Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Επιτυχημένα τα σεμινάρια της Επιμορφωτικής στην Λευκωσία

Με επιτυχία υλοποίησε η Επιμορφωτική Κιλκίς, δύο πολυεπιχειρησιακά προγράμματα 25 ατόμων το κάθε ένα, με την έγκριση και επιχορήγηση της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Κύπρου (ΑνΑΔ), στη Λευκωσία. Το πρώτο πρόγραμμα αφορούσε την «Οργάνωση Γραφείου & Εργασίας» και η θεματολογία που αναπτύχθηκε σχετιζόταν με τη διαχείριση χρόνου, τις διαδικασίες λειτουργίας του γραφείου, τη διαχείριση των εγγράφων, τη βελτίωση της επικοινωνίας με τους πελάτες-συναδέλφους-προϊσταμένους, και τα σύγχρονα εργαλεία οργάνωσης γραφείου. Το δεύτερο πρόγραμμα με τίτλο «Επαγγελματική Εμφάνιση Γραμματέα/Βοηθού Διοίκησης & Συμπεριφορά» είχε στόχο την βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης των συμμετεχόντων με βάση τα επαγγελματικά πρότυπα, αλλά και τη βελτίωση της συμπεριφοράς.
Μέσω των ενοτήτων που αναλύθηκαν (work dress codes, μέθοδοι αντιμετώπισης κριτικής στο χώρο της εργασίας, υλοποίηση εποικοδομητικής αυτοκριτικής, αποτελεσματική προβολή προσωπικής εργασίας και προσφοράς στην επιχείρηση/ οργανισμό κ.ά.). Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η πρωτότυπη άσκηση περιγραφής και αξιολόγησης που εφαρμόστηκε- και έλαβαν μέρος με μεγάλη χαρά όλοι οι συμμετέχοντες. Τα συμπεράσματα της άσκησης στόχευαν στην αποδοχή αντικειμενικών απόψεων και στην καλοπροαίρετη κριτική, με μοναδικό σκοπό την βελτίωση της εικόνας των συμμετεχόντων με βάση τους κανόνες επαγγελματικής ένδυσης και συμπεριφοράς. Ο ενθουσιασμός των καταρτιζομένων και η ενεργή συμμετοχή απέδειξαν την επίτευξη του σκοπού υλοποίησης της πρακτικής άσκησης. Συμμετέχοντες και στα δύο προγράμματα ήταν Γραμματείς (personal assistants), βοηθοί Διοίκησης (executive assistants) και Προϊστάμενοι-Διευθυντές οργανισμών και επιχειρήσεων. Πέρα από την ανάπτυξη και παρουσίαση των θεμάτων, δόθηκαν χρήσιμα παραδείγματα εφαρμογής από την επαγγελματική αλλά και προσωπική ζωή του έμπειρου εισηγητή κου Ευάγγελου Α. Γιομπλιάκη (Σύμβουλος Επιχειρήσεων, πτυχιούχος Πανεπιστημίου Μακεδονίας, κάτοχος Master of Business Administration of Wagner N.Y./ University U.S.A. και Certificate of Baruch College-U.S.A.). Τα προγράμματα χαιρέτησε και παρακολούθησε ενεργά καθ’ όλη τη διάρκεια ο κος Πάνος Αμοιρίδης (Διευθυντής Επιμορφωτικής)- καθώς και τα στελέχη της Επιμορφωτικής κα Αναστασία Τραϊανού (Συντονίστρια Προγραμμάτων Κύπρου) και κος Χρήστος Μαμαντζής (Σύμβουλος Επικοινωνίας). Τον Ιούνιο, η Επιμορφωτική θα υλοποιήσει στην Κύπρο, το πρόγραμμα κατάρτισης με τίτλο «Συναισθηματική νοημοσύνη για Γραμματείς και Top Management Assistants», ενώ παράλληλα σε αναμονή βρίσκονται τα αποτελέσματα των νέων προγραμμάτων που αφορούν το 2ο εξάμηνο 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.