Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Κορυφαίο στέλεχος -Ανοιχτή υποψηφιότητα


Μια έντονη πινελιά στο ρευστό πολιτικό σκηνικό του νομού μας, πρόσθεσε την περασμένη Κυριακή ο Κ. Κιλτίδης. Πρώτ’ απ’ όλα ξεκαθάρισε οριστικά ότι αποτελεί πλέον στέλεχος του νέου κόμματος της Ντ. Μπακογιάννη «Δημοκρατική Συμμαχία». Και, μάλιστα, στέλεχος εκ των κορυφαίων, αφού – όπως ο ίδιος γνωστοποίησε – ανέλαβε την επιτελική θέση του υπεύθυνου για την προγραμματική πλατφόρμα του κόμματος (Συντονιστής Προγραμματικών Θέσεων)! Ταυτόχρονα ορίστηκε κι ως υπεύθυνος των κομματικών οργανώσεων Μακεδονίας – Θράκης.

Παράλληλα, ο κ. Κιλτίδης δήλωσε ότι ως ανεξάρτητος βουλευτής θα υποστηρίζει στη Βουλή τις θέσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ομού φυσικά μετά της κ. Μπακογιάννη.
Σε μια απ’ τις παραδοσιακές, πλέον, συνευρέσεις του με τους Κιλκισιώτες δημοσιογράφους, που πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα κατ’ έτος, ο κ. Κιλτίδης άφησε ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο για την εκ νέου υποψηφιότητά του ως βουλευτής.
Συγκεκριμένα, είπε ότι ενδέχεται να ξαναθέσει υποψηφιότητα στο νομό μας, να «μετακινηθεί» στη Θεσσαλονίκη ή να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας εφ’ όσον θα πρόκειται για μια απ’ τις δυο πρώτες θέσεις. Μιλάμε πάντα, βέβαια, για τους συνδυασμούς της «Δημοκρατικής Συμμαχίας».
Από ‘κει και πέρα, ο Κιλκισιώτης βουλευτής είπε πολλά, επί πάντων. Όπως τον παλιό καλό καιρό που δεν είχε την ευθύνη κυβερνητικής θέσης!
Κι ακόμη παραπέρα, καθότι επανέλαβε μ’ έμφαση ότι πλέον νιώθει τελείως απελευθερωμένος απ’ τα δεσμά των κομματικών σκοπιμοτήτων. Για παράδειγμα, δεν δίστασε να ταχθεί υπέρ της αναγκαιότητας σχηματισμού κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας», δηλώνοντας ότι αυτό αποτελεί προσωπική του θέση κι όχι της Δημ. Συμμαχίας.
Ταυτόχρονα τάχθηκε εναντίον των πρόωρων εκλογών, χαρακτηρίζοντάς τες ως «διαπιστωτική πράξη πτώχευσης της χώρας».
Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στο πολιτικό του παρελθόν, ο κ. Κιλτίδης μίλησε για τον «τρίτο κύκλο» των δραστηριοτήτων του, που ξεκίνησε με την πράξη ανεξαρτοποίησής του, τον περασμένο Ιούνιο. «Ακολουθούσα πάντα ιδέες κι όχι πρόσωπα. Δεν υπήρξα ποτέ «-ικός», ήμουν πάντα ένας καθαρόαιμος δεξιός σ’ ευρωπαϊκά πλαίσια. Αφετηρία μου ήταν ο εθνικισμός και στη συνέχεια ο εθνισμός κι η πατριδολατρεία», είπε μεταξύ άλλων, μη διστάζοντας ν’ αναφερθεί και πάλι στον «πρώτο κύκλο» των πολιτικών του δραστηριοτήτων, τον οποίο χαρακτήρισε «συνδικαλιστικό».
Όσο για τον «δεύτερο κύκλο», αυτός ξεκίνησε στα μέσα του ’90, με την ένταξη του στη Ν.Δ. και τις συνεχείς έκτοτε υποψηφιότητες του ως βουλευτής του νομού μας. Κύκλος, που ολοκληρώθηκε κι αυτός, με την ανεξαρτοποίησή του.
Ο κ. Κιλτίδης έκανε λόγο για «υπέρτατο ηθικό λόγο», ο οποίος δεν του επέτρεπε να προσχωρήσει σε κόμμα που προϋπήρχε της ανεξαρτοποίησής του. «Βρέθηκα σε δίλλημα όταν η κ. Μπακογιάννη εξήγγειλε την Δημ. Συμμαχία. Όταν διαπίστωσα, όμως, ότι στόχος ήταν να συγκροτηθεί ένας ευρύς πολιτικός φορέας της κεντροδεξιάς, που θα μπορούσε ν’ απευθυνθεί στο 80% του αστικού πολιτικού χώρου, αποφάσισα να ενταχθώ στο νέο αυτό ευρωπαϊκό δημοκρατικό κόμμα» είπε.
Σε άλλο σημείο, ο κ. Κιλτίδης εξέφρασε την άποψη ότι ιδεολογικά δεν τον χωρίζει τίποτα «με την πλειοψηφία του κόσμου του ΠΑΣΟΚ», σημειώνοντας όμως ότι «οι Γ. Παπανδρέου κι Αντ. Σαμαράς αποτελούν την αποτύπωση του κομματικού εκφυλισμένου κατεστημένου», που κυριαρχεί τα 15 τελευταία χρόνια κι οδήγησε τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Ακριβώς, γι’ αυτό το ζοφερό παρόν αλλά και για το άγνωστο μέλλον της χώρας, ο κ. Κιλτίδης μίλησε με πολύ μελανά χρώματα, αφού το δημόσιο χρέος της χώρας αναμένεται να φτάσει στο αστρονομικό ποσό των 450 δις ευρώ, ξεπερνώντας το 150% του ΑΕΠ!
Αίσθηση, όμως, έκαναν κι οι αναφορές του κ. Κιλτίδη σε καθαρά τοπικού ενδιαφέροντος θέματα. Για παράδειγμα, είπε μεταξύ άλλων: «Εγώ κράτησα τον Β. Μπαλάσκα όρθιο, όταν δεν τόλμησαν τ’ ανθρωπάκια ούτε χρίσμα να του δώσουν. Για την Παιονία είπα εγκαίρως ότι Θ. Λαπόρδα και Αθ. Λιάρτση, είναι οι καλύτερες λύσεις. Νίκησε ο Λαπόρδας και μπράβο του. Όσο για την Περιφέρεια, θα μπορούσα να πάω πολύ καλά ως υποψήφιος περιφερειάρχης, αν αποφάσιζα να κατέβω. Όσο για τον Π. Ψωμιάδη, έκοψα τις πολιτικές σχέσεις μαζί του εδώ και 5 χρόνια, επειδή διαφωνώ όχι με τις θέσεις του αλλά με τον τρόπο που τις εκφράζει».
Τέλος, ιδιαίτερα σκληρές ήταν οι αναφορές του στην κατάσταση που επικρατεί στο νομό μας, στον τομέα της Υγείας, και ιδιαίτερα στο Νοσοκομείο Κιλκίς.
«Πρόκειται για ίδρυμα που δεν θα μπορούσες να πεις ούτε καν ότι λειτουργεί άσχημα, αφού βρίσκεται κυριολεκτικά στα τάρταρα. Άνθρωποι πεθαίνουν αβοήθητοι. Βασικές κλινικές δεν μπορούν να λειτουργήσουν για 30 μέρες το μήνα. Η κατάσταση, είναι τόσο δραματική, που κάποια στιγμή θα αναγκαστώ να πω τα πράγματα με τ’ όνομά τους», είπε μεταξύ άλλων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.