιο σημαντικά και κρίσιμα ζητήματα του νέου διευρυμένου δήμου Κιλκίς, αυτό της εφαρμογής κανονισμών λειτουργίας στο σύνολο των κοιμητηρίων και των κλειστών γυμναστηρίων.

Σημειώνεται ότι η κατάρτιση για πρώτη φορά των εν προκειμένω κανονισμών λειτουργίας ήταν πρωταρχικής και εξαιρετικής σημασίας για τη νέα δημοτική αρχή, καθώς πλέον με την ψήφισή τους καθιερώνονται λεπτομερείς κανόνες σχετικά με την διοίκηση, την οργάνωση και την διαχείριση τους, και έτσι δίνεται λύση στα σοβαρά προβλήματα που προέκυπταν στην εύρυθμη λειτουργία τους κατά το παρελθόν -κυρίως σε ό,τι αφορά τα νεκροταφεία.
Σχετικά με τον κανονισμό λειτουργίας των κλειστών γυμναστηρίων και του ανοιχτού σταδίου Κιλκίς, που συντάχθηκε για την αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου, για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων και των προπονήσεων όλων των φορέων, αλλά και για την ασφάλεια των αθλουμένων, οι σύμβουλοι κατέθεσαν τις παρατηρήσεις τους, ενώ όπως αποφασίστηκε το θέμα θα επανεξεταστεί σε εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε αν παραστεί ανάγκη να τροποποιηθούν εκ νέου κάποια άρθρα.
Και στην περίπτωση όμως των κανονισμών λειτουργίας τόσο του νέου κοιμητηρίου της πόλης του Κιλκίς, όσο και των κοιμητηρίων των οικισμών, το σώμα διατύπωσε σειρά προτάσεων. Ο Γ. Φαχουρίδης ανέφερε ότι δεν γίνεται αναφορά στην καύση νεκρών, ενώ δήλωσε αντίθετος με την επιβολή τελών ταφής και ο Δ. Τερζίδης τόνισε ότι το θέμα των παλιννοστούντων θα πρέπει να εξεταστεί με προσοχή, ενώ εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την εφαρμογή του κανονισμού στα χωριά. Από την πλευρά του ο Ν. Αφεντουλίδης δήλωσε ότι είμαστε ο πλεόν προσφυγικός νομός και γι' αυτό θα πρέπει να είμαστε ανοικτοί στο δικαίωμα ταφής των παλιννοστούντων. Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.
Μεταξύ άλλων το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε:
-Τη Συγκρότηση πενταμελούς Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Δήμου Κιλκίς, το οποίο θα λειτουργεί ως συμβουλευτικό όργανο του δήμου για την ενίσχυση της ένταξης των μεταναστών στην τοπική κοινωνία (ομόφωνα). Μέλη ορίστηκαν ο Κ. Παπαδόπουλος με αναπληρωτή τον Α. Μανουσαρίδη, ο Μ. Αναστασιάδης με αναπληρωτή τον Δ. Τσαντάκη, ο Χρ. Πιπερίδης με αναπληρωτή τον Θ. Τζώτζο, ο Φ. Ρωμανίδης με αναπληρωτή την Θ. Παπαδοπούλου και ο Κ. Ζώτος με αναπληρωτή τον Γ. Φαχουρίδη. Πρόεδρος ορίστηκε ο Κ. Παπαδόπουλος.
-Τη δωρεάν παραχώρηση κατά χρήση, του Δημοτικού Σχολείου και του παλαιού Νηπιαγωγείου Μεταλλικού στον Ποντιακό Λαογραφικό Σύλλογο Μεταλλικιωτών, με την προϋπόθεση ότι η αίθουσα με τα εκθέματα της Εθνικής Αντίστασης θα παραμείνει ως έχει.
-Την αποδοχή χρηματοδότησης ποσού 441.000 ευρώ από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το έργο “Αποχέτευση οικισμού Κορυφής Δήμου Δοϊράνης Β΄ φάση (νυν ΔΕ Δοιράνης, Δήμου Κιλκίς)”.
-Την άρση αναγκαστικής απαλλοτρίωσης στα οικόπεδα υπ. αριθμ. 704 και 705 ΟΤ 153Α πόλεως Κιλκίς (Υπόθεση ΜΥΛΟΙ ΣΑΜΑΡΑ). Καταψήφισαν τα μέλη των παρατάξεων “Κοινωνία της Δημιουργίας” και “Λαϊκή Συσπείρωση” με την αιτιολογία ότι ο χώρος πρέπει να παραμείνει αδόμητος και κοινωφελής, προκειμένου να καλύψει ανάγκες του δήμου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για το θέμα, υπάρχει σχετική απόφαση άρσης απαλλοτροίωσης των εν λόγω οικοπέδων από το Συμβούλιο Επικρατείας.

5 σχόλια:

  1. στην αρχη νομιζα οτι εγραφε << κολυμβητηριου>>!
    ρε τι παθαμε?
    οσον αφορα το σταδιο για αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου, τα νεα μετρα αρχισαν να αποδιδουν τα παιδια της ποδοσφαιρικης ακαδημιας
    του κιλκισιακου μεχρι 14 ετν πανε στην ξηροβρυση.
    μπραβο στο δσ του κιλκις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έχουμε κανονισμό και τον τηρούμε όπως μας βολεύει...υπάρχει και ο ιδιώτης με την ακαδημία του...τόση διαφάνεια στην νέα δημοτική αρχή αλλά αυτοί είμαστε αυτοί μας αξίζουν και καλά μας κάνουν... α ρε να έπαιρνα κ εγώ κανένα κουστουμάκι με 20.000 ευρώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τί; Κουστουμάκι με...20.000€;
    ΠΟΙΟΣ;!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΕΡΙΞ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.