Τεσσεράμισι ολόκληρες ώρες με μόλις 16 θέματα ημερήσιας διάταξης, διήρκεσε το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 26 Ιανουαρίου. Το θέμα που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ήταν αυτό της εκλογής του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, ενός νέου θεσμού που έρχεται από τον Καλλικράτη για να προστατεύσει τους δημότες αλλά και τις επιχειρήσεις από φαινόμενα κακοδιοίκησης και μεροληψίας από τις κατά τόπους δημοτικές αρχές.
Σημειώνεται ότι ο Συμπαραστάτης εκλέγεται με μυστική ψηφοφορία με τα 2/3 των μελών του συμβουλίου, ήτοι με 27 ψήφους. Στο δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς όμως το θέμα του Συμπαραστάτη θα επανέλθει για ψήφιση στην επόμενη συνεδρίαση του οργάνου, καθώς δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί λόγω μη συμμετοχής της μειοψηφίας.
Συγκεκριμένα στο συμβούλιο τις υποψηφιότητές τους κατέθεσαν οι κάτωθι 4: Ανδρεανίδης Χρήστος, Ευφροσύνη Ζαμπέλη, Ανέστης Πογέλης και Νίκος Τερζής.
Οι Γιάννης Φαχουρίδης και Κώστας Τσαουσίδης (ΚΚΕ) διευκρίνισαν από την αρχή ότι απέχουν από την εκλογική διαδικασία, καθώς όπως είπαν δεν πιστεύουν στο νέο αυτό θεσμό και δεν καταλαβαίνουν το ρόλο του. Το ίδιο έπραξε και ο συνδυασμός του Δ. Τερζίδη, δια στόματος του οποίου τονίστηκε ναι μεν ότι είναι ένας σημαντικός θεσμός, αλλά ότι χρειαζόταν μεγαλύτερη δημοσιότητα. Από την πλευρά του ο Νίκος Αφεντουλίδης είπε ότι δεν είναι ένας θεσμός απλά για να βολευτεί κάποιος, αλλά για να υπηρετεί το δημότη. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με τη διοίκηση. Πρότεινε μάλιστα να δοθεί παράταση στην κατάθεση των υποψηφιοτήτων ώστε να αναζητηθούν και νέα πρόσωπα. Με την αποχή συνολικά της μειοψηφίας, ψήφισαν τελικά οι 25 της πλειοψηφίας. Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: 21 Ε. Ζαμπέλη και 4 Α. Πογέλης. Οι δυο τους θα αναμετρηθούν στο επόμενο συμβούλιο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.
Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.
Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.