Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

"PERSONA NON GRATA" – "ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ"


Γράφει ο Κώστας Στεφανίδης

Ξεκινάω από την Υπουργό παιδείας και δια βίου μάθησης κλπ…… την κ. ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ η οποία δέχτηκε φραστική επίθεση και έγινε αποδέκτης της αντίδρασης Ελλήνων φοιτητών και όχι μόνον στο ΛΟΝΔΙΝΟ της ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ όπου παραβρέθηκε σε εκδήλωση προσκεκλημένη να μιλήσει.
Περνάω στον Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Kυβέρνησης στον κ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟ ο οποίος εισέπραξε και αυτός, εντονότερη αυτή την φορά, την αντίδραση Ελλήνων και Γάλλων στο ΠΑΡΙΣΙ της ΓΑΛΛΙΑΣ, κατά την διάρκεια εκδήλωσης προς τιμή του Έλληνα σκηνοθέτη ΚΩΣΤΑ ΓΑΒΡΑ για την προσφορά του στον χώρο του Ευρωπαϊκού κινηματογράφου. Όπως ήταν αναμενόμενο ο κ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ άκουσε πολλάκις επαναλαμβανόμενες λέξεις και φράσεις που ο ίδιος χρησιμοποίησε τον τελευταίο καιρό προσπαθώντας να αιτιολογήσει και να περιγράψει την απερίγραπτη πλέον κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα, όπως ‘ΚΟΠΡΙΤΕΣ’ και ‘ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ’. Συνέπεια αυτής της κατάστασης που δημιουργήθηκε ήταν να αποχωρήσει ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης χαρακτηριζόμενος ως ‘PERSONA NON GRATA’ δηλ. ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ.
Δεν ξέρω εάν αντιλαμβάνεστε την σοβαρότητα της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί; Το μόνο σίγουρο είναι ότι το γεγονός αυτό αντανακλά με απόλυτη πιστότητα την ωμή πραγματικότητα. 
Έρχομαι τέλος στον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, στον Πρόεδρο της  Ελληνικής Κυβέρνησης, στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, στον Πρόεδρο της Διεθνούς Σοσιαλιστικής, στον εγγονό του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ του ΓΕΡΟΥ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, στο γιο του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, στον κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ο οποίος άκουσε ‘τα εξ αμάξης’ στο ΒΕΡΟΛΙΝΟ της ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ από Έλληνες που ζουν και δραστηριοποιούνται σε αυτήν την χώρα,  όπου συμμετείχε σε συνέδριο με σκοπό να μιλήσει με θέμα ‘ΟΙ  ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ  ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ  ΣΤΗΝ  ΔΙΑΡΚΕΙΑ  ΤΗΣ  ΚΡΙΣΗΣ’. Δεν γνωρίζω εάν η επιλογή του θέματος της εισήγησης του κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ήταν τυχαία, αλλά δεν το νομίζω. Αυτό που νομίζω και υποστηρίζω είναι ότι η αναζήτηση εφικτών, βιώσιμων και αποτελεσματικών ευκαιριών είναι το μοναδικό ζητούμενο για την επιβίωση πλέον του Ελληνικού κράτους. Δυστυχώς η περιρρέουσα πολιτική κατάσταση που επικρατεί στην ευλογημένη ετούτη χώρα , ωθεί κάθε λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο να σκεφτεί ότι ή δεν υπάρχει η σχετική πολιτική βούληση ή διαδραματίζεται κάτι το οποίο σίγουρα παρεμποδίζει όλους όσους οφείλουν να κάνουν τις κατάλληλες επιλογές προς την μονόδρομα σωστή κατεύθυνση, ώστε να αρχίσει να διαφαίνεται έστω και αμυδρά η ελπίδα για βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης, να συμπεριφέρονται τουλάχιστον ‘περίεργα’.
Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα ανωτέρω, πιστεύω ότι η αγανάκτηση και η αντίδραση που καταγράφεται όλο και πιο συχνά , είναι τουλάχιστον εξηγήσιμη. Πιστεύω ότι προς το παρόν η κατάσταση είναι αναστρέψιμη. Αρκεί η ανατροπή αυτή να γίνει φυσιολογικά και όχι ανατρεπτικά. Είναι απολύτως σημαδιακό και σημαντικό το ότι οι αντιδράσεις καταγράφηκαν σε ΑΓΓΛΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ αλλά κυρίως ΓΑΛΛΙΑ και σε όλα τα κυβερνητικά επίπεδα , Υπουργό-Αντιπρόεδρο και Πρόεδρο Κυβέρνησης. Θα τολμούσα να την παρομοιάσω με την αντίδραση εξόριστων Ελλήνων σε δύσκολες εποχές, όπως στη διάρκεια της δικτατορίας για παράδειγμα. Τι συμβαίνει τελικά σήμερα στο εσωτερικό της Ελλάδας; Έχουμε μία άτυπη αλλά ουσιαστική δικτατορία που έχει επιβάλει στην πλειοψηφία του Ελληνικού λαού μία μορφή ΜΟΥΓΚΑΣ;
Σε αυτές τις τουλάχιστον ιδιόμορφες εποχές που περνάμε, συνιστώ στο σύνολο των πολιτικών της χώρας να είναι πολύ προσεκτικοί και να εκφράζονται με σαφή τρόπο. ‘ΛΕΦΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥ ΦΑΓΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΟΠΡΙΤΕΣ’. ΔΩΣΤΕ ΟΝΟΜΑ, ΕΠΙΘΕΤΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ. Σίγουρα μεταξύ αυτών δεν είναι τα δύο εκατομμύρια των Ελλήνων οι οποίοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας. Μην προκαλείτε με φράσεις φιλοσοφικού περιεχομένου και με μεταφορικές έννοιες που μόνον σύγχυση προκαλούν. Μιλήστε καθαρά και απλά. Διαφορετικά χάνετε το δίκιο σας και δημιουργείτε αντίδραση.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.