Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Δήλωση προέδρου ΕΑΣ Κιλκίς Χ. Παυλίδη για την Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελλινισμού

Με αφορμή την 19η Μαϊου / Ημέρα μνήμης της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΚΙΛΚΙΣ Χ. ΠΑΥΛΙΔΗΣ έκανε την ακόλουθη δήλωση: Η σημερινή ημέρα μας φέρνει στη θύμηση όλες εκείνες τις τραγικές στιγμές που βίωσαν οι πρόγονοι μας από τον οθωμανικό στρατό και την αγριότητα που αντιμετώπισαν κατά την αποφράδα Ημέρα. Μας φέρνει στο μυαλό τους 359.000 συμπατριώτες μας/μάρτυρες που θυσιάσθηκαν επειδή δεν απεδέχθησαν και αντιστάθηκαν στις ενέργειες που οδήγησαν τελικώς στον ξεριζωμό και την εγκατάλειψη των αλησμόνητων προαιώνιων πατρίδων του Ελληνισμού.
Των εστιών δηλαδή του Πόντου και της Μικράς Ασίας που ο Κεμάλ Ατατούρκ και οι υποτακτικοί του έθεσαν ως στόχο τους προκειμένου να υλοποιήσουν τα μεγαλεπήβολα σχέδια τους για την αναβίωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας, προβαίνοντας σε μαζικές αφανίσεις κάθε ζωντανού οργανισμού της περιοχής εκείνης. Σε ένδειξη λοιπόν ως ελάχιστου φόρου τιμής και έναντι των όποιων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται τις ημέρες αυτές, πρόταση μας είναι η εντατικοποίηση από την πλευρά της Πολιτείας των προσπαθειών και των αγώνων για την διεθνοποίηση και επίσημη αναγνώριση ως γενοκτονίας, κάτι αντίστοιχο με την αναγνώριση ως γενοκτονίας της σφαγής των Αρμενίων. Το πρώτο βήμα έγινε από το Σουηδικό Κοινοβούλιο μετά τις κοπιώδεις ενέργειες συμπατριωτών μας που ζουν και εργάζονται στην σκανδιναβική αυτή χώρα. Επεται συνέχεια, ενότητα και διαρκής αγώνας απ΄όλους μας για την τελική δικαίωση που θα είναι εν τέλει η δικαίωση και των 359.000 θυμάτων αδελφών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.