Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Η 5θήμερη εκδρομή των Συνταξιούχων Δημοσίου Κιλκίς, στην Κρήτη

Δελτίο τύπου Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων νομού Κιλκίς
Για δεύτερη φορά ο Σύλλογος μας αναχώρησε την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου αεροπορικώς για μια πενθήμερη εκδρομή στην Κρήτη.  Στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» μας περίμενε το λεωφορείο με τη συνοδό μας Χρυσούλα Βουτσινού και ξεκινήσαμε για τη Μονή Αρκαδίου που έμεινε στην Ιστορία με το Ολοκαύτωμα το 1866. 

Μια ακόμη μεγάλη διάκριση για τον ΑΘΛΟ Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΑΘΛΟΥ Κιλκίς
Στις 27-28/10/2018 ημέρες Σάββατο -Κυριακή πραγματοποιήθηκε το υψηλού επιπέδου πρωτάθλημα G1 tae kwon do στην Σερβία.

Εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη β΄περιόδου 2018

 
Από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη β΄περιόδου 2018 θα διεξαχθούν την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018, στις 9 το πρωί, στο κτίριο της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης (16οχιλιόμετρο Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου).

Μετατροπή του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά» σε Μητροπολιτικό Πάρκο για όλη τη Θεσσαλονίκη

Άνοιξε η πρόσκληση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη χρηματοδότηση των πρώτων έργων αξιοποίησης του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά» ως Μητροπολιτικού Πάρκου, στον ομώνυμο Δήμο της Θεσσαλονίκης.

Φιλοσοφική νυκτηγορία με τον Όμηρο Ταχμαζίδη

Φιλοσοφική νυκτηγορία
με τον Όμηρο Ταχμαζίδη
Θέμα:
“Δε μπορεί να ονομάζεσαι φιλόσοφος,
αν δεν φιλοσοφείς ”
Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018
Ώρα 20.30
Αίθουσα Λέσχης Περιοδικού ΕΝΕΚΕΝ
(Προξένου Κορομηλά 37 – Θεσσαλονίκη)

Γιατί θέλει Golf η Skoda;

Επιμέλεια: Γιώργος Τσιμπουσλής
Πηγή: www.autotriti.gr
Η Skoda θα αντικαταστήσει το Rapid με ένα νέο μοντέλο, με άλλο όνομα, που θα έχει 100% μικρομεσαία κατεύθυνση. Η Skoda αλλάζει το Rapid με ένα κλασσικό μικρομεσαίο, ψάχνοντας τη συνταγή για το αντι-Golf. Γιατί όμως τόση πρεμούρα;

Επιμορφωτική Κιλκίς: Ολοκληρώθηκε το έργο Work Based Learning 2.0 στο πλαίσιο του Erasmus+

Η Επιμορφωτική Κιλκίς συμμετείχε στην τελική συνάντηση συντονισμού του έργου Work Based Learning 2.0 «WBL 2.0» στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2 Στρατηγικές Συμπράξεις που πραγματοποιήθηκε στη Βαλένθια της Ισπανίας στις 4 και 5 Οκτωβρίου 2018.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας φέρνει στη Θεσσαλονίκη τους «Δρόμους του Κρασιού» όλης της Ελλάδας

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού και με την ευκαιρία της συμμετοχής της στην 34η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA στη Θεσσαλονίκη (9-11 Νοεμβρίου 2018), η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζει τους «Δρόμους του Κρασιού», σε συνεργασία με όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδας, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, στη Θεσσαλονίκη (Συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελλίδης», αίθουσα «Ολυμπιάς»), στις 11 το πρωί.

Ημερήσια εκδρομή στα Ιαματικά Λουτρά Πόζαρ Αριδαίας

Ανακοίνωση Τοπικού Τμήματος Κιλκίς του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού
Το Τοπικό Τμήμα Κιλκίς του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στα Ιαματικά Λουτρά Πόζαρ Αριδαίας, την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018.

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση με θέμα τις Ελληνο-Αμερικανικές Σχέσεις

Επιμέλεια κειμένου: Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς 
Ομιλία με θέμα την καινοτομία και τις επιχειρηματικές προοπτικές στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα θα πραγματοποιήσει, στον απόηχο της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης με τιμώμενη χώρα τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, κ. Gregory W. Pfleger, Jr.

Ασθενής σεισμική δόνηση στο Κιλκίς

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 16:45 και είχε επίκεντρο 15 χλμ. δυτικά της πόλης του Κιλκίς.
Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 3,3 χιλιόμετρα.

Δείτε Video από τις εκλογές των Εκπαιδευτικών νομού Κιλκίς για τα Υπηρεσιακά τους Συμβούλια


Οι εκλογές των εκπαιδευτικών νομού Κιλκίς για τα υπηρεσιακά τους συμβούλια, έγιναν την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018.

Εξετάσεις Πιστοποίησης αποφοίτων του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των εξετάσεων πιστοποίησης των αποφοίτων του μεταλυκειακού έτους – τάξη μαθητείας της Α΄ φάσης εφαρμογής του θεσμού και των τριών πιλοτικών τάξεων μαθητείας, θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα νέες εξετάσεις πιστοποίησης για τους απόφοιτους των 16 ειδικοτήτων της Β΄ φάσης εφαρμογής του θεσμού (σχολικό έτος 2017 – 2018) και των δύο πιλοτικών τάξεων μαθητείας.

