Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Άμεση συγκρότηση της επιτροπής για μισθώσεις ζητά η ΕΝΩΠΚΑ Κιλκίς

Με αφορμή τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρές επιχειρήσεις, η ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ (ΕΝΩΠΚΑ) Κιλκίς ζητά απ` τον αντιπεριφερειάρχη, Χρ. Γκουντενούδη να συγκροτήσει άμεσα την «Επιτροπή Διακανονισμού για τις εμπορικές μισθώσεις», με στόχο την εξώδικη επίλυση διαφορών που αφορούν την αναπροσαρμογή  μισθωμάτων. 
Η επιστολή της ΕΝΩΠΚΑ προς τον κ. Γκουντενούδη έχει ως εξής:

"κε Αντιπεριφερειάρχη
Με δεδομένη την Οικονομική ύφεση στη Χώρας μας, τα τελευταία χρόνια, και με δεδομένη την εικόνα που όλοι καθημερινά έχουμε μπροστά μας (λουκέτα σε πάμπολλες Κιλκισιώτικες Επιχειρήσεις αλλά και Πανελλαδικά), αλλά και βιώνοντας, την αγωνία χιλιάδων επιχειρηματιών και εμπόρων για το μέλλον της επιχείρησής τους
σας καλούμε,
να συγκροτήσετε άμεσα την «Επιτροπή Διακανονισμού για τις εμπορικές μισθώσεις», όπως αυτή προβλέπεται από το Ν. 4013/2011 (άρθρο 15), όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 204 Α’/15-09-2011. Σύμφωνα με την Νομοθεσία, η ΣΥΝΘΕΣΗ της εν λόγω επιτροπής είναι τριμελής και ορίζεται από τον Αντιπεριφερειάρχη. «Η Επιτροπή Διακανονισμού είναι αρμόδια για την εξώδικη επίλυση διαφορών που αφορούν την αναπροσαρμογή του μισθώματος στις εμπορικές μισθώσεις για ακίνητα που βρίσκονται μέσα στα όρια της οικείας περιφερειακής ενότητας. Η Επιτροπή επιλαμβάνεται των υποθέσεων που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά της κατόπιν ενυπόγραφης αναφοράς ενός τουλάχιστον των εμπλεκόμενων μερών»
Ευελπιστούμε δε με τη λειτουργία της επιτροπής να διευκολυνθεί σε πολλές περιπτώσεις η επίλυση διαφορών σε εμπορικά μισθώματα με άμεσο και οικονομικό τρόπο (χωρίς δικαστικά έξοδα)"

Βασίλης Μάτσκος
Πρόεδρος
τηλ. 2341770222

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.