Η 5η Επιστημονική Ημερίδα για τη Γαλακτοκομία και την Τυροκομία, η οποία θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018 στο Metropolitan Expo, πλησίον του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών, στα Σπάτα Αττικής. Η ημερίδα, με ελεύθερη φυσικά είσοδο, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης DAIRY EXPO 2018, της μεγαλύτερης επαγγελματικής έκθεσης για τον γαλακτοκομικό και τυροκομικό κλάδο στην Ελλάδα.
Επιστημονική επιμέλεια: Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων – Τμήμα Γάλακτος Ιωαννίνων, ΕΛΓΟ- Δήμητρα
Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018Συνεδριακός χώρος /Hall3/Αίθουσα 3, Metropolitan Expo, Πλησίον Δ.Α.Α., Σπάτα, Αττική
10.30-11.00: Προσέλευση- Χαιρετισμός διοργανωτών- Χαιρετισμός: Θεοφύλακτος Μασούρας- Αναπληρωτής Καθηγητής, Εργαστήριο Γαλακτοκομίας, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
11.00- 11.15: «Σύγχρονες τάσεις στα γαλακτοκομικά προϊόντα»
Δρ. Α. Μέγα, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Διευθύντρια Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Προϊσταμένη Εποπτείας Γάλακτος Ηπείρου
11.15- 11.30: «Ο πολυλειτουργικός ρόλος των μικροοργανισμών στα γαλακτοκομικά προϊόντα και η συλλογή μικροοργανισμών ACA-DC»
Ε. Μανωλοπούλου, Γ. Ζουμποπούλου, Μ. Γεωργαλάκη, Ρ. Αναστασίου, Μ. Κάζου, Β. Αλεξανδράκη, Α. Ακτύπης, Ε. Τσακαλίδου
Πρόγραμμα Ημερίδας
Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018Συνεδριακός χώρος /Hall3/Αίθουσα 3, Metropolitan Expo, Πλησίον Δ.Α.Α., Σπάτα, Αττική
10.30-11.00: Προσέλευση- Χαιρετισμός διοργανωτών- Χαιρετισμός: Θεοφύλακτος Μασούρας- Αναπληρωτής Καθηγητής, Εργαστήριο Γαλακτοκομίας, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
11.00- 11.15: «Σύγχρονες τάσεις στα γαλακτοκομικά προϊόντα»
Δρ. Α. Μέγα, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Διευθύντρια Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Προϊσταμένη Εποπτείας Γάλακτος Ηπείρου
11.15- 11.30: «Ο πολυλειτουργικός ρόλος των μικροοργανισμών στα γαλακτοκομικά προϊόντα και η συλλογή μικροοργανισμών ACA-DC»
Ε. Μανωλοπούλου, Γ. Ζουμποπούλου, Μ. Γεωργαλάκη, Ρ. Αναστασίου, Μ. Κάζου, Β. Αλεξανδράκη, Α. Ακτύπης, Ε. Τσακαλίδου
Εργαστήριο Γαλακτοκομίας, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
11.30- 11.45: «Μελέτη του ρόλου των διαστελεχιακών αλληλεπιδράσεων στην ανάπτυξη του μικροοργανισμού Listeriamonocytogenes σε διαφορετικά τυροκομικά προϊόντα και στη μετέπειτα επιβίωσή του κατά την έκθεση σε συνθετικό γαστρικό υγρό»
Μ. Γκερέκου, Μ. Γεωργούλια, Κ. Αθανασέλη, Ε. Δροσινός, Π.Ν. Σκανδάμης
Εργαστήριο Ποιοτικού Ελέγχου και Υγιεινής Τροφίμων και Ποτών, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
11.45- 12.00: «Μελέτη και εφαρμογή ωσμωτικής διεργασίας για την παραγωγή καινοτόμου προϊόντος αφυδατωμένου λευκού τυριού»
Χ. Κουμανδράκη1, Μ. Γιαννόγλου1, Β. Ανδρέου 1, Ε. Δερμεσονλούογλου1, Π. Ταούκης1, Γ. Κατσαρός 2
1. Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων, Σχολή Χημικών Μηχανικών, ΕΜΠ
2. Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ
12.00- 12.15: «Χρήση γαλακτοκομικών παραπροϊόντων στην τυροκομία: Η ενσωμάτωση βουτυρογάλακτος σε τυρί μειωμένης λιποπεριεκτικότητας»
Λ. Σακκάς, Ε. Αλατίνη , Γ. Μοάτσου
Εργαστήριο Γαλακτοκομίας, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
12.15-12.30: «Aξιοποίηση αίγειου γάλακτος με την παρασκευή φρέσκου και ημίσκληρου τυριού»
Ε. Κονδύλη, Ε. Παππά, Λ. Μποσνέα
Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων- Τμήμα Γάλακτος, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ
12.30- 13.00: Ερωτήσεις- απαντήσεις- τοποθετήσεις συνέδρων
11.30- 11.45: «Μελέτη του ρόλου των διαστελεχιακών αλληλεπιδράσεων στην ανάπτυξη του μικροοργανισμού Listeriamonocytogenes σε διαφορετικά τυροκομικά προϊόντα και στη μετέπειτα επιβίωσή του κατά την έκθεση σε συνθετικό γαστρικό υγρό»
Μ. Γκερέκου, Μ. Γεωργούλια, Κ. Αθανασέλη, Ε. Δροσινός, Π.Ν. Σκανδάμης
Εργαστήριο Ποιοτικού Ελέγχου και Υγιεινής Τροφίμων και Ποτών, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
11.45- 12.00: «Μελέτη και εφαρμογή ωσμωτικής διεργασίας για την παραγωγή καινοτόμου προϊόντος αφυδατωμένου λευκού τυριού»
Χ. Κουμανδράκη1, Μ. Γιαννόγλου1, Β. Ανδρέου 1, Ε. Δερμεσονλούογλου1, Π. Ταούκης1, Γ. Κατσαρός 2
1. Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων, Σχολή Χημικών Μηχανικών, ΕΜΠ
2. Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ
12.00- 12.15: «Χρήση γαλακτοκομικών παραπροϊόντων στην τυροκομία: Η ενσωμάτωση βουτυρογάλακτος σε τυρί μειωμένης λιποπεριεκτικότητας»
Λ. Σακκάς, Ε. Αλατίνη , Γ. Μοάτσου
Εργαστήριο Γαλακτοκομίας, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
12.15-12.30: «Aξιοποίηση αίγειου γάλακτος με την παρασκευή φρέσκου και ημίσκληρου τυριού»
Ε. Κονδύλη, Ε. Παππά, Λ. Μποσνέα
Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων- Τμήμα Γάλακτος, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ
12.30- 13.00: Ερωτήσεις- απαντήσεις- τοποθετήσεις συνέδρων
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.
Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.
Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.