Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Αντικαπνιστική καμπάνια στη Γουμένισσα

Στα πλαίσια της Αντικαπνιστικής εκστρατείας που οργάνωσε το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το Γενικό Νοσοκομείο – Κ.Υ. Γουμένισσας διοργάνωσε 2 ημερίδες με ομιλητές τον Διοικητή κ. Μιχαήλ Αρκούδα και την Επισκέπτρια Υγείας κ. Βαϊα Τζήκα όπου χρησιμοποιήθηκε εκπαιδευτικό υλικό (έντυπο και ηλεκτρονικό) στους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Γουμένισσας. Οι εκδηλώσεις έγιναν στις 6 και 9 Μαίου 2011. Η συμμετοχή υπήρξε πολύ μεγάλη, απαντήθηκαν ερωτήσεις των μαθητών αναφορικά με την πρόληψη έναρξης του καπνίσματος από την ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν κυρίως στην πρόληψη και όχι στην διαδικασία, και τους τρόπους διακοπής του καπνίσματος, καθώς επίσης στις βλαβερές επιπτώσεις τόσο από υγειονομικής πλευράς (καρκίνος πνεύμονος, καρδιαγγειακές παθήσεις, χρόνια αποφρακτική πάθηση του αναπνευστικού συστήματος κλπ), όσο και από οικονομικής πλευράς (αγορά πακέτου τσιγάρων, επιβάρυνση προϋπολογισμού υπουργείου υγείας, μείωση ενεργού πληθυσμού λόγω θανάτων κλπ)
Το Νοσοκομείο Γουμένισσας διαθέτει ΙΑΤΡΕΙΟ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ με επικεφαλής τον παθολόγο κ. Δημήτριο Αγαπάκη από τον Νοέμβριο του 2010 και είναι ανοιχτό στο κοινό κατόπιν ραντεβού.
Θερμά ευχαριστούμε τους Διευθυντές αφενός του Γυμνασίου Γουμένισσας κ. Ευάγγελο Ζιέλκα, αφετέρου του Λυκείου Γουμένισσας κ. Κων/νο Βαλτάκη, αλλά και όλο το διδακτικό προσωπικό για την υποδοχή που μας επιφύλαξαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.