Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

«Τα κάτεργα έχουν τελειώσει προ πολλού


«Τα κάτεργα και η απλήρωτη εργασία έχουν τελειώσει προ πολλού. –Είμαστε επικίνδυνοι για τον κόσμο». Με τη σύντομη και περιεκτική αυτή δήλωση, περιέγραψε η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς Λέτα Ζωτάκη, το προβληματικό υφιστάμενο καθεστώς εργασίας των ιατρών του Νοσοκομείου Κιλκίς. Παράλληλα με τις απλήρωτες εφημερίες και την έλλειψη ιατρικού προσωπικού, οι νοσοκομειακοί ιατροί έχουν να κάνουν τώρα και με «φασιστικές, απαξιωτικές και παράνομες» αποφάσεις της διοίκησης του νοσοκομείου Κιλκίς.

Αυτό τόνισε η κ. Ζωτάκη την περασμένη Πέμπτη κατά τη διάρκεια της κοινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ νοσοκομειακών ιατρών, εργαζομένων στο ΙΚΑ αλλά και ελευθεροεπαγγελματιών, με καθολικό αίτημα την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις», που σύμφωνα με όλους τους φορείς θα οδηγήσει σε υποβάθμιση των παρερχομένων υπηρεσιών υγείας σε ό,τι αφορά στους πολίτες και θα επιφέρει καθολικό εργασιακό μεσαίωνα σε ό,τι αφορά τους ιατρούς.
Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλε η κ. Ζωτάκη, η Διοίκηση του Νοσοκομείου με έγγραφό της προς τους Διευθυντές της Παθολογικής και της Καρδιολογικής Κλινικής, τους εντέλλει να καλύψουν τις εφημερίες της κλινικής τους για το μήνα Ιανουάριο. Στην περίπτωση όμως που οι εφημερεύοντες ιατροί δεν προσέλθουν στην εργασία τους μεταθέτει την ευθύνη πάνω τους και αίρει τη νομική τους κάλυψη. Αν δηλαδή κάποιος ιατρός αποφασίσει να τηρήσει το νόμο (που προβλέπει συγκεκριμένες εφημερίες το μήνα) -έχοντας ήδη πραγματοποιήσει ήδη τις οριζόμενες εφημερίες του-, και να μην εργαστεί την ημερομηνία που εντέλλεται από τη διοίκηση του Νοσοκομείο, τότε για οτιδήποτε συμβεί (π.χ. θάνατος ασθενή) θα φταίει ο ίδιος. Όπως ήταν φυσικό το έγγραφο προκάλεσε την αντίδραση της Ένωσης, η οποία απευθύνθηκε στον Εισαγγελέα, προχώρησε στην έκδοση εξωδίκου, ενώ τώρα ζητά και την παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας, ώστε να διαπιστωθεί μέσα από τους ελέγχους της εν λόγω υπηρεσίας το ακριβές καθεστώς κάτω από το οποίο καλούνται να εργαστούν οι νοσοκομειακοί ιατροί σε καθημερινή βάση.
Σημειώνεται ακόμη ότι αποφασίστηκε από τους παριστάμενους να δημιουργηθεί συντονιστικό όργανο με τη συμμετοχή όλων των παριστάμενων φορέων (Φαρμακευτικού, Ιατρικού Συλλόγου, γιατρών δημοσίου και ΙΚΑ) ώστε να δημιουργηθεί κοινό διεκδικητικό μέτωπο για τα μελλούμενα στον χώρο της υγείας.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς Δημήτρης Αγαθόπουλος, η Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κιλκίς, εκπρόσωπος των ιατρών στο ΙΚΑ και ιδιώτες ιατροί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.