Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Σύναξη των νέων εκκλησιαστικών συμβουλίων της περιόδου 2011-2013 της Ιεράς Μητροπόλεως Γουμενίσσης

Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Άξιον Εστί» της Ενορίας Αγ. Δημητρίου Αξιουπόλεως η σύναξη των νέων εκκλησιαστικών συμβουλίων της περιόδου 2011-2013 της Ιεράς Μητροπόλεως Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου. Ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε οδηγίες και νουθεσίες για την εύνομη και ευσχήμονα τάξη που θα πρέπει να επικρατεί στην εκκλησιαστική ζωή. Στη συνέχεια επέδωσε σε όλους τους επιτρόπους
προσωπική επιστολή επί τη αναλήψει των καθηκόντων τους στην οποία μεταξύ άλλων τονίζει:
«Ο Κύριός μας, Θεός ων, μας εδώρισε το πιο μεγάλο προνόμοιο, την δυνατότητα ενσωμάτωσής μας στο Άγιο Θεανθρώπινο Σώμα Του, που είναι η Εκκλησία. Σ’ αυτήν ανήκουν οι τιμώμενοι Άγιοί της Ενορίας σας, ο προστάτης σας Άγιος και όλοι οι Άγιοι και Δίκαιοι απ’ αιώνος Χριστιανοί, κληρικοί και λαϊκοί.
Κατά μίμησιν του Σωτήρος Χριστού, κάθε εκκλησιαστικό λειτούργημα είναι διακονικό - υπηρετικό και όχι εξουσιαστικό. Το ίδιο πρέπει να ισχύει και με το αναλαμβανόμενο αξίωμα του εκκλησιαστικού επιτρόπου, το οποίο δεν μπορεί να είναι εξουσιαστικό είτε προς το λαϊκό πλήρωμα, είτε προς το ενοριακό προσωπικό (ιεροψάλτες, νεωκόρους) είτε ακόμη -σε μερικές, δυστυχώς, ατυχείς περιπτώσεις- και προς τον ίδιο τον Ιερέα. Τέτοιες συμπεριφορές ναρκοθετούν τον σύνδεσμο της μεταξύ σας ειρήνης και απομειώνουν την εύρυθμη λειτουργία της Ενορίας.
Σας προτρέπω πατρικώς να αναλάβετε τα καθήκοντά σας και να εκπληρώνετε αυτά με ένθεο ζήλο, αίσθηση της πανταχού παρουσίας του ζώντος και καρδιογνώστου Θεού, υπευθυνότητα, ακεραιότητα, ευσέβεια, σύμπνοια και συνεργασία μεταξύ σας και κυρίως και κατ’ εξοχήν με τον Ιερέα -Πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, διάθεση κατανοήσεως και υπηρεσίας προς τους Ενορίτες.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.