Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. Ν. ΚΙΛΚΙΣ: Ζητάμε από την πολιτεία να δείξει σοβαρότητα

Η αύξηση του ωραρίου από 30ωρο σε 40ωρο είναι μία απαράδεκτη πρόταση, πού έγινε πριν λίγες μέρες στην Βουλή, από τους εκπροσώπους της ΚΕΔΚΕ οι οποίοι αγνοούν το παιδαγωγικό έργο που εκπληρώνουν οι παιδαγωγοί μέσα στους Παιδικούς Σταθμούς, και επικεντρώνονται μόνο στην εξυπηρέτηση των “πελατειακών τους συμφερόντων”
Mε αφορμή την πρόταση αυτήν θέλουμε να σας μεταφέρουμε την αγανάκτησή μας, για την άδικη αντιμετώπιση και απαξίωση του παιδαγωγικού μας έργου και να σας ενημερώσουμε για την λειτουργία των Παιδικών Σταθμών και την σπουδαιότητά του παιδαγωγικού μας ρόλου. Οι Νηπιακοί και Βρεφικοί σταθμοί όλης της χώρας που μεταφέρθηκαν υποχρεωτικά στους Δήμους κατ’εφαρμογή των διατάξεων Ν2880/2001 φιλοξενούν παιδιά από μηνών μέχρι 5ετών.Οι Βρεφικοί Σταθμοί αποτελούν το10% όλων των Σταθμών, αναλαμβάνουν παιδιά έως 2,5 ετών ενώ οι υπόλοιποι Νηπιακοί Σταθμοί δέχονται τα παιδιά από 2,5-5 ετών (δηλ. και μικρά νήπια). Οι επιστημονικά καταρτισμένοι παιδαγωγοί εφαρμόζουν καθημερινά ημερήσιο παιδαγωγικό πρόγραμμα, σημαντικό για την ψυχοσωματική και ψυχοκινητική ανάπτυξη του παιδιού σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών. Σας διαβεβαιώνουμε ότι το αυξημένο ωράριο εργασίας, όχι μόνο δεν θα βοηθήσει στην καλυτέρευση της λειτουργίας αλλά αντίθετα θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην σωματική και ψυχική υγεία των παιδαγωγών. Και αυτό όπως αντιλαμβάνεστε θα έχει δυσάρεστες συνέπειες και στα παιδιά. Δεν είναι τυχαίο ότι οι παιδαγωγοί όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης έχουν ωράριο εργασίας 20ωρών περίπου. Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι η πιο κρίσιμη ηλικία για την διαμόρφωση της προσωπικότητας του ατόμου είναι από 0-5 ετών οπότε αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της παιδαγωγού σ’αυτή την ηλικία.
Επιτέλους ζητάμε από την πολιτεία να δείξει την ανάλογη σοβαρότητα και να υποστηρίξει το δύσκολο παιδαγωγικό έργο μας που απαξιώνεται για την εκπλήρωση κάποιων συμφερόντων.
ΖΗΤΑΜΕ οι εργαζόμενοι στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς των Δήμων Κιλκίς και Παιονίας :
- όχι αύξηση του ωραρίου του παιδαγωγικού προσωπικού από 30 σε 40 ώρες
- αναβάθμιση του παιδαγωγικού ρόλου
- κάλυψη όλων των κενών θέσεων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
- δημόσιοι Παιδικοί Σταθμοί που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες

Είναι σημαντική για μας η κατανόηση των προβλημάτων μας από εσάς, καθώς και η δέσμευσή σας για τη μη ψήφιση των παραγράφων του νομοσχεδίου για την αύξηση του ωραρίου του παιδαγωγικού προσωπικού στους Παιδικούς Σταθμούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.