"Δήλωση Γεωργαντά για την προκαταρκτική εξέταση παρεμβάσεων Υπουργών στο ΑΣΕΠ"

Δελτίο τύπου Νέα Δημοκρατίας
Ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κιλκίς κ. Γιώργος Γεωργαντάς και ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Βουλευτής Καβάλας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, αφού κλήθηκαν χθες να καταθέσουν, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που έχει ξεκινήσει για τις παρεμβάσεις Υπουργών στο ΑΣΕΠ κατά τη διαδικασία επιλογής Διοικητικών και Τομεακών Γραμματέων στα Υπουργεία, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

Κιλκίς: Πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης των ΠεντεκαίΔεκα Μαρτύρων

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις μνήμης των ΠεντεκαίΔεκα Μαρτύρων.

Έκθεση με θέμα "Αρχαιολογία εν καιρώ πολέμου στο Κιλκίς"



Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς συμμετέχει στις επετειακές εκδηλώσεις της Π.Ε. Κιλκίς για τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου με την περιοδική έκθεση «ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ εν καιρώ ΠΟΛΕΜΟΥ στο ΚΙΛΚΙΣ. Από τα χαρακώματα των μαχών…στα σκάμματα των ανασκαφών» διάρκειας από 11.11.2018 έως 31.05.2019.

Κιλκίς: Εκδήλωση με θέμα «Το ισχύον ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα»


Δελτίο τύπου Ινστιτούτου Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. 
Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5/11/2018 εκδήλωση νομικής πληροφόρησης, που συνδιοργάνωσαν το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. (Παράρτημα Κ. Μακεδονίας), το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ν. Κιλκίς, το Επιμελητήριο Κιλκίς, ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς, ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς και η Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Κιλκίς (ΕΦΕΕ ν. Κιλκίς) με θέμα «Το ισχύον ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα». Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα γενικών συνελεύσεων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου. 

Θεσσαλονίκη: Ημερίδα για τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά

Δελτίο τύπου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής
Οι προοπτικές αξιοποίησης των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, θα βρεθούν στο επίκεντρο ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018. Συνδιοργανώνεται από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και τον Τομέα Επιστήμης και Τεχνολογίας τροφίμων, του Τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ. Οι εργασίες θα φιλοξενηθούν στο αμφιθέατρο του συνεδριακού κέντρου του ΚΕ.Δ.Ε.Α. - ΑΠΘ (οδός 3ης Σεπτεμβρίου) και ξεκινούν στις 09:30.

Ομιλία Kώστα Σαπρανίδη στην εκδήλωση για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης

Δελτίο τύπου Περιφερειακής Διοίκησης Κ. Μακεδονίας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ
Εκδήλωση για τα 74 χρόνια της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τον ΕΛΑΣ, διοργάνωσε στις 4/11/2018, η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής  Μακεδονίας του ΚΚΕ και η Περιφερειακή Διοίκηση Κεντρικής Μακεδονίας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, μπροστά από το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Κώστας Σαπρανίδης πρόεδρος της Περιφερειακής Διοίκησης Κ. Μακεδονίας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ

70 εκατ. ευρώ στις Περιφέρειες της Χώρας για την κάλυψη δαπανών μεταφοράς μαθητών


Εγκρίθηκε η πρώτη κατανομή ποσού ύψους 70.000.000,00 ευρώ, στις Περιφέρειες της Χώρας από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2018, για την κάλυψη δαπανών μεταφοράς μαθητών έναντι της συνολικής τους δαπάνης για το σχολικό έτος 2018-2019.

Θεσσαλονίκη: Παρουσίαση του βιβλίου-ντοκουμέντο «Δύο χειμώνες κι ούτε ένα καλοκαίρι»

Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, στο cafe «THE RITZ», στις 7 μ.μ., θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου-ντοκουμέντο του Μιχάλη Κατσιμπάρδη για τον αγώνα μιας γενιάς των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης

Συγκροτήθηκε η ομάδα εργασίας για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ

Ομάδα εργασίας για την υποστήριξη των διαδικασιών, που αφορούν στην ανέγερση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΠΑΟΚ για τη «Νέα Τούμπα» συγκροτήθηκε χτες με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Το χρυσό μετάλλιο στο Καζακστάν διεκδικεί ο δικός μας Σταύρος Σοαντζόγλου

Δελτίο τύπου Kinesis Fight Club
Ο Σταύρος Σοαντζόγλου απέδειξε ότι άξια κρατεί τον τίτλο του φαβορί για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Kyodokyokushin στο Αλμάτι του Καζακστάν στις 17 Νοεμβρίου 2018. 

5η Επιστημονική Ημερίδα για τη Γαλακτοκομία και την Τυροκομία

Η 5η Επιστημονική Ημερίδα για τη Γαλακτοκομία και την Τυροκομία, η οποία θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018 στο Metropolitan Expo, πλησίον του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών, στα Σπάτα Αττικής. Η ημερίδα, με ελεύθερη φυσικά είσοδο, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης DAIRY EXPO 2018, της μεγαλύτερης επαγγελματικής έκθεσης για τον γαλακτοκομικό και τυροκομικό κλάδο στην Ελλάδα.